2024-03-28 17:57
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:
Екскурзия Дубай
Почивка в чужбина
Екскурзия в чужбина

Дубай с включена обиколка, самолет, хотел 4*, трансф

Географски свят
Видяна:
3012 пъти


Актуализирана на :
13-03-2024
13:55

Дубай
6 дни
1372 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата



ДУБАЙ
Цена: 1372 лв.

ДАТИ: 
05 май – 10 май.2024
12 май – 17 май.2024
19 май – 24 май.2024
26 май – 31 май.2024

6 дни / 5 нощувки в хотел Novotel World Trade Centre 4*

Цената е на човек в двойна стая и включва:
Самолетен билет София – Дубай - София с включени летищни такси с Fly Dubai;
Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
Чекиран багаж 20 кг.;
Трансфер летище - хотел - летище;
5 нощувки със закуски в хотел Novotel World Trade Centre 4*;
Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро на ЗД “Евроинс” (включено лечение на Коронавирус, при евентуално заболяване по време на пътуването до лимита на отговорност);
Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой;
Обслужване на български език по време на престоя в Дубай.

Цената не включва допълнителни екскурзии по желание:
Допълнителни екскурзии;
Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по: за хотел 3* - AED 10;
Застраховка „Отмяна на пътуване“.

ПРОГРАМА
ДЕН 1
Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на Fly Dubai в 16.10 часа. Кацане на летище Дубай в 22.10 часа и трансфер до избрания хотел (около 30-40 минути).  Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2
Закуска. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай Ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City  и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина – квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната " стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Опция: Бурж Халифа – наблюдателна площадка “At the Top” (65.00 евро)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света?
Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.
Опция: Global Village (Глобъл Вилидж) (45.00 евро)
Продължителност: 4 часа
Вечерта имаме удоволствието да ви поканим  да се потопите в културата на целия свят — над 30 павилиона от 85 различни страни, кафенета и ресторантчета разположени около канал с грандиозни алеи за разходки. Милионите посетители се забавляват с изключителни изпълнения на живо и концерти, вкусни международни ястия, автентични занаяти и стоки от различните страни. Ще имаме възможност за пазаруване на ръчно изработени бижута от всички краища на света, уникални сувенири и произведения на изкуството...
Нощувка.
ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.
Опция: Очарованието на арабските пазари с обяд в автентичен арабски ресторант (55.00 евро)
Продължителност: 5 часа
Потопете се в екзотиката на Златния пазар и Пазара за подправки. Тук е мястото, където хиляди туристи от цял свят закупуват както евтини сувенири, парфюми, и ядки, така и злато и диаманти на най-ниски цени. Впечатлени и изморени от пазаруването и колорита на арабските „сукове“ ще имате възможността да обядвате в арабски ресторант с автентична атмосфера и характерните ястия за региона.
Опция: Музеят на бъдещето (50.00 евро)
Продължителност: 2 часа
Най-красивата сграда в света е дом на пет различни експозиции, които изследват бъдещето на космическите пътувания, изменението на климата и екологията, здравето, уелнеса и духовността. Облечена в стомана и стъкло, без нито един ъгъл или колона, сградата наподобява човешкото око, а изкусните калиграфски символи – поезията на Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, която гласи: „Бъдещето принадлежи на тези, които могат да си го представят, проектират и изпълняват. Това не е нещо, което очаквате, а по-скоро създравате“. Погледът е насочен към следващите 50 години на човечеството и неограничените възможности на бъдещето, както и към най-новите технологии за виртуална и разширена реалност, анализ на данни, изкуствен интелект и взаимодействие човек-машина. *Цената не включва трансфер от/до Музеят на бъдещето и екскурзоводско обслужване. Билетите е възможно да бъдат с по-късен час на влизане (вечерен), според натовареността на музея.
Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина  (70.00 евро)
Продължителност: 4 часа
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.
Нощувка.
ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.
Опция: Екскурзия до Абу Даби (80.00 евро)
Продължителност: 10 часа
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” — най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10м и височина 15м украсен с безбройни кристали Сваровски. Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене. Ще продължим с посещение на Heritage village – автентичен музей на открито с приказна гледка към крайбрежния булевард Corniche и зашеметяващия силует на Абу Даби – тук ще се запознаем с живота на местните жители преди откриването на петрола в средата на миналия век! По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan — действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.
Опция: La Perle by Dragone – (130 евро с включена вечеря)
*Цената не включва трансфер от/до La Perle и екскурзоводско обслужване.
Насладете се на една незабравима вечер в шоуто La Perle by Dragone. La Perle е спираща дъха комбинация от главозамайващи артистични изпълнения, образи и технологии. Изпълнението на живо е ослепителен спектакъл от театър и акробатика, съчетаващ вълнуващи въздушни и водни каскади с епична музика и специални ефекти. Това грандиозно шоу трябва да се види!
Забележка: Екскурзията до Абу Даби и спектакъла Перлата на Дракона не могат да бъдат заявени заедно!
Нощувка.
ДЕН 5
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и развлечения.
Опция: Цветните градини – “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (55.00 евро)
Продължителност: 5 часа
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения. Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия  Бурж Ал Араб.
Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (65.00 евро)
Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето Ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта... Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц. ВАЖНО: Моля да имате предвид, че джиповете за сафарито са 6-местни и понякога се налага компания или семейство да бъдат разделени! Настаняването по масите в бедуинския лагер е според разпределението на седалките в джиповете.
Нощувка.
ДЕН 6
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 10.45 часа.  Кацане на летище София в 15.15 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

ТА Географски свят Габрово
ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail:geosviat@mail.bg
член на БАТА, член на IATA
официален представител на DerTour за България
www.geosviat.com
Дати:


05 май – 10 май.2024
12 май – 17 май.2024
19 май – 24 май.2024
26 май – 31 май.2024
Цена:  1372 лв.





  Снимки от нашата галерия



© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.238.57.9 - us - us   _          
execution time : 0.11