2022-08-15 19:28
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Почивка в чужбина

AЛБАНИЯ, град ДУРЪС

Българска Компания за Туризъм
Видяна:
2866 пъти


Актуализирана на :
30-05-2013
11:48

Албания
8 дни
495 лв.

всички оферти от агенция Българска Компания за Туризъм
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаБЪЛГАРСКА  КОМПАНИЯ  ЗА ТУРИЗЪМ  ООД  София Княз Борис 82  тел. 02/988 33 20

АЛБАНИЯ  - Летни почивки - Септември
ПОЧИВКИ В АЛБАНИЯ - ДУРЪС НА БРЕГА НА АДРИАТИКА !
СЕДЕМ ПЪЛНИ ДНИ – и само МОРЕ, ПЛАЖ И ОТДИХ!
А СЪЩО И 2 ПОДАРЪКА ОТ АГЕНЦИЯТА – РАЗХОДКА В ДУРЪС И ОХРИД
(8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери)
Дати на пътуване: 01.09 – 08.09. 2013 г.

Албания – страна, разположена от България почти толкоз далеч, колкото София от морето и в същото време в съзнанието ни общо взето достатъчно далечна и непозната.

Тя е разположена на брега на Адриатическо и Йонийско море. Нейните най-известни курорти са: Дуръс, Вльора, Саранда. Пътуването до Албания е през Р. Македония, а пътят по който се преминава, както в Македония, прекосявайки я цялата, така и в Албания, е достатъчно живописен, за да остави трайни спомени у пътуващия: планини, впечатляващи с дивата си и сурова красота, виещи се реки, проблясващи езера, сърдечни и гостолюбиви домакини, а също и често срещани наши сънародници, живеещи по тези земи от незапомнени времена, съхранили и до днес родния език, звучащ за съвременния българин странно и често трудно разбираемо.

Съвременна Албания предлага чудесна пътна мрежа, великолепни не големи хотели, разположени край чудни  пясъчни плажове, ласкаво и топло море, благотворен средиземноморски климат с пищността на растенията, характерна за него.

С ТОВА НАШЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НИЕ ВИ КАНИМ ДА ОПОЗНАЕТЕ ТАЗИ ДАЛЕЧНА, И БЛИЗКА, И НЕПОЗНАТА,
И ПРЕКРАСНА СТРАНА!


1-ви ден:  София – СтругаЕлбасан – Ривиерата на Дуръс  (570 км)
Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски”  в 06.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. Продължаване по маршрута през територията на Р. Македония. Спирки на подходящи места за кафе и почивка. Пристигане в Р. Албания. Добре дошли в „Земята на Орлите”!!! Преминаване край гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха. Продължаване за гр. Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето  на цар Симеон Велики, когато тези земи били част от българската държава. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Пристигане привечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден :  Ривиерата на Дуръс
Закуска. Време за плаж, почивка и разходки. В ранния следобед – разходка до гр. Дуръс, известен като Драч по времето  на цар Симеон Велики, когато българите владеели тази крепост. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Разглеждане на града - старинен град от епохата преди Христа и запознаване със забележителностите му: Портопалермо (старото римско пристанище), стария град Дурах, римският амфитеатър и др. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3-ти – 7-ми ден:  Ривиерата на Дуръс
Закуска. Свободно време за плаж, разходки или  *допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.
В един от тези дни

8-ми ден: Дуръс – Охрид – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване по маршрута за България. Попътна спирка за кратък престой или в Охрид, или в Скопие. Пристигане в София вечерта.


ПЕРИОД
Услуги Легло в двойна/тройна стая
Единична стая Дете 6-15 год. с 2-ма възрастни
01.09 – 08.09.13 г. 7 НВ 495  лв. 635 лв. 460 лв.

* НВ – полупансион = нощувка, закуска и вечеря.

Пакетната цена включва:
- транспорт с лицензиран автобус 3*;
- 7 полупансиона (нощувки, закуски и вечери) в хотел 3* на ривиерата на Дуръс;
- медицинска застраховка за лица до 65 год. с покритие 4000 евро;
- представител на агенцията;
- посещение и разходка в град Дуръс, Охрид / Скопие;

Пакетната цена НЕ включва:
- * допълнителни екскурзии по желание, заплащани на място;
- обеди – по желание;
- доплащане на мед. застраховка за лица над 65 год. – по 1.50 лв. / ден (задължително);
- разходи от личен характер.


Информация за хотелското настаняване – хотел „DIRRAH” www.hoteldyrrah.com/... или подобен:

Настаняване в хотел, категория 3* на самия бряг, или на 50-тина метра от него. Всички стаи разполагат със собствен санитарен възел, телевизор, съвременно обзавеждане, балкон


Допълнителни екскурзии по желание:

1/ Дуръс – КруяТирана -  Дуръс (120 км)
Отпътуване от хотела около 08.30 ч. Посещение на Круя, старата столица на Албания и родно място на националния герой Скендербег, красиво селище, скътано високо в планината, откъдето се разкрива великолепна гледка към долината. Разходка из „Старата чаршия” с магазинчета, предлагащи характерни сувенири; поглед и възможност за посещение на средновековната крепост. Почивка на чашка кафе. Продължаване към столицата на Албания. Спиране в центъра и пешеходна обиколка; запознаване с най-важните държавни и административни сгради. Свободно време. Завръщане в хотела след обяд около 15.00 ч.

Цена: 20.00 лв. (мин.15 души)

2/ Дуръс – Берат – Дуръс (250 км)- целодневна екскурзия
Отпътуване в 08.30 ч. по маршрута. Пристигане в град Берат (ЮНЕСКО)- най- древното селище в Албания, основано от илирите преди около 2000 г. Посещение на старинната средновековна крепост, кацнала върху хълм, от който се открива красива панорама към новата и старата част на града, разположен в китна котловина, пресечена от р. Осум и заобиколена от живописни хълмове. ВАЖНО: да се предвидят удобни обувки, теренът е покрит с калдъръм. Разходка в старинната част на града; посетителят е впечатлен от живописно накацалите по склоновете на планината къщи в характерен архитектурен стил.  Време за снимки и обяд или кафе в някое от многобройните заведения в центъра на града, край реката. Връщане в хотела в привечер (18-19 ч.)

Цена: 30.00 лв. (мин.20 души)

Забележка: допълнителните екскурзии се провеждат от водача на групата, без местен екскурзовод. При желание те да бъде проведени от местен екскурзовод , се дължи  Доплащане от 7 лв. на туристНеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт; няма специфични визови и санитарни изисквания. За лица, ненавършили пълнолетие, пътуващи с единия, или без родители - нотариално заверена от родителите декларация за съгласие за пътуване (оригинал + 1 бр. фотокопие). За деца не пригежаващи лична карта – задължително се изисква задграничен паспорт.

Екскурзията се провежда при минимум 30 души;
при недостигнат брой се изисква доплащане в размер на 15 лв.

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 15 дни преди пътуването.
Краен срок за уведомяване на клиентите, ако пътуването се отмени – 7 дни преди датата на пътуване.
Дати:


01.09.2013

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.24