2022-05-21 19:06
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
24 май / Ден на славянската писменост
Екскурзия в чужбина
Last Minute

Албания - Шенгин  - 3 нощ.+вечери  от 21 май

Иванико Тур
Видяна:
73 пъти


Актуализирана на :
04-05-2022
10:42

Албания Албания
4 дни
325 лв.

всички оферти от агенция Иванико Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата- програмата е без аналог и за първи път се предлага в България – курорта Шенгин и круиз по езерото Коман до река Шала - „Албанският Тайланд” ! 

- отличен хотел на първа линия, собствен плаж и прекрасна кухня сервирана на богата блок маса, в чието изобилие и разнообразие рибата и морските дарове не са мираж!

- уникален курорт разположен между два резервата единият, от които планината от пясък – впечатляващо природно творение.

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2022 море в Албания, ШЕНГИН до Черна Гора – 325 лв.!

От 1 май 2022 г. за всички пътувания до Албания, независимо дали по море, суша или въздух, отпада изискването за представяне на документ съгласно условията на КОВИД-19 (ваксинация/преболедуване/PCR тест).

На Адриатическо море почивка в Албания оферта за 24 Май екскурзия с автобус

LAST MINUTE 24 МАЙ оферта за Адриатическо море в Албания, Шенгин с круиз по

езеро КОМАН до река ШАЛА, екскурзия до Шкодренско езеро, Шкодра и Лежа!Дати на пътуване:

21.05. – 24.05.2022
ЛАСТ Минит цена до изчерпване на местата:     

На турист в двойна/ тройна стая          – 325 лв.
Единична стая                                      - 430 лв.
Дете до 12 год. с 2ма възрастни в стая – 245 лв.

Пакетната цена включва:

транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски и вечери в хотел в хотел „Президент” 4* на първа линия на морето със собствен плаж
безплатни шезлонги и чадъри на плажа
посещение на плажа – резерват пясъчна дюна Rana e Hedhun
разходка в град Призрен, Р. Косово
застраховка мед. разходи в чужбина в ЗК „Левинс”  с лимит 4000 евро
водач от агенцията по време на целия престой


Пакетната цена НЕ включва:

доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
музейни такси за обекти посещавани по желание
круиз „Албанският Тайланд” в езерото Коман и до река Шала в Албанските Алпи – 40 евро (включва: трансфер до езеро Коман и специално наета лодка до река Шала), осъществява се при минимум 15 туристи. 
екскурзия до град и езеро Шкодра и Мемориална гробница на Скендербег в град Лежа – 15 евро, осъществява се при минимум 15 туристи.


Доплащане:

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 69 год. - 10 лева!


Хотел „President” 4* в курорт Шенгин, вижте тук: hotelpresident.al/...ПРЕДИМСТВА на екскурзията до Албания в курорт Шенгин:

Не вярвайте ако Ви кажат, че пътят до Адриатическо море в Албания е труден и дълъг, защото сме избрали най-подходящият маршрут, включващ скоростната магистрала през Косово и Албания!


Шенгин - екологично чист курорт, заобиколен от два природни резервата в живописен залив с плитко в началото море, с дълга и широка плажна ивица с по-фин от брашно тъмен и лековит пясък!


Прекрасен хотел 4* в центъра на курорта, на 1ва линия на морето със собствен плаж и безплатни чадъри и шезлонги!
Отлична кухня в ресторанта, чиято богата блок маса предлага в пакета 3 закуски и 3 вечери с разнообразно меню, в което морски дарове (миди и кралски раци), както и риба не са изключение, а част от изобилието…


Богата екскурзионна програма и докосване до дивата Природа на езеро Коман и река ШАЛА, до чудото на пясъчната планина на феите, които Ви очакват…
Разходка в подножието на ШАР планина в град Призрен в Р. Косово
…и всичко това – на повече от разумна цена!


За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цените – 70 лева! 

1 ден: София – КПП Гюешево – Скопие – Призрен – Кукъс – Шенгин – 510 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута ни до Адриатическо море в Албания и курорта Шенгин. Половината от маршрута, който изминаваме е по магистрален път, включително най-новата магистрала, свързваща столицата на Северна Македония – Скопие с Косово и Адриатическо море в Албания. На територията на Албания местните наричат магистралата с името „Пътят на Нацията”.

В исторически план албанското име на магистралата устройва и нас българите, тъй като до Адриатика пътят ни преминава през територии, които са били част от българската държава, а в Косово и Албания край градовете Призрен и Кукъс и днес живеят българите – горани. 

По пътя почивки на подходящи места. Пристигане в курорта Шенгин в късен след обяд и настаняване в  хотела. Свободно време за опознаване на курорта. Вечеря. Нощувка.2 ден: Шенгин – Шкодра – Лежа - Шенгин – 90 км.

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до град Шкодра – древна илирийска столица и част от княжеството Дукля и Зета на княз Свети Иван Владимир – васал и зет на цар Самуил!

В днешния ден ще останете очаровани от уникалното разположение на град Шкодра в подножието на Албанските Алпи, на брега на езерото Шкодра и в прегръдката на три реки: Кир, Дрин и Буна. На цялата тази красота ще се насладим от височината на крепостта Rozafa – 130 м. над м. равнище и ще се опитаме да си представим победоносната битка на цар Самуил, състояла се именно тук, където пленява княза на Дукля и бъдещ негов зет, неуспешно укрил се в съседното селище Коплик...

В Шкодра ще разпознаете един град на толерантност, в който съжителстват различни религии, ще се удивите на смесица от архитектурни стилове от Австро-Унгария, Италия и т.нар. „жилища на Хрушчов” от комунистическия период. Ще имате възможност за чашка кафе или вкусен обяд в кокетните ресторантчета и кафенета разположени по дължината на пешеходната улица в стария град. Завръщане в Шенгин и хотела с попътно посещение на внушителната гробницата на Скендербег в град Лежа, находяща се в старата църква „Св. Никола” – героят е погребан като християнин! Свободно време.

В късния следобед по желание (включено в пакетната цена) разходка с автобуса до планината от пясък чудото-резерват Rana e Hedhun.

На север начало на лагуната при курорта Шенгин е чудото-резерват Rana e Hedhun – рядък средиземноморски пейзаж, в който сякаш великан е изхвърлил огромно количество пясък, образувайки пясъчни дюни спускащи се по цялото било на Планината на феите, притихващи в синята вода на Адриатика!

От мястото, където паркира автобуса до планината от пясък разстоянието се преодолява за 45 минути спокоен ход в едната посока. Ако желаете да превземете върха на планината от пясък следва да съобразите, че пясъка е дълбок и много фин и краката ви ще затъват в него, което е сравнимо с прокарване на „пъртина в снега” това е, и което ви забавя в изкачването. Препоръчваме удобни обувки, в които краката няма да се напълнят с пясък. Общо време за престой при резервата Rana e Hedhun – два часа. Завръщане в хотела.

Вечеря. Нощувка.3 ден: Шенгин – езеро Коман и река Шала (албанският Тайланд)– Шенгин – 150 км.

Закуска. Свободен ден в Шенгин или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по езеро Коман до река Шала в Албанските Алпи! Любителите на адреналина ще изкушим с пътешествие (75 км. = 2:21 часа път в посока) до недокоснатата природа на Албанските Алпи – езерото Коман, откъдето със специално наета лодка се отправяме към река Шала – албанският Тайланд!

Неописуеми с думи гледки ще радват окото, докато лодката цепи изумруденото огледало на езерото Коман „охранявано” от високи, почти отвесни ветрилообразно нагънати хълмове облечени в зелено кадифе. И всеки дъх затаява и изумено възклицава, когато в царството на река Шала се озовем, където скалите - ослепително бели балюстради са същински балдахини над речното легло, чийто лазурно сини и кристално-прозрачни води не пазят в тайна речното дъно, истинска пътека от камъни красиви, по които търпение нямаш да се разходиш..

Свободно време край красивия меандър на Шала, за да се потопите във водите й (твърдят, че водата измива греховете), за да наемете каяк, да плажувате на шезлогите при къщата за гости край реката или да похапнете вкусно в ресторанта. Екскурзията (заявява се и се заплаща предварително в България) е целодневна и се завръщаме обратно в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.4 ден: Шенгин – Призрен – Скопие – София 

Закуска. В 08:30 часа (местно време) отпътуване за България с попътна разходка в Р. Косово и град Призрен който, за дълги години е бил част от българската история. В Призрен през 11 век е създадена Призренската българска епископия към Охридската българска архиепископия и пак в Призрен през 1072 год. е провъзгласено възстановяването на Българската държава и все тук е провъзгласен за български цар Георги Войтех, приел името цар Петър III, като пряк наследник на цар Самуил и комитопулите. Днес на територията на Призренска Гора в 19 на брой селища живеят българите – горани.

Пристигане в София късно вечерта. 

029523109
0889916601
0887706170
ivaniko@mail.bg
Дати:


21.05. -  24.05.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.174.110 - us - us   _           
execution time : 0.17