2022-07-04 06:05
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина

ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ В СИЦИЛИЯ - КУРОРТ ТАОРМИНА

Marianna
Видяна:
9453 пъти


Публикувана на :
22-11-2009

Италия Италия
Италия снимки 2 Италия снимки 3 Италия снимки 4 Италия снимки 5 Италия снимки 6 Италия снимки 7

всички оферти от агенция Marianna
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДа опише човек Таормина не е лесно - нейната прелест, очарование, богатство на история, култура и то съчетани на такава малка площ – е изключително рядко явление.  Този кът от Сицилия предлага не само лазурно море, стръмни планински склонове , с вечнозелени маслинени и цитрусови градини, кактуси и многобройни палми, но и величествената картина на вулкана Етна-единственият действащ вулкан в Европа.  В рамките само на час вие може да се изкъпете в ласкавото Средиземно море и да се изкачите след това до снежните преспи на планината Етна.
Самият град Таормина е разположен на 200 метра над морското равнище като до него може да се стигне по криволичещ панорамен път, от който се откриват зашеметяващите природни хубости. В Таормина може да полвате кабинка на панорамна въжената  линия, която се движи непрекъснато между градчето и морския курорт Мазаро. Всъщност курортът Таормина може да се опише като “двуетажен”, като самият град е на хълма и образно казано е 2-ият етаж, докато Мазаро е на 1-вия, на самото море, където има и доста хотели. Хубостта на това кътче е била открита още в древни времена – от древните елини, основали своя колония тук, през периода на богатите римски патриции и техните луксозни домове и удобни пътища, на византийската епоха, набезите на сарацините, норманите, войните на Луи XIV, испанското владичество, до обединението на Сицилия с останалата част на Италия благодарение на Гарибалди.  Всъщност тази богата, превратна история на града може ясно да се види по оставените паметници на строителството и културата- величествен древен Гръцки театър, римски стени , мозайки и улици внушителни готически замъци, следи от норманска архитектура, барокови сгради.
Днес това наследство от древни времена елегантно се преплита със съвремието- луксозни хотели, хубави пътища, въжена линия, сателит и какво ли не - така че да удовлетвори и най-взискателните вкусове.
Други типични курортни градчета в района -Giardini Naxos ( наподобяващ нашите курорти (Зл. Пясъци и Слънечв бряг), Letojani, Spisone, Isolla Bella.

ЗА ДРУГИ НАШИ ПРОГРАМИ В СИЦИЛИЯ, ПОЛЗВАЙТЕ БОГАТАТА НИ ИНТЕРНЕТ-СТРАНИЦА  www.welcome-to-malta.com
ЩЕ ВИ НАПРАВИМ ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО, ПРЕДЛАГАЙКИ ВИ НАЙ-ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ МЕСТА. ЩЕ ВИ ОСИГУРИМ НАСТАНЯВАНЕ САМО В специално подбрани и ДОБРИ ХОТЕЛИ на достъпни цени - поне 20 % по-ниски от официално публикуваните!
Дати:


ЦЕЛОГОДИШНО

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.206.14.36 - us - us   _           
execution time : 0.16