2022-05-21 18:25
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Предколедна програма
Автобусни програми

„Черен петък“ в Истанбул / Бутиков тур/

Сим - Травелс
Видяна:
220 пъти


Актуализирана на :
11-11-2021
15:02

Турция Турция
4 дни
344 лв.

всички оферти от агенция Сим - Травелс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата1 ден /четвъртък/– В 23:00 тръгване от автогара Сердика с автобус на фирма Метро. Нощен преход.
2 ден /петък/ – рано сутринта пристигане в Истанбул. Трансфер до хотела. След като се остави багажа в багажната стая на хотела започва обиколка с микробус по малкоизвестни на българските туристи забележителности  на Истанбул. Започваме обиколката с  традиционна турска закуска в  семейно кафене, което се намира  в Азиатската част на район Ченгелкьой , с прекрасна гледка към Босфора. Кафенето е много популярно сред жителите на Истанбул и предлага  от най-добрите видове турски чайове. Продължаваме към квартал Кузгунджук - кварталът на цветните къщички и калдъръмените улички. Не е необичайно да попаднете на сватбена фотосесия точно в този квартал, където са снимани кадри от турски сериали като Женско царство, а известната  актриса Перран Кутман има кръстена на нея улица в квартала. Може да посетите и кафенето, където са снимани много от сцените . Дворците Марко Паша Кьошкю, Фетхи Ахмет Паша Ялъсъ заслужават вашето внимание. Тъй като населението е многонационално в Кузунджук, има  синагога- Бет Яков Синагога, Църквата Пентелеймон Църква, Сурп Крикор Лусаворич - Арменска Църква.  Обществеността на  Кузгунджук Бостана е направила мило кътче, където от време на време се организират  представления за деца. Следва посещение на един от най-атрактивните молове в Истанбул - «Watergarden Istanbul” или „Водните градини с пеещи фонтани“. Свободно време за Музикалната програма и възможност за обяд в някое от заведенията. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета .Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул е най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Следва посещение на Крепостта Румели Хисар /вход 10 TL/ разположена в квартал Саръер в Истанбул, на хълм в европейската част на Босфора. Крепостта е построена от османския султан Мехмед II Фатих непосредствено преди падането на Константинопол 1451 – 1452 година и след това е била използвана като затвор. Реставрирана е за 500-годишнината от превземането на Константинопол като  музей, който се посещава от хиляди туристи. Всяко лято в крепостта се провежда концерт на известни турски музиканти.Връщане в хотела към 17.00.ч. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
3 ден /събота/– Закуска. Свободен ден за посещение на музеи, дворци , хамам, вечерна разходка с вечеря на корабче по Босфора.Нощувка.
4 ден /неделя/– Закуска. Освобождаване на хотела преди 12:00. Багажът се оставя в багажната стая на хотела. Свободно време за разходка в района на Истиклял. В 19:30 ч трансфер до автогарата. /Има опция за по-ранно тръгване за София в 09:00 ч и пристигане в София в 18:00 ч/
5 ден /понеделник/– Пристигане в София към 6:30 ч.
Цена на човек при мин. 4 човека :
Хотел 3*Santa Ottoman /или подобен/ -  344 лв.
Хотел 4*Taximist /или подобен/ - 372 лв
Цената включва :
• билет София-Истанбул-София с Метро плюс;
• трансфер автогара-хотел-автогара;
• 2 нощувки със закуски в двойни стандартни стаи в квартал Таксим района на Истиклял;
• автобусна обиколка на Истанбул с лицензиран микробус с шофьор;
• мед.застраховка с покритие 5000 Евро;
• генериране на QR код.
Цената не включва:
• входни такси в туристически обекти
• билети за градския транспорт
• мед.застраховка за 5000 Евро за лица над 65 г. – 3, 50 лв с включен COVID-19
• лични разходи
• бакшиши

Допълнителни екскурзии и входни такси:
Дворец Долмабахче    - 13€ PP
Св.София                      – Free
Дворец Топкапъ            – 13€ PP
Йерабатан                    – 5€ PP
Синята джамия            – Free
Принцовите острови    – 6 € PP (билет на кораб)
Музеят " Карие”            – 13€ PP (Най-важния византийски паметник в Истанбул след Св.София, с най-добре запазените мозайки и фрески в Турция)                       
Миниатюрк  Турция    – 4 € PP  (Тук можете да видите по важните исторически забележителности на Турция в макети)                                                                                                 
Нощна разходка с яхта по Босфора -  35€ PP (Включена шоу програма, вечеря и безлимитни местни напитки / 20:00 – 24:00 ч.)                                                                                   

Хамамът на Роксолана:
Roksolana’s bathhouse  // AYASOFYA HÜRREM SULTAN HAMAM PACKAGES
Пригответе се да се родите със специалните пакети за султани 
Packet : Pir-ü Pak - 45 Minutes / PP 80 Euro
Входната такса за хамам
Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама
Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)

Packet : Keyf-i Hamam - 60 Minutes / PP 120 Euro
Входната такса за хамам
Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама
Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)
Хидратираща и стягаща глинена маска за цялото тяло с аромат на Юдово дърво в обща зала

Packet : Zevk-i Sefa - 80 Minutes / PP 135 Euro
Входната такса за хамам
Традиционния скраб за тялота в най-топлата част на хамама
Релаксиращ ритуал на измиване с мехурчета от сапун върху топъл мраморен камък (масаж на цялото тяло, масаж на главата и шията)
Хидратираща и стягаща глинена маска за цялото тяло с аромат на Юдово дърво в индивидуална стая

Условия за записване:
50% заплащане на пакетната цена при резервация и подписване на договор за туристически пакет и свързани услуги, остатъкът се заплаща 7 дни преди датата на първата услуга.
Необходими документи: ксерокопие на първа страница на задграничен паспорт с 3-месечна валидност към датата на заминаване; за деца до 18 г. – нотариално заверена декларация от двамата родители (оригинал + 2 фотокопия)
ТО си запазва правото на промени в цените на допълнителните мероприятия и последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Възможна е промяна на предварително обявените часове поради непредвидени обстоятелства/ засилен трафик, забавяне от страна на граничните власти и др.
Важна информация : Влизащите в Турция български граждани ще трябва да представят един от следните документи, за да не бъдат поставени под карантина:
• сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията,
или
• отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа,
или
• бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа,
или
• официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.
• Децата до 6-годишна възраст пътуват свободно.
• Българските граждани, които не могат да бъдат ваксинирани поради възрастта си (под 18-годишна възраст), ще бъдат освободени от изискването за тест и карантиниране в рамките на горепосочените разпоредби, ако пътуват със семействата си, притежаващи сертификати за ваксина. Ако деца и младежи на възраст от 6 до 18 години пътуват с баба и дядо, семейство се явяват дадените моментни настойници, с които малолетният преминава. Ако те са ваксинирани (с втора доза, 14 дена след ваксинирането), детето преминава свободно в Р. Турция, ако не са ваксинирани, се изисква тест и за него.

Документите за негативен PCR тест и бърз антигенен тест, следва да съдържат датата и часа на изследването за COVID-19, имената и паспортните данни на лицето, данни за лабораторията извършила изследването, вкл. оригинален печат, доказателство за платена такса за изследването (касова бележка или фактура).
Дати:


25.11. -  29.11.2021.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.174.110 - us - us   _           
execution time : 0.20