2022-05-21 18:18
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Автобусни програми
Почивка в чужбина
Почивка на море

Почивка през Септември в НЕУМ

Ванада
Видяна:
2022 пъти


Актуализирана на :
13-06-2017
10:57

Хърватия Хърватия
8 дни
798 лв.
Хърватия снимки 2 Хърватия снимки 3 Хърватия снимки 4 Хърватия снимки 5 Хърватия снимки 6 Хърватия снимки 7 Хърватия снимки 8 Хърватия снимки 9 Хърватия снимки 10

всички оферти от агенция Ванада
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаМаршрут: Сараево - Мостар - НЕУМ - Дубровник
Възможност за допълнителни екскурзии до Будва, Котор, Сплит и Корчула
Продължителност: 8 дни / 1 нощувка в Сараево и 6 нощувки в Неум
Включен пансион: 7 закуски, 7 вечери
Дата: 02.09 – 09.09.2017

Неум е единственият крайбрежен морски град на Босна и Херцеговина. Покрай града има брегова линия с дължина 24, 5 km, която е единствената връзка на страната с Адриатическо море. Намира се на около 60 km от Дубровник и 70 km от Мостар. Община Неум разкъсва територията на Хърватия на 2 части в резултат от решение на Карловацкия конгрес от 1699 г., предизвикано от Дубровнишката република с цел тясната крайбрежна ивица османска земя да отделя нейните владения в Далмация от тези на конкурентната Венецианска република.

1 ДЕН /СОФИЯ – САРАЕВО/
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 07.00ч. Пътуване по маршрут: София – Пирот – Крушевац - Чачак – Ужице - Вишеград – Сараево. Пристигане в Сараево привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН /САРАЕВО – МОСТАР – НЕУМ/
Закуска. Закуска. Панорамна обиколка на града с възможност да се видят: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. В късния след обяд пристигане в курорта и настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН /НЕУМ - ДУБРОВНИК/
Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и град Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова. Свободно време.
Връщане в хотела в Неум.
Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН /НЕУМ /
Закуска. Свободен ден за плаж или самостоятелна разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН /НЕУМ – или екскурзия до Будва и Котор*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора. (с допълнително заплащане).
Преминаване от Босна през Хърватска и достигаме Черногорска територия. Отпътуване за Будванска Ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска Ривиера. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Свободно време за обяд. Потегляне обратно към хотела в Неум. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН /НЕУМ – или екскурзия до Сплит*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сплит ( с допълнително заплащане от 20 евро ).
Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива. Свободно време. Връщане в хотела в Неум.
Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН /НЕУМ – град Корчула на остров Корчула*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия (с ферибот) до остров Корчула и едноименната столица на острова - Корчула. Това е един от най-интересните острови на Адриатика – родно място на известния мореплавател Марко Поло. В историческия град Корчула – столица на острова ще може да видите къщата на мореплавателя, а също така и църква „Снежната Богородица”. Островът е известен и с характерния моряшки танц „Танц на Пиратите”. Връщане в хотела в Неум. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / НЕУМ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961 г. Пристигане в София късно през нощта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря (на сервиране) в хотел 3* в Сараево;
6 нощувки, 6 закуски, 6 вечери (шведска маса) в хотел 4* в курорта Неум;
Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
Водач от фирмата организатор;
Екскурзоводско обслужване;
Местен екскурзовод за обиколката в Дубровник
Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси и билети за туристически обекти по програмата: входни такси за забележителностите в Дубровник, възрастен 28 евро общо, дете до 14г. – 18 евро (включва Францискански манастир, Доминикански манастир, Дубровнишката катедрала, двореца Княжев двор)
билет за корабче до остров Локрум – 15 евро
Екскурзия до Будва и Котор в Черна гора - обиколка с местен екскурзовод – 20 евро /НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ/ организира се при група минимум 35 души
Екскурзия до Сплит - обиколка с местен екскурзовод - 20 евро /НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ/ организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/;
Екскурзия до остров Корчула – обиколка с местен екскурзовод – 20 евро /НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ/ организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/;
доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
Дати:


02.09.2017;

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.174.110 - us - us   _           
execution time : 0.28