2024-05-05 17:15
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:

Хижa "Свежен"

с.Свежен
общ.Брезово, обл.Пловдив

Адрес:
с. Свежен

Телефони:
0885110824

e-mail: hija_svejen@abv.bg
Хижa Свежен, Свежен
Добавено на:
14-12-2012
Видяно:
3311 пъти

Сподели : Facebook

Информация


Сгушена в сърцето на Сърнена Средна гора, в местността Чатал дърво, на 1050 м надморска височина, се намира хижа СВЕЖЕН. Само на 48 км от Пловдив, на 160 от София и на 32 км от Карлово, тръгвайки от китното селце Свежен (Аджар) ще се потопите в един неподправен свят на тишина, горски уют, спиращи дъха гледки и много възможности за почивка и нови преживявания.



Услуги

Масивната триетажна сграда е с капацитет общо 36 места за настаняване, разпределени в стаи с 2, 3 и повече легла, като част от тях са със самостоятелни санитарни възли или с етажни нови санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление, и предоставя на туристите следните условия за настаняване и почивка:
- 11 стаи за настаняване с централно парно и санитарни възли
- Зала за развлечения с детски кът, тенис на маса, паркинг
- Ресторант с камина за 25 места, музикална уредба, сателитна телевизия (по предварителна заявка в ресторанта се приготвят и допълнителни ястия)
- Голяма панорамна тераса на втория етаж с гледка към цяла Южна България
- Организиране на ATV турове, пешеходни излети до близки и интересни обекти, пикник сред природата, конна езда, велотуризъм и др. според сезона
- Организиране на тийм билдинг мероприятия, семейни тържества и много други инициативи на закрито и на открито в района и околността на хижата


Допълнителни услуги

Изходни пунктове:
1. От село Свежен (общ. Брезово, обл. Пловдив) - 1.30 ч. пеша по маркирана пътека. Пътят до хижата от село Свежен е утъпкан планински път, по който през лятото може да се стигне и с високопроходим автомобил или евентуално лек автомобил. През зимата и в дъждовно есенно и пролетно време е желателно да пътувате с високопроходим автомобил. Персоналът на хижата предлага срещу допълнително заплащане услугата да ви закара и върне от и до село Свежен с подхощите за целта автомобили.
2. От град Калофер (гара Калофер) - 5 часа пеша по маркирана пътека.
3. От селата Розовец, Александрово и хижите Братан и Каваклийка (хижа Братан – 3 часа пеша, хижа Каваклийка – 6 часа пеша)

Забележителности в околността:
- Село Свежен – древно селище с многовековна история и удивително красива природа, църквата „Св. Апостоли Петър и Павел”, къщата - музей на полк. Владимир Серафимов, в селото - магазин, кафене, поща, кметство (няма добър обхват на мобилните оператори)
- Гробът на Хаджи Димитър на връх Кадрафил – на около 3 км от селото
- Язовир Свежен – в края на селото и на около 1 час път пеша от хижа Свежен
- Манастира (на около 1 час път от селото)


Снимки


Хижa Свежен, Свежен - снимки   Хижa Свежен, Свежен - снимки   Хижa Свежен, Свежен - снимки  

Хижa Свежен, Свежен - снимки   Хижa Свежен, Свежен - снимки  


© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.144.127.232 - us - us   _          
execution time : 0.11