2021-06-22 01:51
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия България
Автобусни програми
Уикенд

ТАЙНСТВЕНАТА СТРАНДЖА

Клавис Тренд
Видяна:
286 пъти


Актуализирана на :
31-07-2020
17:35

Странджа Странджа
2 дни
85 лв.
България снимки 2

всички оферти от агенция Клавис Тренд
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаТАЙНСТВЕНАТА СТРАНДЖА

Добрич - Варна - Бургас – Созопол –Равадиново – резерват Ропотамо – Бекликташ -  Лозенец – Малко Търново – с.Бръшлян – Бургас – Варна - Добрич

12 – 13 септември

2 дни – 1 нощувка и включен обяд в ресторант „Рибарникъ“


Когато Бог решил да сътвори Странджа, не изрекъл нито дума - само се усмихнал. И от тази божествена усмивка се родила тя. Това разказва легендата.
В Странджа,   господар е не човекът, а природата. В цялото й великолепие и магия, с хилядолетните й светилища и сенчести гори,   мистични и неразгадаеми останки от древността  дебнат на всяка крачка . С тази екскурзия  Ви приканваме да разгадаете  поне частица от непокорната красота на тази  мистична планина.

Пакетна цена от Варна и Бургас - 85 лв

• Отпътуване от Добрич при мин. 12 човека – доплащане 10 лв. на човек в двете посоки
• Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.


Цената включва:
-Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;
- Пешеходна разходка в  старата част на  Созопол с екскурзовод;
- Възможност за посещение на замъка в Равадиново (вх. такси се заплащат отделно);
- Възможност за разходка с лодка по Ропотамо (билети се заплащат отделно);
- Посещение на тракийско мегалитно светилище Беглик Таш с беседа;
- 1 нощувка в хотел в Лозенец;
- Туристическа програма в с. Бръшлян;
- Туристическа програма в гр. Малко Търново;
- Обяд в ресторант „Рибарникъ“ с развъдник – шопска салата, пъстърва с варени картофи, десерт, хляб и вода;
- Екскурзовод  от туроператора. По време на пътуването туристите се запознават с историята на Странджа, Тракия, обичаите на местното население, посещаваните обекти и много любопитни подробности.

Цената не включва:
- Входните такси / билети  на посещаваните обекти:
- Созопол-  Археологически музей гр. Созопол - 7лв. (възрастни); 3 лв. (деца и пенсионери)/ Семеен билет – 10лв,
- замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново: вход при група от 15 човека – 16 лв. за възр./ 10 лв. за деца над 7 год. пенсионери;   деца до 7 год. – безплатно; комбиниран билет вход+изложба „Съкровищата на Тутанкамон“:  при група от 15 човека – 28 лв. за възр./ 20 лв. за деца над 7 год. и пенсионери;   деца до 7 год. – безплатно
- Разходка с лодка по р. Ропотамо - при група от 15 чов.: 7 лв. – възрастен, 4 лв. - дете
- Тракийско светилище Беглик Таш – 2 лв възрастни/ 1 лв деца и пенсионери
- Исторически музей Малко Търново – 4 лв. вход и беседа от местен екскурзовод;
- с. Бръшлян-  Етнографски музей -2лв., Килийно училище 2 лв. с вкл. беседа;

*  Посочените входни такси са ориентировъчни, поради възможни промени, цените се уточняват окончателно преди отпътуване.

- Разходи от личен характер.


Програма

1 ден  Добрич - Варна – Бургас-  Созопол – Равадиново – резерват Ропотамо -  Беглик таш -  Лозенец

06:00 ч. Отпътуване от Добрич, 07:00 ч. Отпътуване от Варна, 09:00 ч – от Бургас.
10:30 ч Пристигане в Созопол -  най-старият град на българското черноморско крайбрежие. Разходка в града с екскурзоводска беседа.  Свободно време за разходка и разглеждане на старинния Созопол.  Интересни за разглеждане са Археологическият музей и Картинната галерия. Църквата “Св. Богородица” датира от 15-ти век и е трикорабна едноапсидна псевдобазилика, обявена е за паметник на културата под закрилата на ЮНЕСКО.  Днес в града съществуват две действащи църкви - най-голямата - “Св. Георги”, която датира от 19-ти век и “Св. Зосим”, изградена през 1857 година.

12:30 Отпътуване за Равадиново и посещение на  включеният в ТОП-3 на „Най-красивите замъци в Европа“, приказният замък „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Златното съкровище на Тутанкамон ще гостува в арт галерията на замъка. Уникална експозиция от колекцията на музея в Кайро, благодарение на сътрудничеството с Министерството на Антиките, Египет.

14:00 Отпътуване  към  резерват „Ропотамо”, който съчетава разнообразни природни дадености, скалисти брегове, пясъчни дюни, лонгозни гори и заблатени територии. Възможност за едночасова разходка с лодка

15:30 ч. Отпътуване към  тракийското мегалитно светилище Беглик Таш, където се намират руините на древния град Ранули. Според откритите досега археологически находки се счита, че светилището е съградено през 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр. Светилището, известно като „българския Стоунхендж“, обхваща площ от 6 дка и се намира на 5 км северно от Приморско. То представлява естествен скален ансамбъл от скални блокове с различни размери и форма и е  свещено пространство с тракийски могили, долмени и скални олтари без аналог в България.

Ок.18:00 ч. пристигане в Лозенец и настаняване в хотел.

Свободно време. Нощувка.


2 ден  Малко Търново  – с. Бръшлян -  Бургас – Варна

В 9:00ч. отпътуване за Малко Търново.  Посещение на:
- Православен  храм „Успение Богородично“ – със съхраняваните в църквата около 150 икони, тя е превърната в истинска художествена галерия, в която може да се проследи развитието на странджанската възрожденска иконописна школа.
- Исторически  музей „Проф. Александър Фол“ – експозицията е разположена в четири странджански възрожденски къщи – паметници на културата, които са принадлежали на богатите търговски фамилии Дякови и Илиеви от края на ХІХ век. Вход: 4 лв.
- Източно - католическа църква „Света Троица“ - Църковните икони, олтарът и църковната утвар са пренесени от Одрин, от българската църквата „Свети Кирил и Методий“.
Една от най-ценните икони е чудотворната икона на Богородица, наричана „Покровителка на единството между християните“. На 25 май 2002, при визитата си в България, папа Йоан Павел II коронясва иконата. В параклиса на светилището се съхранява и „пиюска“ – бялата шапчица, с която папа Йоан Павел II е служил.

Заб. В момента църквата се реставрира и достъпът до нея може да е ограничен или невъзможен. На място се решава дали може да се посети.

12.30  Организиран обяд в ресторант „Рибарникъ“ до р. Велека. Прясна странджанска пъстърва, приготвена по специална рецепта за всички Вас!
Около 14.30 пристигане в Бръшлян - перлата на Странджанския край-  от 1982 г. цялото село е архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за странджанската архитектура от XVIII и XIX в. 76 къщи са архитектурни паметници на културата, a 9 от тях — с национално значение. Старото име на Бръшлян – Сърмашик е свързано с една от най-известните песни в България и химн на Странджа – „Ясен месец веч изгрява“. Войводата Яни Попов е опоетизирал подвига на малка чета, водила ожесточено сражение с турския аскер на 2 април 1903 година в село Сърмашик. Събитието е известно в историята като " Сърмашишката афера" . По спомени на старите бръшлянци, песента се запява открито в селото през 1908 година.

14.30 – 15.45 Посещение на:
- Етнографския музей, помещаващ се в автентична местна къща на около 150 години, запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба;
- Килийното училище, създадено през 1871 година от свещеника на църквата „Св. Димитър“. Свободно време за снимки.

16:00ч. Отпътуване по маршрут Бургас - Варна - Добрич

 Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава 2 дни преди отпътуване.

Забележка:  Препоръчва се туристите да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

Необходими документи: валиден документ за самоличност

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 пълноплащащи  туриста.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване

Записване и начин на плащане:
Внасяне на 100% от цената при записване, като пълна информация за пътуването се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване;

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:
до 14 дни преди пътуването - 0%;
13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
под 6 дни - 100%
Дати:


12 – 13 септември 2020

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.235.184.215 - us - us   _           
execution time : 0.32