2021-12-07 02:30
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзионно летуване
Лято в планината
Поход

103 - Пирин на длан

Бюро за туризъм и приключения Пълдин
Видяна:
2523 пъти


Актуализирана на :
07-07-2014
12:52

Вихрен Вихрен
7 дни
219 лв.
България снимки 2 България снимки 3 България снимки 4

всички оферти от агенция Бюро за туризъм и приключения Пълдин
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаден 1 с. Добринище - х.Безбог
Пристигане в с. Добринище – сборен пункт. Транспорт до х. Гоце Делчев, от където с лифт се пристига на х. Безбог, на брега на Безбожкото езеро. Настаняване в хижата. Следобедна разходка до връх Безбог. Вечер на запознанството. Вечеря. Нощувка.

ден 2 х. Безбог - вр. Джано - зн. Тевното езеро (5.15 ч.)
След закуска се отправяме към връх Джано, с кратка почивка на Попово езеро. Насладили се на панорамата от върха, към очарователния циркус на Кременските езера, тръгваме за Демиркапийска порта - тук за първи път ще сме на главното планинско било на Пирин. Пред нас е вече Аргирово езеро. Време е за почивка - обяд и събиране на слънчев тен и ... енергия! Следва Митрово езеро. Бавно започваме да изкачваме Дясна краледворска порта, а горе ще надникнем в Белемето – пред нас е Тевното езеро. Пристигаме на заслона. Вечерята е ароматни кюфтенца подправени с мащерка или овчи кашкавал пане, или каквато и да е друга вкусотия ... но тези най-допадат на водача... за десерт - панорамата на връх Каменица. Нощ на звездите и дивите кози. Нощувка.

ден 3 - Тевно езеро - вр. Каменица (вр. Джангала) (3 ч./2 ч.)
Закусваме каквото ни приготвят... Трябва да има сили - отправна точка - връх Каменица. Изкачването няма да е много леко, но не е и трудно, а си заслужава гледката... По план за обяд трябва да сме в хижата. Хапваме и след това времето е наше... или пък не. За мързеливите - плаж на езерото, за любопитните - връх Джангала... да извисим душа над Пирина! Връщаме се в хижата, вдигаме плажуващите и ще се поздравим с блага ракийка и хубава приказка за прекрасния пирински ден! Вечеря. Нощувка.

ден 4 зн. Тевното езеро - Типиците - х. Вихрен (6 ч.)
Вкусни мекици на 2514 м.н.в. за закуска. Днес определено ще е дълг ден... преход по главното пиринско било... а гледка - на където и да погледнеш, коя от коя по-хубава. Ще преминем 'малкото конче' може и да отклоним за кратко до близък връх, но за обяд ще трябва да сме в Бъндеришкия циркус. Хапваме, но има време и за почивка. Хижа Вихрен вече е близо. Настаняване и почивка. Нощ на таланта. Нощувка.

ден 5 връх Вихрен - връх Хвойнати - Муратови езера (3 ч.)
И тази сутрин няма да минем без вкусните мекици. Потегляме по пътеката за Мозговишка порта. От там покрай Чаирски езера започваме изкачването на главното пиринско било. Ще се спуснем до Дългото езеро, а на Жабешкото ще направим почивка за кафе и бисквитки. До х. Вихрен ни остава съвсем малко. Вечеря. Нощувка.

ден 6 х. Вихрен - вр. Кутело - Кончето - х. Яворов (6.30 ч.)
Ставане рано, закуската и обяда сух пакет и в раницата. Потегляме към Големия Казан. Там, в подножието на връх Вихрен, ще закусим. Ще спрем за малко да се полюбуваме на еделвайсите, а след това ни предстои изкачване на връх Кутело. Преминаваме алпийски ръб Кончето. Ще има време да го обяздим и да погледаме малко от пиринските красоти. На заслона ще хапнем обяда с причудливата панорама. От там потегляме към х. Яворов, преминавайки резерват Баюви дупки – Джинджирица.  Пристигане на х. Яворов. Вечеря. Време е за размяна на координати и снимки, и да си благодарим за хубавото време заедно. Нощувка.

ден 7 х. Яворов - Разлог
Закуска. Потегляме за гр. Разлог. Възможно е да си намерим превоз за багажа. В Разлог си казваме „до скоро в планината”.


Цената включва:
- 6 нощувки
- храна
- планински водач
- планинска застраховка

Цената не включва:
- транспорт
- лифт
- лични разходи

ВАЖНО!
Допълнителни разходи за транспорт:
- Добринище - 3/4 лева
- Лифт - 8/10 лв.
- до Разлог - 5/6 лв.

Изходно място:
Добринище, Благоевградско
Достига се с автобуси от София – Централна автогава и автогара Овча купел, също така и с влак по живописната линия Септември – Добринище.

Минимален брой туристи:
15
Дати:


-  11 август

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.227.97.219 - us - us   _           
execution time : 0.25