2021-12-07 02:10
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Автобусни програми
Промоция

Турция - Кападокия

Белпрего
Видяна:
1697 пъти


Актуализирана на :
31-07-2015
14:55

Турция Турция
6 дни
539 лв.
Турция снимки 2 Турция снимки 3

всички оферти от агенция Белпрего
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата17.09.-22.09.2015 г

1 ДЕН: Отпътуване от София от паркинга на стадион " Васил Левски"   в 05:00ч.; от Пловдив в 07:00 ч. от паркинга на хотел" Тримонциум" по маршрут: Свиленград - Истанбул - Анкара. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.


2 ДЕН: Анкара - Кападокия

Закуска. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолеят на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Отпътуване за Кападокия.  Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905м. надморска височина. Настаняване в хотел***/**** в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

3 ДЕН: Кападокия (Каймаклъ - Аванос - Зелве - Пашабаа - Юргюп - Гьореме - Учхисар) - люлката на ранното християнство.

Закуска. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хетите. Посещение на емблематичната местност Зелве - с три долини и с няколко селища от жилища в скалните комини, в които живеели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Следва разглеждане на Юргюп - едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме (UNESKO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите христиани, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисарс неговата цитадела, от върха на която човешкият поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на " Въртящите дервиши" . Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Кападокия - Коня - градът на танцуващите дервиши


По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Закуска.

Посещение на подземния град Каймаклъ - най-големия в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80м. дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива, свързани с тунели. Отпътуване за Коня.Коня е зелен оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям. Тук е основан световноизвестния орден на Руми. Посещение на гробницата наислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от XIII век - създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов , толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Дервишите смятат, че чрез въртенето около собствената ос, духът се освобождава, отърсва се от земното и тленното и успява да се устреми към божественото.

Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Коня - Бурса

Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане  гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улуджами - с 20 блещящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната й част. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.


6 ДЕН: Бурса - Пловдив/София

Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, Големия чинар /800м./. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечер.Цената  включва:

- транспорт с комфортен автобус***;

- 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел***  в Анкара;

- 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в хотел***/**** в района на Кападокия;

- 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел*** в Коня;

- 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел*** в Бурса;

- екскурзиите се осъществяват с местен екскурзовод на български език, придружаващ групата по време на пътуването;

- представител на фирмата;

- медицинска застраховка.Цената не включва:- входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия: представление с ориенталски танци - 25 EUR(с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление); шоу на " Въртящите се дервиши" (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) - 20 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус, при събран недостатъчен минимум туристи - трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR ), летене с балон над Кападокия - 120 EUR, за деца до 12г. - 60.00 EUR.

Входни такси за музеите: Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара  - 15 TRL, Кападокия - Каймаклъ 15 TRL, деца до 12г. - безплатно, Гьореме - Музей на открито - 15 TRL, деца до 12г. - безплатно, Ючхисар крепостта - 5 TRL за възрастни, за деца до 12г. - 2 TRL, Зелве - вход за комплекса - 8.00 TRL, деца до 12г. безплатно  (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България ); входна такса за гробницата на Мевляна, Коня - 3TRL , при група над14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири;

За медицинска застраховка за лица над 70г.- 80г. с покритие 5000 евро - 5.00лв.
Дати:


17.09- 22.09.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.227.97.219 - us - us   _           
execution time : 0.25