2021-05-06 21:59
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Майски празници 2021
Екскурзия България
Уикенд

Ягодинска пещера, Пампорово, Гела, Доспат от Габрово

Географски свят
Видяна:
15 пъти


Актуализирана на :
30-04-2021
12:42

Пампорово
3 дни
235 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЯгодинска пещера, Пампорово, Гела, Широка лъка, Триградско ждрело, Дяволско гърло, Доспат и Батак с тръгване от Габрово
Потвърдена екскурзия

Дати:
22.05.2021г - 24.05.2021г

Цена: 235 лв

Цената е на човек в двойна стая и включва:
Транспорт с автобус от Габрово;
2 нощувки със закуски в хотел 3/4* в Пампорово;
Посещение на Ягодински пещера, Гела, Широка лъка, Доспат и Батак;
Водач на групата по време на пътуването;
Туристическа застраховка.

Цената не включва:
Входни такси на посещаваните туристически обекти.

Програма:
1 ден.
Отпътуване от Габрово в 8.30ч от Дом на Хумора и сатиратапо посока Западни Родопи към Буйновско жрело. Посещение на Ягодинска пещера. С дължината си от 10км, тя е най-дългата пещера в Родопите и се състои от три основни етажа. Пещерата е на възраст от 275 000 години. Тук се срещат сталактити, сталагмити и сталактони, сред които прави особено впечатление огромен сталактон. Ягодинсктата пещера е местообитание на 12 вида прилепи.
За тези които желаят мога да посетят и наблюдателните площадки Орлово око или Вълчи камък с джип (срещу заплащане на местните водачи). От тук се откриват едни от най-красивите гледки в Родопите, на над 1500м надморска височина. При подходящи условия, мога да се видят пределите на Гърция и височините на Пирин. В този район са снимани и голяма част от най-паметните сцени на „Време разделно“.
Настаняване в хотела в Пампорово. Свободно време. Нощувка.

2 ден.
Закуска. Посещение на родното място на Орфей - село Гела. Освен с невероятната гледка към родопския първенец, връх Голям Перелик 2191м, Гела ще ни плени и с един от най-чудните български събори, Гайдарското надсвирване. Гайдарското надсвирване има над 100-годишна история. Популяризира автентичния родопски фолклор и запазва традицията. Най-важното условие за участниците е изпълненията да са на каба гайди. Надсвирването е с конкурсен характер и се провежда в три възрастови групи – до 14, до 20 и над 20 години. Жури определя победителя, но при колебания по отношение на първото място, се прави повторно надсвирване с допълнителна програма.
Посещение на едно от най-красивите български села, Широка лъка, в типичен родопски стил. Селото е архитектурен и фолклорен резерват. Тук са съхранени музиката, песните, чановете и гайдите които огласят тесните улички и добавят още повече магия към Родопското вдъхновение. Отпътуване към Триградското ждрело. Посещение на пещерата – Дяволското гърло. Името ѝ идва от Дяволския образ близо до естественият вход на пещерата, при водопада, грохотът които поражда дава името на „Бучащата зала“. Легендата разказва как Орфей идва тук, Подземното царство, при Хадес, за да върне неговата любима, Евридика, между живите. Условието е само едно, никога да не се обръща назад или ще я изгуби завинаги.
Свободно време, връщане обратно в хотел. Нощувка.

3 ден.
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към язовир Доспат. По пътя спирка в гр.Батак за около 1 час. Преминаване през Перущица, Брацигово, язовир Въча, язовир Батак. Пристигане вечерта в Габрово.

ТА Географски свят Габрово
ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail:geosviat@mail.bg
член на БАТА, член на IATA
официален представител на DerTour за България
www.geosviat.alle.bg
Дати:


Потвърдена екскурзия
22.05.2021г -  24.05.2021г

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.207.253.100 - us - us   _           
execution time : 0.20