2022-08-15 19:33
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Автобусни програми
6 септември / Съединението на България
Екскурзия в чужбина

Албания и Македония почивка 4 нощувки от Варна


Видяна:
630 пъти


Актуализирана на :
18-11-2021
15:15

Албания Албания
6 дни
375 лв.
Албания снимки 2 Албания снимки 3

всички оферти от агенция Нирамар Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаЕКСКУРЗИЯ И ПОЧИВКА
АЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ

СКОПИЕ – ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ -ДУРЪС- БЕРАТ-АРДЕНИЦА-АПОЛОНИЯ-БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ

Дати :  12.08-17.08.2022 / 21.09-26.09.2022
4 нощувки със закуски и вечери / 1 нощувка в Охрид; 3 нощувки в Дуръс/

Отпътуване от * Добрич , Варна , Шумен , Търговище, Велико Търново , Севлиево , София

Програма

1 ден Варна - Велико Търново
Отпътуване от Варна  около 21.00ч от ул.Антим I
Отпътуване от Шумен 22:00 от паркинга на Била на бул.Цар Симеон
Отпътуване от Търговище от ОМВ на околовръстен път около 22:40ч.
2 ден Велико Търново - София –Скопие – Охрид
Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг – 00:15ч./сутринта/
Отпътуване от София от пл.Александър Невски около 04:00ч.
Преминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме към град Скопие. Пристигане в Скопие около 09:00ч. Кратка пешеходна разходка в Скопие : старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата " Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев; музея на Майка Тереза както и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща; " Свети Климент" - най-големият православен храм в Скопие.Около обяд отпътуване за Охрид град , съчетал в себе си вековна история , блестящ със своята перла – Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата " Св.Богородица Перивлепта" , която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия.Надвечер настаняване в хотела. Вечеря .Нощувка.

3 ден Охрид -ТиранаКруя - Дуръс
Закуска.Около 08:30ч.отпътуване за Тирана. Пристигане в Тирана около 10:30ч. – столицата на Албания, културен и индустриален център на страната, градът съчетава в себе си едновременно съвременна архитектура и забележителни истроически паметници.Автобусна и пешеходна разходка из площад Скендербег- сърцето на града.Разглеждане на паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула- символ на града , Дворецът на културата и Националният исторически музей, Руините на Юстиниановата крепост, Операта.Свободно време в Тирана.Около 14:00ч. отпътуване за Круя - крепостен град , чието име означава“ пролет“ , давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания -Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Крепостта Круя е една от най-важните крепости в Албания. Построена е на върха на скалист планински хребет. Нейният периметър е 800 м, като стените й са подсилени с девет кули с различни форми. През XIII век в най-високата част на крепостта е бил построен замък. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите. Свободно време за разглеждане на Националния музей на Скендерберг , етнографския музей и крепостния замък.
Отпътуване за Дуръс. Пристигане надвечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден –Дуръс- град музей Берат – Дуръс
Закуска.Свободно време или * По желание отпътуване за градът -музей Берат. Част от визитната картичка на Албания , град Берат е разположен е на десния бряг на албанската река Осъм и в близост до планината Томор. Населението е около 40 000 души, част от които са християни с български корени.Берат е наричан Градът на хилядите прозорци. Със специфичната си архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави града изключително привлекателно място за посещение.Основна атракция е замъкът Берат построен от древните Илири около 200 г.пр.Х. и е включен в Свтовното културно наследство на ЮНЕСКО.
Стария град впечатлява с възрожденския си облик , множеството си запазени църкви като Църквата Свети Михаил построена в скала в южната част на замъка.Уникалната по рода си църква на „ Света Мария от Блашернае“ известна с библейските си стенописи от Никола Онуфри от 1578г.Свободно време за разходка , снимки в старовремския град и обяд.Около 15:00ч. отпътуване за Дуръс.Туристическа обиколка на Дуръс известен в българската история с името Драч. Ще разгледаме Венецианската крепост , Римския Амфитеатър – най-големия на Балканския полуостров , построен през II век. Джамията Фатух , крайморския булевард както и старите военни бункери в близост до плажа, са само част от местата в Дуръс , които по безспорен начин привличат интерес и внимание през годините на хиляди туристи. Връщане в хотела. Вечеря .Нощувка 

5 Ден  Дуръс –Арденица-древен град Аполония-Дуръс
Закуска.Свободно време за плаж и разходка или  *По-желание екскурзия до град Арденица и манастира“Рождество Богородично“ и древното селище Аполония. Манастир Арденица е единственият действащ манастир на Албанската православна църква. Намира се на 10 км северно от Фиер в окръг Люшня.
Над притвора е изобразен Страшният съд, са изографисани Свети Седмочисленици, Йоан Владимир, Йоан Кукузел и Карло Топия. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог през 1282 г. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия над Кралство Сицилия в битката под Берат.
На мястото се е намирал още в античността храм на Артемида, откъдето и етимологията Арденица. На 21 юли 1451 г. Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, в т.ч. и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Георги Кастриоти Скендербег е национален герой на Албания, възпят в народни песни.Отправяме се към град Фиер, в околностите на който се намира Аполония – древно селище, построено през 588 г. пр.н.е. от гръцки колонисти, идващи от Коринт, през I-ви век пр.н.е. използван като крепост от Юлий Цезар срещу Помпей и място, където се е обучавал на военно дело.Отпътуване за Дуръс.Вечеря.Нощувка.

6 ден Дуръс -Свети Наум – Билянини извори – България
Закуска.Около 08:30ч. отпътуване за България . По пътя посещение на манастирът „ Свети Наум „ и Билянините извори. „ Свети Наум „ - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата " Свети Архангели" , където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум  и параклиса на Света Петка със светената вода. Отпътуване за България около 14:00ч. Пристигане в София вечерта. Пристигане във Варна сутринта на следващия ден.

Дати На човек в двойна /тройна стая
Отпътуване от Варна 375 лв
Шумен 365 лв
Отпътуване от Търговище/Велико Търново/Севлиево 360 лв
Отпътуване от София 350 лв
Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека – доплащане 18 лв на човек в двете посоки
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 13 лв на човек в двете посоки
Пакетната цена включва
• Транспорт с лицензиран автобус  за международни превози.
• 1 нощувка със закуска и вечеря  в хотел 3* в Охрид
• 3 нощувки със закуски и вечери в Дуръс в хотел 3*/ 4*
• Екскурзоводско обслужване
• медицинска застраховка за лица до 65 год.
• пътни такси и гранични такси
• Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език
• Кратка програма в Скопие / около 1ч.30мин.-2 ч. /
• Обиколки на Тирана и Круя с местен екскурзовод на български език
• Посещение на манастира Свети Наум и Билянините Извори

Пакетната цена не включва
• входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН характер.
  - входна такса за църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
- входни такси в църквата " Св. Богородица Перивлепта" (120 MKD) и манастира " Свети Наум" (100 MKD); Самуиловата крепост – 60 МКD
Круя: Музеят на Скендербег - 200 албански леки / Етнографският музей в Круя - 400 албански леки Берат: Музей на Онуфри - 200 албански леки / Крепостта в Берат - 200 албански леки    Дуръс: Амфитеатъра в Дуръс - 400 албански леки Аполония- 400 албански леки /Тирана-Национален исторически музей- 200 албански леки
• Разходи от личен характер
• Екскурзия до град – музей Берат – 10 евро
• Екскурзия до Арденица и манастира Рождество Богородично, и древния град Аполония – 15 евро
• Доплащане за единична стая – 150 лв за целият период
• Медицинкса застраховка за лица 65 год.- 75 год. – 10 лв. / от 75г. – 80 г. – 15 лв / лица над 80 год. не се застраховат .
Забележка:
• Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин.20 желаещи.
• Входните такси се заплащат в албански леки и македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България !!!!!!!!!!!!!!
• Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите или да отпадат обекти!!!!!!!!
• Молим имайте предвид , че програмата е натоварена с оглед на възможността да се видят повече обекти и не е подходяща за трудноподвижни хора!!!!!!!!!!!!!
• Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЕН ХАРАКТЕР И СА упоменати към момента на екскурзията, и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място в обекта!!!!!!!!!!!
Ориентировъчни валутни курсове:
1 лв около  70 АLL албански лек
1 лв около  30 MKD македонски денари
1€ = 136 ALL
* Часово време: България 12:00 ч. Албания 11:00 ч.

Необходими документи – международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

НираМар Травел ЕООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с
№ 13062010011019
Дати:


12.08- 17.08.2022 /  21.09- 26.09.2022

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.25