2021-08-03 09:46
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Италия

ЕКСКУРЗИЯ ИТАЛИЯ, РИМ, НЕАПОЛ, ПОМПЕЙ, ЛУКА, ПИЗА

Калисто Турс
Видяна:
3345 пъти


Актуализирана на :
14-05-2020
17:16

8 дни
790 евро

всички оферти от агенция Калисто Турс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕКСКУРЗИЯ ИТАЛИЯ – РимНеаполПомпей – Лука - ПизаФлоренцияСиена - ВенецияМилано

Италия е разположена изцяло на тесния и удължен Апенински полуостров. Тя притежава двата най-големи средиземноморски острови – Сицилия и Сардиния. В пределите на страната се намират и две от най-малките държави в света – Ватикана и Сан Марино.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ИТАЛИЯ – Италианска панорама
Рим – Неапол – Помпей – Лука - Пиза – Флоренция – Сиена - Венеция – Милано
с включени 10 екскурзии в програмата
с възможност за допълнителни екскурзии до Сиена, Неапол и Помпей
8 дни/ 7 нощувки
гарантирани турове:  всяка неделя от 01 април до 10 Ноември
Цена от: 790 евро
(без празнични дни и дни с панаири, конгреси и изложения)
* цената не включва летищни такси


ПРОГРАМА

1 ДЕН – София – Рим
Отпътуване от летище София. Пристигане в Рим - „център на света и град на светлината, към който водят всички пътища ....“; императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция. Групов трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря в ресторант. По желание - екскурзия “Нощен Рим”. Нощувка.

2 ДЕН – Рим
Закуска. Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на руски език - богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време за обяд. Пътешествие в центъра на Римската империя – туристическа програма с екскурзовод на руски език. Вечеря в ресторант (по желание може да се организира специална вечеря в ресторант-театър в Рим). Нощувка.

3 ДЕН – Рим / Неапол – Помпей
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с екскурзовод на руски език. Разглеждане на античния Помпей - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Панорамна обиколка на Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори. Вечеря в ресторант. Нощувка.

4 ДЕН – Рим – Лука – Пиза – Флоренция
Закуска. Отпътуване за Лука – град, в който се ражда и твори гениалният композитор Джакомо Пучини. По пътя спирка в района на Кианти за дегустация на вино и сладкиши. Пешеходна разходка с екскурзовод на руски език в Лука, прочут с добре запазения си средновековен исторически център и крепостни стени. Посещение на Пиза - един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо- пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Отпътуване за Флоренция. Настаняване във Флоренция (по време на национални празници, конгреси и изложениея, настаняването може да бъде в района на Флоренция). Вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ДЕН – Флоренция / Сиена
Закуска. Туристическа програма във Флоренция с екскурзовод на руски език: катедралата “Санта Мария дел Фиоре” – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад “Синьория” – политическият и културен център на града с “Палацо Векио” и църквата “Санта Кроче” – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Посещение на галерия “Уфици” с екскурзовод на руски език. Типичен тоскански обяд в ресторант “Rubaconte”. Свободно време или туристическа програма по желание: екскурзия до Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в Сиена с местен екскурзовод на руски език в центъра на града: площад " Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Вечеря в ресторант (по желание може да се организира гала вечеря с ренесансов спектакъл в ресторант “Палацо Боргезе”). Нощувка.

6 ДЕН – Флоренция – Венеция
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция с екскурзовод на руски език: площад “Сан Марко” – “официалният салон на Европа” с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; библиотеката “Марчиана”; Старите и Новите прокурации. Свободно време във Венеция или по желание посещение на Двореца на Дожите с екскурзовод на руски език. Настаняване в района на Венеция. Вечеря. Нощувка.

7 Ден – Венеция – Милано
Закуска. Отпътуване за Милано – италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Настаняване (по време на национални празници, конгреси и изложениея, настаняването може да бъде в района на Милано). Пешеходна разходка в центъра на Милано. Вечеря. Нощувка.

8 Ден – Милано – София
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.

Пакетна цена на човек в двойна стая в хотели 3*+
Период

Закуски и вечери
01/04-07/07/2012

€ 855, 00
08/07-01/09/2012

€ 790, 00
02/09-10/11/2012

€ 855, 00
Доплащане при пристигания в периода 29/04 – 06/05: 40 евро

*Цената на екскурзията е калкулирана при стойност на самолетен билет в икономична класа и при изчерпване на седалките по тези цени, може да се наложи доплащане за самолетен билет.
**Възможна е промяна в последователността на екскурзиите, но всички включени в програмата, ще се осъществят.
***В период на конгреси и изложения е възможно настаняване в близост до Флоренция и Милано.

Цената включва:
самолетен билет София – Рим и Милано – София;
групов трансфер летище – хотел – летище;
транспорт с автобус по описания маршрут в Италия;
3 нощувки със закуски в хотел *** в Рим;
3 вечери в ресторант в Рим;
2 нощувки със закуски в хотел *** във Флоренция;
2 вечери в ресторант във Флоренция;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Венеция;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Милано;
обслужване на руски език по време на целия маршрут;
туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на руски език;
посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса за музеите);
туристическа програма в Лука с местен екскурзовод на руски език;
туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на руски език;
посещение на галерия ''Уфици'' с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса);
туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на руски език;
посещение на Пиза и Милано;
дегустация на вино и сладкиши в района на Кианти;
обяд в ресторант “Rubaconte” във Флоренция;
слушалки по време на обиколките в посочените градове и музеи;
застраховка ''Помощ при пътуване в чужбина'' с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR.

Цената не включва:
Летищни такси: 97 евро. Заплащат се задължително при сключване на договора за пътуването.
туристическа такса в Рим: 2 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 3 EUR на турист на нощувка в хотел **** (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване);
туристическа такса във Флоренция: 3 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 4 EUR на турист на нощувка в хотел **** (заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване);
входни такси за Ватиканските музеи (21 EUR) и галерия ''Боргезе'' (12, 50 EUR) в Рим; входна такса за Помпей (11 EUR);
входна такса за галерия ''Уфици'' (6, 50 EUR),
комбиниран билет за Двореца на Дожите и музеите на площад ''Сан Марко'' (16 EUR) във Венеция;
екскурзия ''Нощен Рим'';
вечеря в ресторант – театър в Рим;
целодневна екскурзия Неапол и Помпей с местен екскурзовод на руски език;
посещение на галерия ''Боргезе'' (без включена входна такса) в Рим;
гала вечеря с ренесансов спектакъл в ресторант ''Палацо Боргезе'' във Флоренция;
екскурзия до Сиена с местен екскурзовод на руски език;
двупосочен билет за корабче във Венеция (около 15 EUR);
входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
градски транспорт.


Италия е разположена изцяло на тесния и удължен Апенински полуостров. Тя притежава двата най-големи средиземноморски острови – Сицилия и Сардиния. В пределите на страната се намират и две от най-малките държави в света – Ватикана и Сан Марино.

По-голяма част от Италия е покрита с хълмове и планини. На север са Италианските Алпи, с грандиозния варовиков масив Доломити. Мощните скални формации от доломити, които изграждат по-голяма част от острите като игли върхове, са дали името на планинския масив.

Има много ледникови езера южното подножие на Алпите. На запад, на границата с Франция се извисява най-високият връх на Алпите – Мон Блан (4807 м). По цялата дължина на Италия и на остров Сицилия, се простира планинската верига на Апенините. Равнинните земи в Италия са малко. В обширната Паданска низина тече река По – най-дългата и пълноводна река в Италия.

Неапол е разположен амфитеатрално в подножието на вулкана Везувий. Наблизо са развалините на античният град Помпей затрупан от вулканската пепел при изригването на Везувий през 79 г. Венеция е един от най-живописните градове в Европа – със своите над 200 канала, повече от 400 моста и множество великолепни исторически сгради.

Едни от най-интересните забележителности на Рим са Колизеумът, Испанските стъпала – построени в началото на 18 в. В основата им е прочутият Испански площад Фонтана на старата лодка – един от многобройните фонтани, проектирани от ренесансовия архитект Бернини.

В цяла Италия има повече от 100 000 археологични паметници от римска епоха.

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море. В североизточната му част се намира действащият вулкан Етна, най-високият (3350 м) активен вулкан в Европа, изригвал няколко пъти през последното столетие. Отглеждат се цитрусови плодове, маслини, памук и др.

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море. Западният бряг, между градовете Алгеро и Бозя, известен като “Кораловата ривиера” привлича много туристи. Главен град и основно пристанище на Сардиния е Каляри – очарователен средиземноморски град, с интересен средновековен квартал, красив плаж и солени езера, обитавани от розови фламинго.

www.calisto.biz/...
Дати:


всяка неделя от 01 април до 10 Ноември

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.235.56.11 - us - us   _           
execution time : 0.38