2022-08-15 19:11
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция

Кападокия – екскурзия до Турция 2015

Твоето Пътуване
Видяна:
1779 пъти


Актуализирана на :
08-07-2015
17:15

Турция Турция
6 дни
499 лв.

всички оферти от агенция Твоето Пътуване
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата1-ви ден:
00.00 часа отпътуване с автобус по маршрут София – Турция.  Пристигане в гр.Ескишехир следобед / град основан 1097 г., университетски град от 1973 г., градът на младежта, най-големите заводи по самолетостроене, градът на Настрадин ходжа/ настаняване в хотел. Посещение две забележителности на града. Панорамен тур на града. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Кония и разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевлана, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-големите забележителности на турския фолклор и Музея на дервишите. Следобяд отпътуване за Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Разглеждане на скалните манастири на Гьореме, с добре запазените фрески, най-ранната от които е датирана от 7 в./ Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30./ Посещение на фабрика за керамични изделия в  Аванос – очарователно градче, разположено на дватя бряга на р. Казълърмак, червената долина на Деврент и скалните природни феномени.  Обяд по желание. Посещение на град Ючхисар и скалните образувания Ючгюзел. След обяд по желание двучасов пешеходен тур с водач сред удивителната природа на Кападокия и по желание барбекю на открито сред скалните образувания. По желание посещение на турска вечер или дервишко шоу с прочутия танц на дервишите. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Рано сутринта по желание полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Посещение на Долината на гълъбите. Посещение на един от подземните градове, дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа под земята и с дълбочина 75 м, служил за убежище на християните. По желание посещение на уникалната долина Соанлъ с обяд по желание – уникален природен каньон, известен със своите запазени скални църкви от най-ранен период.  Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Анкара – столицата на Турция. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк. Отпътуване за Истанбул. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. По желание посещение на уникалния музей Миниатюрк, с макети на всички забележителности в Турция. Свободно време с възможност за посещение на пазара Капълъ чарши или на Египетския пазар.  Отпътуване за България. По път панорама и шопинг в Одрин.


Цената е за един човек и включва:

Транспорт с лицензиран автобус
Пътни и магистрални такси
Пет нощувки със закуски и три вечери /една в нощувка в Истанбул/Три нощувки в Кападокия и една нощувка в Ескишехир/
Туристическа програма в Анкара, Кападокия, Ескишехир, Коня
Водач по време на пътуването
Бонус – панорамен тур на: Кониа, Ескишехир, Одрин 
Бонус – посещение на „Дворецът на Аладин” (Кониа) 
Бонус –  посещение на две забележителности в Ескишехир
Бонус – посещение Мавзолея на Ататюрк (Анкара)
Бонус – Посещение на ателие за демонстрация на Ебру техника за рисуване
Бонус – Посещение на грънчарско ателие за минерал сувенир


Цената не включва/заплащат се 7 дни преди пътуването/:

Входните такси за музеите и атракционите по задължителната програма;
Допълнителни екскурзии и мероприятия /летене с балон; дервишко шоу; турска вечер; турска баня; пешеходна разходка, долината Соанлъ, обяди и др./
Екскурзоводско обслужване (местен екскурзовод) на място в Кападокия – 39 лева (задължително доплащане)
Медицинска застраховка – 9 лв. (задължително доплащане)
Цената е при минимум 40 плащащи туриста.


Условия:

• Туроператора си запазва правото да променя посещението на обектите по дни.
• При изрично желание за ползване на предни места в автобуса се доплаща – 80 лв. на човек.
• За пътуване в Турция се изисква паспорт за български граждани с валидност минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването. За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина, както и паспорт.
• Цената е при минимум 40 плащащи туриста.
• Няма визови, медицински и санитарни изисквания.

• Удостоверение за регистрация за туристическа дейност РК-01-7307/03.09.2014; „Отговорност на туроператора“ застр.полица N 2403000000015 при „ХДИ Застрховане“АД.
• Туроператорът сключва застраховка „медицински разходи при болест и злополука на туриста“ при застрахователен брокер „Юнайтед Брокер”.
• Можете да доплатите по желание за сключване на застраховка „Отказ от пътуване“
Дати:


22- 27.09.2015

03- 08.11.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.24