2023-01-29 09:07
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Уикенд
Екскурзия

Фестивал на лалето в Истанбул от Варна и Бургас

Бенитур
Видяна:
1067 пъти


Актуализирана на :
16-01-2020
14:12

Турция Турция
3 дни
189 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаИСТАНБУЛ
фестивала на лалетата

Дати: 02.04.2020 г./ 09.04.2020 г./ 23.04.2020 г.

2 нощувки със закуски хотел 3*/4*

Ранни записвания до 28.02.2020 г.
Цена за възрастен в двойна стая:

189 лв. от Бургас/ 199 лв. от Варна

Програма

1-ви ден
Oтпътуване от Варна около 23:00ч. От ул. Антим I / Отпътуване от Бургас 00:30ч.OMV
до хотел Мираж.

2-ри ден: Истанбул - Панорамна обиколка автобусна и пешеходна - Чамладжъ и лалета -Свети Стефан / българската църква/ - небостъргача Сапфир
Преминаване на ГКПП Малко Търново.
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняването в хотелите се осъществява след 14:00 ч.
*Клиентите, които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фоaйето на хотела или да продължат по собствена програма.
За клиентите, които желаят допълнителни екскурзии, програмата продължавва в следния ред.
Панорамна обиколка автобусна и пешеходна обиколка на гр. Истанбул. Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул-площад „Хиподрума” с трите обелиска/отвън/, Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива ”Босфора” - чудо на строителната техника, посещение на хълма Чамладжъ - една от най-високите точки на гр. Истанбул и един от най-известните паркове отрупан с лалета. Възможност за хапване и кафе. Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки. Посещение на българският храм „Свети Стефан“, който след няколко години реставрация отново приема посетители в целия си блясък и великолепие.
Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул - площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск - или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона - символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера...
Настаняване в хотела. Свободно време за почивка или
* По желание около Около 15:00ч. посещение на уникалния небостъргач “Sapphire” /срещу допълнително заплащане/: една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. www.istanbulsapphire.com/... Връщане в хотела.

Вечерта * По-желание Ориенталска вечер на кораб “ORIENT BOSPHORUS”
Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ.
Цена: 40 евро - трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие /пиле или риба/+десерт+хляб+вода), неограничено количество местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки. / при мин 15 човека

3-ти ден: Кораб по Босфора - Парк с лалета Емирган - Долмабахче - площад Султанахмед-парк с лалета Гюлхане - Пеещите фонтани и МОЛ Емаар
Закуска. Около 08:00ч. *Свободно време или По желание* / срещу доплащане / разходка с корабче по ”Босфора”- Разходка между два континента. По време на разходката ще имате възможност да видите новият султански дворец ”Долмабахче”, ”Чираан Палас” - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът ”Ортакьой” - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости ”Румели Хисар” и ”Анадолу Хисар”, летният султански дворец ”Бейлербеи”, Кулата на девицата, /Къз Калеси/и др./Екскурзията включва екскурзоводско обслужване на български език на корабчето, трансфер хотел-корабче-хотел/
Цена: 20 евро - включва трансфер, екскурзовод, билет за корабчето.

Около 09:30ч. отпътуване за Емирган Парк - най големият парк в Истанбул с множество фонтани, езерца и кафенета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци. Той се простира до самия бряг на Босфора. Свободно време в парка.
*По желание около 13:00ч. посещение на султанския дворец „Долмабахче”- Турският Версай разположен на брега на Босфора с екскурзовод на български език. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 35 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език, /.

Около 14:30 отпътуване за площад Султанахмед и Хиподрума. Посещение на парка Гюлхане.
Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с над 1 милион лалета от над 80 вида. Свободно време.
* По-желание посещение с екскурзовод на Света София, двореца Топкапъ и водохранилището Йеребатан.

Възможности за:
Посещение на църквата „СВЕТА СОФИЯ”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес - в музей.
Входна такса /слушалки/екскурзоводска беседа - 22 евро
Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 22 евро.
Посещение на водохранилището „Йеребатан“
Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, „погребана“ под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е ”Потъналият палат”. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В ”Йеребатан сарнъджъ” има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 15 евро.

Вечерта около 20:30ч. * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул - EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за ”най-големият” басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря. Късно Връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Нощувка.
Цена: 15 евро на човек - транспорт, посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/, посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани

4-ти ден: Istanbul Aquarium - България
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Istanbul Aquarium - най-големият в света тематичен аквариум. Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. www.istanbulakvaryum.com/...
Цена: за възрастни - 99 турски лири; за деца - 69 турски лири (включва входен билет).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море. По пътя спирка в Лозенград. Спиране в търговски център МИГРОС. Време за покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта малките часове.

Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
- Пътни и гранични такси;
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3*/4*
- Екскурзоводско обслужване
- Медицинска застраховка за лица до 65год.;
- Посещение на българската църква Свети Стефан
- Обслужване на място от местни екскурзоводи на български език
- Посещение на Лозенград;
- Посещение на най- големия прак с лалета Емирган
- Посещение на парк с лалета Гюлхане
- Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
Цената не включва:
- Допълнителни мероприятия, посещения и входни такси отбелязани в програмата с „ * По желание „
- Панорамна и пешеходна обиколка на Истанбул с автобус и посещение на хълма Чамладжъ осеян с лалета. - 15 евро / 30 лв /
- Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език - 20 евро /40 лв /
- Входна такса и екскурзоводско обслужване за Света София - 22 евро
- Входна такса и екскурзоводско обслужване за Йеребатан - 15 евро
- Входна такса и екскурзоводско обслужване за Топ Капъ - 22 евро
- Посещение на двореца „Долмабахче“ - 35 евро /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, екскурзоводско обслужване на български език, /
- Ориенталска вечер на кораб по Босфора - 40 евро /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци/;
- Посещение на небостъргач „Сапфир“ - 22 евро / включва входна такса за Сапфир и „Skyride” и транспорт/
- Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с „Пеещите фонтани” - Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина/
- Входна такса за подводна Зоологическа градина в МОЛ EMAAR - възрастни - 75 лири/деца от3-14год-65 лири / деца под 3 г. - безплатно
- Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни - 99 турски лири; за деца - 69 турски лири./заплаща се на място в турски лири/
- Медицинска застраховка за лица от 65 год. -75 год. - 10 лв./За лица 75г. -80г. - 14лв, /лица над 80 г. не се застраховат;


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия© 2005-2023 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.211.239.1 - us - us   _           
execution time : 0.19