2024-05-05 00:21
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:

Къща за гости "Доленска къща"

с.Долен
общ.Сатовча, обл.Благоевград

Адрес:
Долен

Телефони:
0889 / 633 327

e-mail: dolenska.house@abv.bg

Добавено на:
31-03-2010
Видяно:
6078 пъти

Сподели : Facebook

Информация


Здравейте почитатели на планината,
надявам се, че моето предложение ще предизвика интереса Ви и ще посетите това уникално място.
Бих искала да споделя с Вас, че аз бях човек, който нямаше отношение към планината, но попадайки тук се влюбих в Родопите и сега използвам всеки свободен момент, за да релаксирам и да се наслаждавам на това прекрасно място отстоящо само на 230 км. от "любимата" ни София.

Какво Ви предлагам:
Капацитет за настаняване: 7+2 души

Хранене: Самостоятелно или организирано /при предварителна уговорка/, като приоритетно Ви предлагам традиционна българска кухня – много манджиджки за които се сещате често, но не винаги Ви остава време да си ги приготвите. Бихме могли да уговорим и нещо по - специално по Ваш вкус и желание.
Къщата разполага с пещ за печене на хляб, агнета или нещо друго, както и с барбекю.
Кухнята е напълно оборудвана, като на Ваше разположение са: готварска печка с фурна, микровълнова печка, кафе машина, хладилник, фритюрник, тостер, миксер, пасатор, съдомиална машина, пералня, приспособления и прибори за готвене и хранене.

Доленска къща е изцяло реновирана Възрожденска къща. Тя предлага за удобството на своите гости:
1 етaж - кухненски бокс, просторна трапезария с камина, кът за гледане на телевизия и игри, баня с WC, сервизни помещения;
2 етаж - три двойни и една единична спални, тоалетна, баня, просторен чардак с великолепна гледка към селото.



Услуги

Атракции в района: планина, красива природа, далеч от индустриални центрове, спокойствие и тишина, стари къщи.

Районът е подходящ за: релаксация, туризъм, разходки, риболов, плуване, дегустации на вино от отбрани български изби, спортуване в планината, каране на велосипеди в планината, посещение на исторически забележителности.



Допълнителни услуги

С.Долен е обявено за културно - исторически резерват и това не е случайно.
Идвайки тук се потапяте в една съвършено различна от градското ни и сиво ежедневие атмосфера. Малките и по - големи селски къщи от двата склона с белите си изящни фасади, внушителни каменни зидове, кокетно надничащите прозорчета, уникалните покриви, подредени с каменни плочи, приличащи на рибени люспи.
Калдъръмените улички Ви прегръщат и са готови да Ви отведат из цялото село. Навсякъде Ви обзема неповторима тишина, ромона на реката, нежната песен на птиците и тихото жужене на мушиците. Усещате чистия планински въздух и се чудите, що за място е това, където времето е спряло един век назад. Планината превзема погледа Ви със своята зеленина пролет и лято, с изумителна белота през зимата или с невероятните си багри през есента. Тук всеки сезон рисува своята неповторима картина.
Възрожденската къща в Долен е не по - малко впечатляваща с големите си селски порти отворени винаги за приятели и гости, калдъръмения двор осеян със зеленина и красиви цветя.
Днес реставрираната Доленска къща е пригодена така, че да задоволи съвременните ни битови потребности, но е съхранила духа и традициите на старото време – огнищата в стаите и на чардака, пещта за печене на хляб, топлите дървени тавани или всичко онова създаващо неповторимия домашен уют от времената на прадедите ни.
Историята на Долен ще Ви завладее, както с факти, така и с неразгадани все още тайни.

Емоцията в Долен е неповторима, а тук казват се сбъдват всички желания.

Цени

сезон цялата къща
от до board (9 легла)
01 Jan 201431 Dec 2014RO 100 евро

Цена за цялата къща за 1 нощувка - 100 EUR




© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.118.226.105 - us - us   _          
execution time : 0.11