2022-10-03 10:55
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Септемврийски празници 2022
6 септември / Съединението на България
Екскурзия с автобус

Плитвички Езера и Постойна Яма

Инвизия Травел
Видяна:
2444 пъти


Актуализирана на :
07-07-2018
18:01

Словения Словения
4 дни
319 лв.
Словения снимки 2 Словения снимки 3 Словения снимки 4

всички оферти от агенция Инвизия Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПлитвички Езера и Постойна Яма
*Тръгване от Пловдив и София

Дата: 06.09.2018
Престой: Четиридневна
Цена: 319 лв.

-1 ден: София - Любляна
Отпътуване в 04.00ч. от София по маршрут:  София - Белград - Любляна. Пристигане в Любляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Вечерна пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.

-2 ден: Любляна - Постойна яма - Загреб
Закуска. Освобождаване на хотела. 7, 30ч. отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница. Свободно време за разходка и закупуване на сувенири. Отпътуване за Загреб. Туристическа програма - централният площад " Бан Йелачич" , Старият град: Каптол и Градец; Катедралата; пазарът " Долач" ; Кървави мост;   Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата " Св. Марк" ; Парламентa; църквата " Св. Катерина" . Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.

-3 ден: Загреб - Плитвички езера - Белград
Закуска. Освобождаване на хотела. 8, 00ч. отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували  между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата.. Отпътуване за Белград. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел *** в района на Белград. Нощувка.

-4 ден: Белград – София
Закуска. 8, 30ч. панорамна автобусна обиколка на Белград: преминаване от Нови Белград през Бранков мост над река Сава, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гроба на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Брос Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големият православен храм на Балканите – „Свети Сава”. Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква „Свети Сава” и паметника на Карагеорги Петрович - Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Свободно време за пазар и самостоятелна разходка в сърцето на Стари Белград: площада на Републиката, паметникът на Княз Михайло, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането и в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемския район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19-ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Около 13, 00 ч. отпътуване за България.  Пристигане в София късно вечерта.

-Цената включва:
*Транспорт с комфортен туристически автобус;
*3 нощувки/ 1 нощувка в Hotel *** в района на Любляна; 1 нощувка в Hotel***- района на Загреб;   1 нощувка Hotel *** в Белград;
*3 закуски;
*Туристическа програма в Любляна;
*Туристическа програма в Постойна яма;
*Туристическа програма в Загреб;
*Туристическа програма в Плитвички езера;
*Туристическа програма в Белград;
*Всички гранични и магистрални такси;
*Екскурзоводско обслужванепо време на цялото пътуване;
*Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

-Цената не включва:
*Разходи от личен характер;
*Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
**Входна такса за Плитвички езера – 180 HRK,   ученици от 7 до 18 г.- 100 HRK,   деца до 7 г. - безплатно /при група мин.15 души/;
**Входна такса за Постойна яма - 24 €,   студенти и ученици от 16 до 25 г. – 19 €,   деца до 15 г. – 14, 30 €;
*Застраховка - Отмяна на пътуване

-Отстъпки:
*Настаняване на дете от 6 до 12 години с двама възрастни – минус 30 лв.

-Доплащане:
*настаняване в единична стая – плюс 90 лева.

-Забележки:
*Минимален брой туристи: 40 човека ;
*Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
*Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
*Входните такси са към м.МАРТ 2016 и са възможни промени;
*Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
*Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

-Необходими документи:
*Лична карта с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
*За Република Сърбия, Хърватска и  Словения  няма визови, санитарни и медицински изисквания.
**Сърбия – Сръбски динар – 1 лв. = 60 RSD
**Хърватска – Хърватска куна – 1 лв. = 3, 90 НRК
**Словения -  Евро – 1 лв.  = 0, 51€
----- ----- ---
*" ИНВИЗИЯ" ЕООД с Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност №РК-01-7220, притежава задължителна застраховка " Отговорност на туроператора" , застрахователна полица №03700100001311/16.11.2017г., ЗД„Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, валидна до 24:00ч, 17.12.2018г.
*ТУРОПЕРАТОРЪТ предлага и Ви съветва да направите допълнителна застраховка „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”, ЗД" Евроинс”АД, София, бул.”Христофор Колумб”№43, тел.+35929500110.
Дати:


06.09 -  09.09.18г.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.204.56.97 - us - us   _           
execution time : 0.44