2022-01-24 16:59
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Почивка на море
Автобусни програми
Екскурзия в чужбина

СЕДМИЧНИ ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ, КСАМИЛ!

Мистрал Травел
Видяна:
811 пъти


Актуализирана на :
23-01-2020
15:16

Албания Албания
8 дни
489 лв.
Албания снимки 2 Албания снимки 3

всички оферти от агенция Мистрал Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЛЯТО В АЛБАНИЯ - 2020!

Ще посетите: Саранда, КСАМИЛ, ХИМАРА, БУТРИНТ и ГИРОКАСТРА!
Пътуване с автобус: 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 6 вечери в приказния курорт КСАМИЛ!


ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за РАННИ записвания до 15 МАРТ 2020:

ОТСТЪПКА - 50 лева от редовните цени в таблиците САМО за ДАТИ в период от 23 МАЙ до 20 ЮНИ вкл. и от 12 СЕПТЕМВРИ до 10 ОКТОМВРИ до 15.03.2020!
ОТСТЪПКА – 30 лева от редовните цени за всички останали предложени дати до 15.03.2020!


Предимства на програмата:
Ксамил е курорт с недокосната и уникална природа и 12 пясъчни плажа в закътани заливи на чистото Йонийско море!
Ксамил е екзотичен и неповторим с 4-те си на брой островчета и възможност да плажувате на тях!
Ксамил привлича с малките си преобладаващо три етажни приветливи семейни хотели!
Ксамил привлича с ниски цени в магазини и заведения…


Изберете своя хотел:
хотел DIVO PALACE 3*
хотел ARDIANI 3*
хотел LUXURY 4*

ПРОГРАМА

1 ден: Кулата - Янина - Саранда
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е - 90. Пристигане в курорта Ксамил - тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Ксамил - Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, което ще установите в този първи ден е, че в курорта Ксамил не е от голямо значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плажа (такива хотели са ограничен брой) защото великият творец – Природата, тук е сътворил цяла една броеница от плажове, разполагайки ги по протежение на целия курорт ( не по-дълъг от около 3 км. покрай морето) в закътани малки заливчета. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив… Може пък да поискате да плажувате на остров…и това желание е изпълнимо! Тропическият РАЙ в Ксамил предоставя цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, а можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
След обяд в 17:00 часа Ви каним (по желание 5 евро) на вълнуваща разходка в курорта Саранда
Красиво разположен на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, разположен само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за разходка и възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халба албанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти” вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! В 19:00 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Ксамил
Закуска.
В 10:00 часа Ви каним (по желание 10 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт.
Обектът е от листата на Юнеско. На разстояние 4 км. от Ксамил - на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв.км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война.. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Разглеждането на Бутринт отнема около 1, 5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка. Вечерта по желание и срещу доп. заплащане ( възрастен 30 евро; деца до 12 г. – 15 евро) Ви каним на албанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда. Нощувка.

4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото, не по-малко живописни и интересни. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Ксамил - Синьото око - Гирокастра - Ксамил - 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж или за любознателните:
По желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око”.
Един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Ксамил ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Ксамил - Химара - плаж Джале - Ксамил - 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил или за любознателните:
По желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците.
В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване, което в разстоянието от 70 километра пропътувани по живописен и панорамен път, все покрай Йонийско море ще ни направи свидетели на дивни гледки. Пътят ни превежда покрай крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта. Още под давлението на красивата гледка към крепостта идва ред и на красотите на скътаня плаж „Горещият плаж”, селцето Кепаро и триетажната кула на Али Паша изградена в селото, прилежащият му плаж и така до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция… Нашата основна цел обаче е удивителният плаж Джале в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. Свободно време за плажни забавления, по желание обяд и в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки.
По желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион.
Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Ксамил - Янина - София
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Hotel DIVO PALACE 3*
visitksamil.al/hotel-divo-palace

Хотел DIVO PALACE 3* е построен през 2010 г. Препоръчваме хотел Divo Palace 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в центъра на курорта. Divo Palace 3* е семеен хотел на три етажа и почти всички стаи са с изглед море - директен или страничен, а малкото оставащи стаи са с не по-малко красив изглед към езерото Бутринт.
Хотел Divo Palace 3* получи заслужена оценка " ОТЛИЧЕН" от туристите в изминалото лято по всички критерии: гостоприемни и отзивчиви стопани , безукорна чистота и хигиена, вкусна кухня, централно разположение, близък плажа.
В хотела: триетажна сграда с прекрасна озеленена площ в красиво оформен двор с цветя. На разположение на гостите е ресторант с модерно обзаведена кухня и изкусна готвачка в лицето на собственичката на хотела
Стаи: 16 помещения - двойни стаи, тройни стаи, фамилни стаи - повечето с гледка към морето: странична и директна. Предимство на хотела е наличието на фамилни стаи, състоящи се от две преходни помещения отделени с врата. Ежедневно почистване и подреждане на стаята! Смяна на спално бельо на три дни, смяна на кърпите на два дни.
Удобства: разположен на централната крайбрежна улица, свързваща хотели и плажове в курота
Ресторант: собствен ресторант
Плаж: хотелът е на 200 м. от най-близкия плаж " Замъка" и на около 300 м. от най-харесвания плаж " ТРИ острова" . Централното разположение на хотела е предимство за туристите да бъдат по средата измежду общо 12 плажа на курорта!
Безплатни услуги: безжичен интернет на територията на целия хотел
Хранене: полупансион: закуска и вечеря
От сезон лято 2019 година хотел Диво Палас 3* вече разполага и с асансьор. *Хотел „Диво Палас” получи заслужена оценка " ОТЛИЧЕН" от туристите в изминалите 5 години.

Пакетни цени за 7 нощувки НА ЧОВЕК, в двойна стая с автобус на база закуска и вечеря:
23.05 - 30.05.20 - 539 лева
30.05 - 06.06.20 - 579 лева
06.06 - 13.06.20 - 579 лева
13.06 - 20.06.20 - 579 лева
20.06 - 27.06.20 - 585 лева
27.06 - 04.07.20 - 630 лева
04.07 - 11.07.20 - 680 лева
11.07 - 18.07.20 - 680 лева
29.08 - 05.09.20 - 635 лева
05.09 - 12.09.20 - 595 лева
12.09 - 19.09.20 - 579 лева
19.09 - 26.09.20 - 579 лева
26.09 - 03.10.20 - 539 лева
03.10 - 10.10.20 - 539 лева
Фамилната стая се състои от 2 преходни стаи и цената е за 4 възрастни


Hotel ARDIANI 3*

Хотел ARDIANI 3* е построен 2010 г. Препоръчваме хотел ARDIANI 3* на тези туристи, които обичат да бъдат в хотели централно разположени и на комуникативни места!
Местоположение: хотелът е разположен на основната крайбрежна улица, пред симпатичен малък площад. В непосредствена близост е супермаркет и автобусна спирка. Най-близкия плаж е на 80 м. Разстояние до същинският площад на курорта Ксамил около 1 км.
В хотела: сграда на два етажа и разполага с прекрасен и обширен ресторант. В момента на публикуване на офертата (януари 2017) в хотела протича реновация, изразяваща се в подмяна на: входни врати, мебели и санитарен фаянс.
Стаи: 14 стаи, от които 6 тройни стаи, разположени на два етажа. Стаите са застроени по дължината на сградата и всички предлагат страничен изглед море. Всяка стая разполага с телевизор със сателитни програми, баня, тоалетна и балкон.
Ресторант: прекрасен и обширен ресторант с професионален екип от готвачи и сервитьори! Ресторантът е с прекрасна панорамна тераса към морето и професионална пещ на дърва за приготвяне на пици.
Плаж: най-близкият плаж до хотел Ардиани е на 80 м. Пешеходна крайбрежна алея скъсява разстоянието до красивите плажове: " ГУВАТ" на около 200 м. до плаж " ТРИ острова" около 350 - 400 м.
Безплатни услуги: безжичен интернет на територията на ресторанта и хотела.
Хранене: полупансион: закуска и вечеря

Пакетни цени за 7 нощувки НА ЧОВЕК, в двойна стая с автобус на база закуска и вечеря:
23.05 - 30.05.20 - 589 лева
30.05 - 06.06.20 - 589 лева
06.06 - 13.06.20 - 615 лева
13.06 - 20.06.20 - 615 лева
20.06 - 27.06.20 - 649 лева
27.06 - 04.07.20 - 649 лева
04.07 - 11.07.20 - 649 лева
11.07 - 18.07.20 - 665 лева
29.08 - 05.09.20 - 625 лева
05.09 - 12.09.20 - 595 лева
12.09 - 19.09.20 - 580 лева
19.09 - 26.09.20 - 580 лева
26.09 - 03.10.20 - 570 лева
03.10 - 10.10.20 - 570 лева

Hotel LUXURY 4*
www.hotel-luxury.al

Хотел LUXURY 4* е нов хотел и отвори врати през месец юни в Лято 2016. Препоръчваме хотел LUXURY 4* на привържениците на съвършения лукс и удобствата на модерната техника. Хотел LUXURY 4* е единственият четиризвезден хотел в курорта Ксамил и напълно отговаря на категория 4*. Обзаведен е с много вкус, а собствениците правят всичко възможно да осигурят и поддържат висок стандарт на обслужване в целия комплекс: хотел и ресторант.
Местоположение: хотелът е разположен в края на курорта Ксамил в близост до плаж " Лори" и плаж " Парадайз" . Хотелът е разположен на височина с прекрасна панорамна гледка към целия курорт!
В хотела: рецепция, асансьор, ресторант и прекрасна градина към ресторанта.
Видове стаи: капацитет 34 помещения: двойни стаи изглед планина, Deluxe двойни стаи ( страничен изглед море), Premium Deluxe двойни стаи (директен изглед море), Premium Deluxe Suite (директен изглед море)
Ресторант: собствен ресторант на закрито с прилежаща прекрасна тераса с панорама към курорта. Предлага: богата закуска на блок маса, вечеря с 4-степенно меню за организираните от нас групи. Работи на свободна консумация на повече от приемливи цени.
Плаж: хотелът е на 100 м. от плаж " Лори" и на 150 м. от плаж " Парадайз" . Плаж " Три острова" е на около 1, 500 м.
Безплатни услуги: безплатен безжичен интернет на територията на хотела
Платени услуги: румсървиз
Хранене: полупансион: закуска и вечеря

Пакетни цени за 7 нощувки НА ЧОВЕК, в двойна стая с автобус на база закуска и вечеря:
23.05 - 30.05.20 - 660 лева
30.05 - 06.06.20 - 660 лева
06.06 - 13.06.20 - 660 лева
13.06 - 20.06.20 - 750 лева
20.06 - 27.06.20 - 765 лева
27.06 - 04.07.20 - 825 лева
04.07 - 11.07.20 - 890 лева
11.07 - 18.07.20 - 890 лева
29.08 - 05.09.20 - 835 лева
05.09 - 12.09.20 - 795 лева
12.09 - 19.09.20 - 660 лева
19.09 - 26.09.20 - 660 лева

Доплащане за предпочитан изглед на стаята за 7 дни:
за страничен изглед море - 170 лева на стая за целия период
за директен изглед море - 270 лева на стая за целия период

Дати :
23.05 -  30.05.20
30.05 -  06.06.20
06.06 -  13.06.20
13.06 -  20.06.20
20.06 -  27.06.20
27.06 -  04.07.20
04.07 -  11.07.20
11.07 -  18.07.20
29.08 -  05.09.20
05.09 -  12.09.20
12.09 -  19.09.20
19.09 -  26.09.20
26.09 -  03.10.20
03.10 -  10.10.20

Пакетните цени за всички посочени хотели включват:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
7 нощувки със закуски в избрания хотел (само в хотелите:  Диво палас и Лъкшъри закуската е на блок маса)
6 стандартни вечери по меню в ресторантите на хотелите:  4- степенно меню включващо:  салата,  предястие,  основно ястие по избор от две предложени,  десерт и вода по време на вечерите
Посещение в Янина – столицата на ЕПИР
Водач от агенцията по време на целия престой

Пакетните цени НЕ включват:
Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Уника”:  при лимит 4000 евро до 69 г. -  8 лв.;  над 70 г. -  19 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лв.
Музейни такси за обекти посещавани по желание в Гирокастра и Саранда около 700 Албанки леки / 1 лев = 70, 42 леки/
Трансфер до Саранда – 5 евро на турист,  осъществява се при мин. 20 души
Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист (вкл. входен билет) при мин. 20 души
Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туриста
Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с плажуване на плажове:  Джале и Ламан – 25 евро при мин. 20 души
Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекуръси” в Саранда – 30 евро на човек при мин. 30 души
Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при мин. 30 души

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии,
само,  ако има свободни места в автобуса!

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт
За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови,  санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
Депозит за промоционални цени с отстъпка 50 лв. -  50 %
Депозит за промоционални цени с отстъпка 30 лв. -  30 %
Доплащане -  20 дни преди отпътуване

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.224.117.125 - us - us   _           
execution time : 0.30