2024-03-29 07:18
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина
Почивка на море
Самолетни програми

Португалия - Лисабон, Порто, Обидош, Баталя, Фатима

Географски свят
Видяна:
881 пъти


Актуализирана на :
16-11-2023
10:11

Португалия
8 дни
1819 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата



Поругалия от А до Я
Цена: от 1819 лева
Дати: 09.02.2024 - 1819 лв; 01.03.2024 - 1899 лв; 22.03.2024 - 1899 лв.

Историята, културата и традициите в Лисабон, Порто, Синтра, Кашкайш, Обидош, Баталя, Фатима, Брага, Гимараеш ще погалят сетивата на всеки жаден пътешественик! Възползвайте се още сега!
8 дни / 7 нощувки в хотели 4*

Цената включва:
Самолетен билет София-Лисабон-София на авиокомпания Wizz Air;
Летищни такси и 1 брой малък ръчен багаж  (40х30х20 см) и 1 брой чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище - хотел - летище;
Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
3 нощувки в стандартна стая със закуски в Tryp Caparica Mar 4* в Лисабон;
3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери в Axis Vermar 4* в района на Порто;
1 нощувка в стандартна стая със закуски и вечери в Sao José 4* във Фатима;
Обзорна полудневна екскурзия на Лисабон с екскурзовод на български;
Обзорна полудневна екскурзия на Порто с лицензиран екскурзовод;
Разглеждане на Обидош и Назаре с екскурзовод на български език;
Разглеждане на Фатима с екскурзовод на български език;
Представител на място по време на целия престой;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller Вариант А).
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини.

Цената не включва:
Слушалки по време на туровете - около 14 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не използват слушалки и не се таксуват)
Доплащане за пакет 3 вечери в хотел Tryp Caparica Mar 4* в Лисабон - 150 лева за възрастен / 75 лв. за дете 2-11, 99
Полудневна екскурзия до Синтра, Кашкайш и Кабо да Рока – 120 лева възрастен, 80 лева дете 2-11, 99 г
Целодневна екскурзия до Брага и Гимараеш – 90 лева възрастен, 55 лева дете 2-11 99г.
Целодневна екскурзия до Сантяго де Компостела 130 лева възрастен, 80 лева дете 2-11, 99г
Мини круиз по река Доро (заплаща се на място - около 20 евро, при подходящи метеорологични условия);
Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се на място)
Курортна такса – 2, 50 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
Горивни такси – начисляват се 21 дни преди отпътуването

Програма
1-ви ден: София – Лисабон
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания " Wizz Air" по маршрут София – Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер до хотел Tryp Caparica Mar 4*. Нощувка в Лисабон.
2-ри ден: Лисабон
Закуска. Автобусна и пешеходна разходка сред най-известните забележителности на Лисабон. Започваме със спирка при символа на града - кулата Белем. Следвайки течението на р.Тежу се отправяме към паметника на Откривателите и шедьовърът на португалското изкуство - манастира Жеронимуш(отвън), построен със средства спечелени от Вашку да Гама при пътуванията му в Индия. Кратка спирка при най-известната сладкарница в Лисабон – Pasteis de Belem, булевард Либердаде, площад Росио, най-големия площад на града- Пласа де Комерсио със статуята на Краля-Реформатор Жозе 1-ви. Свободно време за разходка из стария квартал Алфама. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Tryp Caparica Mar 4* Лисабон.
3-ри ден: Синтра - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра. Започваме деня със Синтра- наречена „Райската градина на Португалия“ или „най-красивото място в Португалия“ по думите на Ханс Кристиян Андерсен. Отпътуване за  Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, където земята среща океана. От тук са отпътували великите португалски мореплаватели в търсене на нови хоризонти и богатства. Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/. Фотопауза при казино Ещорил. Тук се намира и плажа Гиншу, популярен сред сърфистите с огромните си вълни. Връщане в хотела.Нощувка Tryp Caparica Mar 4* Лисабон.
4-ри ден: Обидош - Назаре
Закуска. Отпътуване за Обидош- малко, живописно градче, закътано сред крепостни стени и живописни улички. Известен като градът на кралиците, както и като португалската столица на шоколада, тук можете да опитате ликьор от вишни и ръчно направени шоколадови бонбони. Отпътуване за Назаре- популярна туристическа атракция поради живописните плажове. Градът е разделен на три части: A Praia – частта, по протежение на плажа, O Sítio – стария град на скалата над морето и Pederneira – стария град на хълма. Интересна забележителност в стария град е бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré. Там се намира и чудотворната икона на Дева Мария. Отпътуване за Порто.Пристигане. Вечеря. Нощувка в Axis Vermar 4*.
5-ти ден Порто
Закуска. Туристическа програма в Порто (включена в цената) – вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. От площада пред Съдебната палата се отправяме към основните забележителности-старата гара декорирана с керамичните плочки (азулежу), Камбанарията " Торе душ Клеригуш" (Кулата на клириците)-най-високата кула в Португалия, издигната в един от централните райони на града; Катедралата на Порто - една от най-старите сгради, издигаща се над скалист склон, с прекрасна панорамна гледка към стария квартал Рибейра. По средновековните улички с гранитни къщи от XII в. се стига до крайбрежния булевард – мястото, край устието на реката, където се е родил градът. Ще видим и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Axis Vermar 4*.
6-ти ден: Сантяго де Компостела
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Сантяго де Компостела - главният град на областта Галисия и третото по святост място за християните след Йерусалим и Рим. Катедралата в Сантяго де Компостела е крайната цел на поклонническия маршрут Камино де Сантяго, тръгваш от южна Франция. В продължение на векове съхраняваните в катедралата мощи на Св. Яков действат като магнит за поклонници от цяла Европа приели този дълъг път. Обиколката на града продължава покрай двореца Хелмирес, сградата на старата кралска болница и площадите на града. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Axis Vermar 4*.
7-ти ден: Гимараеш и Брага
Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до Гимараеш – Бон Жезус ду Монте – Брага. Първата Португалска столица - Гимараеш е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139 г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Бароковата базилика Бон Жезус де Монте се намира на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел S. José 4*, района на Фатима.
8-ми ден: Фатима-Лисабон
Закуска. Разглеждане на  Фатима – център на католическата вяра и дестинация за поклонници от цял свят. Посещение на Базиликата и площада към нея. Тук ще имате възможността да се почувствате като истински поклонници като минете по Caminho dos Pastorinhos - част от Кръстния път, със стопове, които идентифицират и представят различните стъпки, които съставляват пътя на Исус, който носи кръста.

Важно: туроператорът си запазва правото да извършва промени в програмата в зависимост от работното време на посещаваните обекти.

Полетно разписание:
(Авиокомпания Wizz Air си запазват правото да променят часовете на полетите)
София – Лисабон: 14:00 ч. – 16:30 ч.
Лисабон – София: 17:10 ч. – 23.10 ч.

Условия за резервация:
Депозит 30% платен до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

Очакваме Ви! Запазете своето място сега в
ТА Географски свят Габрово
ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail: gabrovo@geosviat.com
член на БАТА, член на IATA
www.geosviat.alle.bg
Дати:


09.02.2024 -  1819 лв;  01.03.2024 -  1899 лв;  22.03.2024 -  1899 лв.





  Снимки от нашата галерия



© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.238.84.213 - us - us   _          
execution time : 0.10