2024-04-27 15:18
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:
Самолетни програми
Романтика за двама
Last Minute

Най - доброто от Живописният ОМАН, водач от България

Флай Холидейс
Видяна:
462 пъти


Актуализирана на :
17-11-2023
15:20

Оман
8 дни
2999 лв.

всички оферти от агенция Флай Холидейс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата



София – Абу Даби – Мускат – Ал Хамра – Бахла – Низва – Биркат ал Мауз – Вахиба – Вади Бани Халид – Сур – Вади Шаб – Вади Тиви – Мускат – Абу Даби – София

Топ цена: 2999 BGN

8 дни

Екскурзия със самолет


ПРОГРАМА:

Ден 1 София – Абу Даби

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания “Wizz Air”за Абу Даби. Пристигане на летището в Абу Даби. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 Абу Даби – Мускат

Закуска. Трансфер до летището на Абу Даби. Отпътуване за Мускат с полет на авиокомпания “Wizz Air”. Пристигане на летището в Мускат. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 Мускат

Закуска. Туристическата програма в Мускат: посещение на красивата централна джамия на Мускат „Султан Кабус“ – една от най-големите джамии в близкия Изток, която може да приюти около 20 000 поклонници с красиви произведения на изкуството и полилеи (за посещение на джамията се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата); фото пауза при резиденцията на негово величество Султан Кабус, дворецът „Ал Алам“, който е ограден от построените от португалци укрепления Мирани и Ал Джалали; разходка през Сук Мутрах – най-големият пазар в Оман и един от най-старите такива, датиращ от преди повече от 200 години, пропит с мистичния аромат на сандалово дърво, където ще имате възможност да си купите ръчно изработени стоки и сребърни изделия; Кралската опера (отвън), чиято архитектура отразява съвременната оманска култура. Нощувка.

Ден 4 Мускат – Ал Хамра – Бахла – Низва

Закуска. Отпътуване към оазисното село – Ал Хамра, което се разгръща в гъсти плантации от фурми и банани. Разходка из тесните улички на селището, съхранило вековни къщи от кал, разказващи за миналия бит на региона. Възможност за посещение на една от старите къщи, превърната днес в музей. Екскурзията продължава към Бахла – най-голямата и една от най-старите крепости на Оман, строена в до-ислямския период, включена в списъка на ЮНЕСКО. Достига до 50 метра височина, основата й е каменна, а стените са кирпичени. Самият град Бахла е малък очарователен град и един от най-старите в Оман, който през 12 в. е бил столица на племето, обитаващо региона и в чиито граници се намира едноименната крепост. Градът е известен също и със своето грънчарство. Възможност за фото пауза и посещение на местна грънчарница. Отпътуване към историческата и културна столица на Оман – Низва. Пристигане в Низва. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 Низва – Биркат ал Мауз – Вахиба

Закуска. Посещение на красивата крепост Низва с нейната масивна кръгла оръжейна кула, което я прави една от най-впечатляващите крепости в страната. Разходка през традиционния сук в Низва – потопете се в тесните улички, изпълнени с аромат на подправки, арабски парфюми и други местни продукти; възможност да опитате и да се запознаете с различни видове фурми, произхождащи от различни райони на средния Изток. Отпътуване към оазисното селище Биркат Ал Мауз – буквално преведено името означава бананов басейн. Разходка по време на която ще имате възможност да видите традиционната за Оман напоителна система, т.нар. фалаж. Фалажите функционират и до днес и са обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Представляват система от канали, която отвежда водата от планините до градовете и селата и типично съоръжение за Оман. То обезпечава напояването и осигурява населените места с вода, което е жизненоважно. Източник са подземни и надземни извори, а фалажът обикновено представлява издълбани улеи в земята. Екскурзията продължава към пясъците на Вахиба през традиционното старо оманско селище Ибра. Пясъците на Вахиба представляват огромна маса от вълнообразно червено-бяло море от пясъци. Непрекъснато променящите се форми на дюните са наслада за истинския фотограф. В пустинята Вахиба могат да се видят различни видове флора и фауна, а местното бедуинско племе намира препитанието си в необятността на пустинята. След вълнуващо шофиране с джипове по пясъчните дюни. Пристигане в пустинния лагер. Настаняване. Вечеря. Възможност да наблюдавате невероятния залез от върха на пясъчните дюни. Нощувка.

Ден 6 Вахиба – Вади Бани Халид – Сур

Закуска. Отпътуване с джипове към изхода от пустинята. Екскурзията продължава с автобус Вади Бани Халид – оазис, разположен в средата на безплодните и сухи планини. Той е един от най-красивите оазиси в Оман, чиито водни басейни предоставят възможност да се потопите и освежите в техните дълбоки чисти сини води. Отпътуване за Сур – спокоен крайбрежен град, с тесни улички, в които преобладават стари традиционни къщи с богато орнаментирани прозорци и врати, считан за един от най-древните градове на Оман. Сур има дълга история като едно от най-големите търговски пристанища на Оман, а неговите корабостроителници за традиционните лодки дау са световноизвестни. Посещение на фабриката за производство на традиционните лодки дау в Сур, където ще имате възможност да наблюдавате производствения процес, запазен от векове. Настаняване. По желание и срещу допълнително заплащане – наблюдение на костенурки в Рас ал Джинс – плажът на малкото селце Рас ал Джинс се намира в най-източната точка на Арабския полуостров и е известен с това, че е най-предпочитано място за гнездене на големите зелени костенурки. Всяка вечер десетки костенурки излизат на плажа за да снесат своите яйца (обикновено наблюдението се осъществява около 20:30 ч., но може да варира и зависи от костенурките). Нощувка.

Ден 7 Сур – Вади Шаб – Вади Тиви – Мускат – Абу Даби

Закуска. Денят започва със завладяващо крайбрежно пътуване обратно до Мускат. Пътят минава през живописна природа и скалисти планини до малки рибарски селища. Спирка при Вади Шаб – една от най-впечатляващите и живописни долини на Оман. Посещението на Вади Шаб е изключително преживяване – феноменални скални образувания, тесен каньон, изобилстващ от кристално чисти и топли сини водни басейни и скрит водопад. Възможност за пешеходен преход (подходящ е за хора в добро физическо състояние, необходими са удобни обувки, тъй като има хлъзгави камъни – продължава около 45 мни). Следва посещение на Вади Тиви – оазис, известен със своите насаждения от лимони и фурми. Единственият плаж на територията на оазиса е осеян с рибарски лодки, което допълнително допринася за живописния пейзаж. След това екскурзията продължава към варовиковата водна депресия Бимах, наричана още „домът на демона“ – природно чудо, образувано от срутване на варовикова скална маса. Пристигане в Мускат. Трансфер до летището. Отпътуване за Абу Даби с полет на авиокомпания “Wizz Air”. Пристигане на летището в Абу Даби. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 8 Абу Даби – София

Закуска. Свободно време в Абу Даби или туристическа програма по желание: целодневен тур на Абу Даби с включено посещение на президентския дворец Qasr Al Watan. Често споменаван като „Манхатън на Средния Изток“ столицата на Емирствата предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки – световно известния хотел „Емирейтс Палас“ и красивият район Корниш. Посещение на новия президентски дворец “Qasr Al Watan“ (без включена входна такса). Екскурзията продължава покрай президентския дворец, прекрасните паркове, ще видите също така пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на Ferrari World. Следва посещение на впечатляващата джамия „Шейх Зайед“ – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Трансфер до летището. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Wizz Air”. Пристигане на летище София.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

19.11.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места-2999.00 лв.

26.11.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места-2999.00 лв.

03.12.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места-2999.00 лв.

10.12.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места-2999.00 лв.

17.12.2023, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места-2999.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Абу Даби – София на авиокомпания „Wizz Air“ с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)

Самолетен билет Абу Даби – Мускат – Абу Даби на авиокомпания „Wizz Air“ с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)

Трансфери летище – хотел – летище според програмата

Транспорт по описания в програмата маршрут

2 нощувки със закуски в хотел 4* в Абу Даби

2 нощувки със закуски в хотел „Muscat Holiday“ **** (или подобен) в Мускат

1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Низва

1 нощувка със закуска и вечеря в палатков лагер „Desert Rose Camp“ (или подобен) в пустинята Вахиба;

1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Сур

Описаната туристическа програма с местен екскурзовод

Двупосочен трансфер с джипове 4 х 4 до пясъците на Вахиба

Входни такси за забележителностите, включени в програмата

1 бутилка минерална вода на ден на турист по време на престоя в Оман (от 3-тия до 7-мия ден от програмата)

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Евроинс “ АД

Водач-преводач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг

Съседни места в самолета

Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не са споменати в програмата

Бакшиши за шофьора / екскурзовода (8 USD на турист на ден – заплащат се задължително на място, на водача на групата, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление

Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Виза

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

19.11.2023 г.

26.11.2023 г.

03.12.2023 г.

10.12.2023 г.

17.12.2023 г.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Часово време: България 12 ч, ОАЕ – 14 ч, Оман – 14 ч.

Валутен курс за ОАЕ: Местната парична единица е дирхам (Dhs). 1 дирхам=100 филца. Курсът на дирхама към долара е фиксиран. 1 USD=3.67 Dhs. Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра, които работят без комисионна. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута

Валутен курс за Оман: 1 евро= 0.416 OMR (омански реал)

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.83 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.

На определени места има знаци „Снимането забранено“, които трябва да се спазват. НЕ снимайте местните хора без тяхно разрешение! Местните жени НЕ обичат да бъдат снимани!

Оман е мюсюлманска държава и е много важно туристите да спазват и зачитат местните обичаи и традиции. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.

Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

ОАЕ, Оман: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

ОАЕ: Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.

Оман: Българските граждани, наред с гражданите на още 103 държави, с цел промотиране и улеснение на посещението на Оман с цел туризъм, могат да получат еднократни визи с валидност 14 дни на входния гранично-пропускателен пункт в Оман безплатно. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него НЕ трябва да има израелски печати.

Пътуването се провежда при минимум 20 записани туристи.

• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС EООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №03700100004766/ 2023 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,   гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2023 до 23:59 на 19.11.2024 г.

• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави
Дати:


19.11.2023 г.

26.11.2023 г.

03.12.2023 г.

10.12.2023 г.

17.12.2023 г.





  Снимки от нашата галерия



© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.118.200.136 - us - us   _          
execution time : 0.32