2023-01-29 08:06
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Великден
Екскурзия Турция
Уикенд

Великден и лалета в ИСТАНБУЛ от Варна и Бургас

Бенитур
Видяна:
1059 пъти


Актуализирана на :
27-02-2020
11:36

Турция Турция
4 дни
250 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаВеликден и Лалета в Истанбул

4 дни - 3 нощувки със закуски в хотел 3*

Дати: 17.04.2020 - потвърдена

Ранни записвания до 18.03.2020 г.
Цена на възрастен в двойна стая:
250 лв. от Бургас/ 260 лв. от Варна

Програма

1-ви ден /17.04.2020 /* Добрич - Варна - Бургас- Истанбул -Панорамна обиколка-двореца Бейлярбей -хълма Чамладжъ с лалета - Рибен ресторант
Oтпътуване от Варна около 03:00ч. От ул. Антим I. Отпътуване от Бургас от ОМВ до хотел Мираж около 05:00ч.
Преминаване на ГКПП Дерекйой. Пристигане в Истанбул около обяд. Настаняването в хотелите се осъществява след 14:00 ч.
*Клиентите, които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фоaйето на хотела или да продължат по собствена програма.
За клиентите, които желаят допълнителни екскурзии, програмата продължавва в следния ред.

ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА: Панорамна обиколка / включена в цената/ с автобус на гр. Истанбул. Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул- Синята джамия / отвън/, площад „Хиподрума” с трите обелиска/отвън/, Египетския обелиск, Змиевидната колона и фонтана на Вилхелм II византийската базилика „Св. София” (само отвън). Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива ”Босфора” - чудо на строителната техника. Ще посетим летния султански дворец „Бейлярбей”/входната такса не е включена в цената/. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица. Двореца построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на Бейлярбей край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Посещение на хълма Чамладжъ - една от най-високите точки на гр. Истанбул целия обсипан в Лалета. Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки. Връщане в хотела следобед. Настаняване. Свободно време за почивка.

Около 20:00ч. * По желание Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 30 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора)

2-ри ден /18.04.2020 / Пешеходна обиколка на Хиподрума -Света София - Топкапъ-Йеребатан- Синята джамия - Змиевидната колона -Египетския обелиск - парк с лалета Гюлхане - двореца Долмабахче - парк с лалета Емирган
Закуска. Около 08:00ч / 08:30ч. Свободно време или:
• По-желание Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул - площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск - или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона - символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера... Посещение на парка Гюлхане.
Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с над 1 милион лалета от над 80 вида. Свободно време.

• По желание с доплащане влизане с екскурзовод в следните обекти:

църквата „СВЕТА СОФИЯ”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес - в музей.
Входна такса /слушалки/екскурзоводска беседа - 22 евро
Посещение на подземната цистерна „Йеребатан“
Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, „погребана“ под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е ”Потъналият палат”. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В ”Йеребатан сарнъджъ” има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 15 евро

Около обяд * По-желание Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк - основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.
След разглеждане на двореца се отправяме към Емирган Парк - най големият парк в Истанбул с множество фонтани, езерца и кафенета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци. Той се простира до самия бряг на Босфора, осеян по това време на годината с над 1850 000 лалета. Свободно време в парка.
Цена: 35евро на човек - входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български
Връщане в хотела около 18:00ч. Свободно време.

Около 19:30ч. /20:00ч. * По желание вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул с Таксим, Истиклял и изкачване с лифт до Пиер Лоти над Златния рог“ булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; кв. Фенер; свещеният квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии - ”Еюп”. Посещение на историческото кафене Пиер Лоти кацнало на хълма „Еюп“, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по - интересен начин ще се изкачим до кафето - с кабинков лифт. Свободно време за снимки и питие.
Цена: 15 евро на човек - нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за лифта до Пиер Лоти, екскурзоводски беседи.

Около 23:00ч. Посещение на българската желязна църква „ Свети Стефан „ за участие в Великденската литургия. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Връщане в хотела около 01:00ч. Нощувка.

3 ти ден /19.04.2020/ ВЕЛИКДЕН - църквата „ Свети Стефан „ - Принцови острови -МОЛ Емаар и Пеещите фонтани
Закуска. Около 09:00ч. отпътуване от хотела за посещение на българската църква „Св. Стефан“. Българската църква Свети Стефан е единственият железен православен храм в света. Отдалеч привлича поглед красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че конструкцията е излята от чугун. Затова я наричат ”Желязната църква”. Историята на храма води началото си от средата на ХIX в. Със специалното разрешение на султан Абдулахмет, в подарената от Стефан Богориди (1775-1859г.) къща, българите устроили дървена църква ”Свети Стефан”. В последните години на XIX в., църквата изгаря и на мястото на изгорялата стара дървена църква, се издигнала нова-желязна. Основите са положени на 26.04.1892г. Проектът е на арменския архитект Ховсен Азнавур. Църквата се състои от сглобяеми чугунени плочи с общо тегло 500 тона. Докарали ги с кораб от Виена по река Дунав, през Черно море и Босфора. Била построена за един месец. Шест години след първата копка, новата църква ”Свети Стефан” в Истанбул била тържествено осветена от екзарх Йосиф на 8.09.1898г. Ще имаме възможност да разгледаме църквата отвътре, красивия олтар гледащ към Златния рог и да запалим свещичка.
* По желание около 10:15ч. Отпътуване с ферибот към Принцовите острови и най - големия Буюкада. По пътя преминаваме и покрай другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни - с луксозни къщи, вили, басейни и красоти... На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 80 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място... Отпътуване обратно за пристанището в европейската част и предвижване до хотелът.
Цена: 15 евро -включва трансфер, билети за корабчето до островите и ескурзовод

Връщане в хотела. Вечерта около 19:30ч./20:00ч. ви предлагаме * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул - EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за ”най-големият” басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
Цена: 15 евро на човек - транспорт, посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/, посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани.

4 ти ден /20.04.2020/ Разходка с корабче по Босфора - Istanbul Aquarium - България

Закуска. Напускане на хотела. Около 08:30ч. * По-желание Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста ”Галата”, кулата ”Галата”, пристанището, новия султански дворец ”Долма Бахче”, бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала ”Ортакьой” - любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец ”Бейлербей”; Кулата на девицата - Къз Кулеси и др
Цена: 20 евро на човек - билет за кораба, трансфер и екскурзоводска беседа

БОНУС! След слизане от корабчето възможност за посещение на египетския пазар и свободно време за пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера с дъх на екзотични подправки./Около 45мин до 1ч. свободно време/

Около 11:30ч. Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум. Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. www.istanbulakvaryum.com/...
Цена: за възрастни - 99 турски лири; за деца - 69 турски лири (включва входен билет).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море. По пътя кратка спирка в Лозенград. Време за покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

Цената включва:
 Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 Пътни и гранични такси;
 3 нощувки и 3 закуски в хотел 3*, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 Екскурзоводско обслужване
 Медицинска застраховка за лица до 65год.;
 Парк с лалета Гюлхане
 Посещение на българската църква Свети Стефан и Великденската литургия
 Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език
 Посещение на Лозенград;
 Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на хълма Чамладжъ и парк с лалета, посещение на двореца Бейлярбей /без включена входна такса за двореца/
 Пешеходна обиколка на площад Султанахмед с Египетския обелиск, Синята джамия, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II, Света София - отвън
 Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
 Посещение на Египетския пазар

Цената не включва:
 Допълнителни мероприятия и посещения и входни такси
 Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език - 20 евро
 Посещение и Входна такса и екскурзоводско обслужване за Света София - 22 евро
 Посещение и Входна такса и екскурзоводско обслужване за Йеребатан - 15 евро
 Посещение и Входна такса и екскурзоводско обслужване за Топ Капъ - 22 евро
 Посещение на двореца „Долмабахче“ и най-големия парк с лалета Емирган - 35 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език /
 Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с „Пеещите фонтани” - Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина/
 Входна такса за Бейлярбей - 40 лири
 Входна такса за подводна Зоологическа градина в МОЛ EMAAR - възрастни - 75 лири/деца от3-14год-65 лири / деца под 3 г. - безплатно
 Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни - 99 турски лири; за деца - 69 турски лири./заплаща се на място в турски лири/
 Принцови острови - 15 евро
 Нощен Истанбул с Таксим, Истиклял и Пиер Лоти на Златния рог+билет за лифта -15 евро
 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата - 30 евро
 Медицинска застраховка за лица от 65 год. -75 год. - 10 лв./За лица 75г. -80г. - 14лв, /лица над 80 г. не се застраховат.


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия© 2005-2023 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.211.239.1 - us - us   _           
execution time : 0.28