2022-05-21 19:03
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Хърватия
Майски празници
Септемврийски празници

ДУБРОВНИК през Вишеград и Мостар

Радугатурс
Видяна:
2349 пъти


Актуализирана на :
05-02-2018
13:09

Хърватия Хърватия
6 дни
430 лв.
Хърватия снимки 2 Хърватия снимки 3 Хърватия снимки 4

всички оферти от агенция Радугатурс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДУБРОВНИК през Вишеград и Мостар
Пловдив – София – Мокра гора – Андрич - Вишеград – Сараево – Мостар – Дубровник – Котор – Будва - Пловдив
6 дни/ 4 нощувки

Дати: 15.02.2018г; 07.03.2018г; 01.05.2018г; 23.05.2018г; 05.09.2018г; 20.09.2018г; 10.10.2018г 

1-ви ден: Отпътуване в 21:00ч от Колелото на Централна гара в Пловдив и в 23:30ч от Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет) по маршрут София – Ниш – Чачак. Нощен преход.

2-ри ден: Сутринта пристигане в природен парк Мокра гора. Посещение на етно-селището на Кустурица, Дървенград на хълма Мечавник- своеобразен музей на открито, в който живее известният режисьор Емир Кустурица. Ще се  разходим сред  дървените къщички, по високи каменни стъпала и ще усетим уникалната атмосфера, създадена от " Балканския Фелини" , както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените  стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности. По желание романтична разходка с влакчето на " Шарганска осмица" –не просто железница, а  исторически музей, движещ се по стоманен път, разказващ историята на сръбската железница.
*Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеш.
Продължаваме за Вишеград, като по пътя ще спрем за кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина (построен през XVI век по инициатива на Мехмед паша-Сокколу и дело на великия архитект Синан). Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Отпътуване към Сараево. Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и Херцеговина. Нощувка.

3-ти ден: Закуска.
Кратка разходка из Сараево и отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Хърватска. В късния следобяд пристигане на Дубровнишка ривиера. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

4-ти ден: Закуска.
Панорамен тур в Дубровник. Разглеждане на Стария град, главната улица , , Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. Свободно време.
Отпътуване за Будва. Настаняване в хотел в района на Будва. Вечеря. Нощувка

5-ти ден: Закуска.
Екскурзия до Котор. Преминаване покрай Которския залив. Разглеждане на стария център на града: Морската порта, катедралата Свети Трифон, часовниковата кула от 17 век, малките площади. Свободно време. Връщане в Будва и разглеждане на историческата част на града, която е опасана от стари крепостни стени и кули, сградите с венецианска архитектура и църквата Св. Йоан. Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Закуска.
Отъптуване за България. По пътя: фотопауза при о-в Свети Стефан, собственост на фамилията Оман, едно от най-красивите места на Будванската Ривиера. Изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост и се разглежда отвън. Връщане в София и Пловдив късно вечерта.


Цена: 430лв

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* * в Сараево /периферията/;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Дубровник;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2/3* в района на Будва;
- Медицинска застраховка;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма.

Цената не включва:
- Туристическа такса от 1, 50 евро на вечер (заплаща се на рецепцията на хотела);
- Входни такси за музеи и обекти по програмата и извън нея;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер;
- Входна такса за Дървения град – около 2 евро;
- Билет за влака „Шарганска осмица” –5 евро (Продължителност 1 час. Беседата е на сръбски език);

Забележка:
- Цената е валидна за група от мин. 36 човека;
- Входните такси са ориентировъчни и Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на билети на туристическите обекти;
- Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

Медицински и здравни изисквания:
- Няма медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.

Необходими документи:
- Паспорт или лична карта с дата на валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в страната.
- Деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите: нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариусаРАДУГАТУРС
гр.Пловдив, ул.Иван Вазов 61Б
Тел. 032 620484/ 0878 639889
www.radugatours.com

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.174.110 - us - us   _           
execution time : 0.22