2021-09-25 19:00
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Уикенд
Екскурзия в чужбина

Истанбул и Одрин от Габрово, потвърдена 30.09

Географски свят
Видяна:
22 пъти


Актуализирана на :
14-09-2021
14:59

Турция
4 дни
227 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаИстанбул - Отключете Вашите желания в „Църквата на първия ден от месеца”
Гарантирано тръгване от Габрово без прикачване
Дати: 30.09.2021г - 03.10.2021г
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ
Цена: 227 лв.

Цената включва:
транспорт от Габрово с лицензиран автобус
2 нощувки със закуски в хотел 3/4*, разположен в историчиския център на Истанбул,
туристическа обиколка на Истанбул с екскурзовод на български език,
посещение на българската църква “Св. Стефан”,
посещение на църквата „На първия ден“
посещение на Мол „Форум“
посещение на " Света София"
посещение на Одрин.

Цената не включва:
медицинска застраховка - 8 лв
допълнителни екскурзии по желание.

І ден: Отпътуване от Габрово от бензиностанция „Лукойл“ до „Дом на хумора и сатирата“ в 23.30ч. Нощен преход.
ІI ден: Пристигане сутринта в Истанбул. Туристическа прграма с професионален екскурзовод на български език. Посещение „Църквата на първия ден от месеца“. Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 турска лира. Те символизират желанията. С тези ключета символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Можете сами да видите това...........Програмата продължава със Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, посещение на храма „Света София" , българската църква „Св. Стефан“. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Вечерта от 18, 00ч туристическа програма по желание " Модерният град на два континента с Watergarden Istanbul " и пеещите фонтани /срещу допълнително заплащане /. Посещение на Мол Емаар с най-новия аквариум с подводна зоологическа градина. Тук ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция със змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и други изненади. Входна такса на аквариума –възрастен - 90, 00TL и 80, 00TL за деца. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и на голяма част от местните марки. Връщане в хотела. Нощувка.
ІІI ден: Закуска в хотела. Свободно време или екскурзии по желание: Султански дворец „Долма Бахче сарай” . Разходка с кораб по Босфора + Египетски пазар /по желание срещу допълнително заплащане. Вечерта по желание, срещу допълнително заплащане - посещение на Традиционен турски ресторант с програма - ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи, шоу програма. Връщане в хотела. Нощувка.
ІV ден: Закуска.  Отпътуване за България.Посещение но МОЛ ФОРУМ. Кратък престой в Одрин за разходка и разглеждане. Пристигане късно вечерта в Габрово.


ТА Географски свят Габрово
ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail:geosviat@mail.bg
член на БАТА, член на IATA
официален представител на DerTour за България
www.geosviat.alle.bg
Дати:


Дати:  30.09.2021г -  03.10.2021г
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ
Цена:  227 лв.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.233.242.204 - us - us   _           
execution time : 1.49