2022-08-15 19:14
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Автобусни програми
Уикенд

„Кападокия“ – Сърцето на Турция / Люлка на цивилиза

Твоето Пътуване
Видяна:
1935 пъти


Актуализирана на :
28-07-2015
10:24

Турция Турция
4 дни
330 лв.
Турция снимки 2

всички оферти от агенция Твоето Пътуване
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата/ Обиколка на Централна Турция /
Ранни записвания до 16.08.2015 – ползвате 10% отстъпка от цената

                                    до 16.09.2015- ползване 5% отстъпка от цената

1-ви ден :
22:00  часа тръгване от България с автобус по маршрут градoвете Варна, Бургас, София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково за Област Кападокия, Турция.  Преминаване през Истанбул. Пресичане Европа-Азия през втория въжен мост над Босфора. Пристигане в град Орта Хисар, Кападокия  на „друга планета”.  Настаняване. Посещение две забележителности на града. Тур на града. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Рано сутринта по желание полет с балон над скалните образувания на Кападокия. Разглеждане на скалните манастири на Гьореме, с добре запазените фрески, най-ранната от които е датирана от 7 в./ Според местната легенда църквите на това място били 365 – по 1 за всеки ден от годината, но днес за посещение са отворени около 30./ Посещение на фабрика за керамични изделия в  Аванос – очарователно градче, разположено на дватя бряга на р. Казълърмак, червената долина на Деврент и скалните природни феномени. Обяд по желание. Посещение на град Ючхисар и скалните образувания Ючгюзел.

След обяд по желание двучасов пешеходен тур с водач сред удивителната природа на Кападокия и барбекю на открито сред скалните образувания или по желание посещение на уникалната долина Соанлъ с обяд – уникален природен каньон, известен със своите запазени скални църкви от най-ранен период, с.Мустафа паша, град Юргуп.  Вечерта-по желание посещение на турска вечер или Дервишко шоу с прочутия танц на дервишите. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. Посещение на Долината на гълъбите. Посещение на един от подземните градове (едно от чудесата на света), дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа под земята и с дълбочина 75 м, служил за убежище на християните. Посещение на Ателие за Ебру. Отпътуване за Тюз Гьол –второто по големина езеро в Турция, осигуряващо 75% от солта за страната. Пътуване за  Анкара – столицата на Турция. Посещение на Мавзолея на Кемал Ататюрк. Отпътуване за Истанбул. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. По желание посещение на уникалния музей Миниатюрк, с макети на всички забележителности в Турция и от времето на Османската империя /134 на брой/ или полудневна екскурзия с корабче до Принцови острови. Свободно време с възможност за посещение на пазара Капълъ чарши или на Египетския пазар.  Отпътуване за България. По път панорама и шопинг в Одрин.

Дати: 05-08.11.2015                                                          Цената е 330 лева-промоционалнаЦената от  лева  е за един човек и включва:

Транспорт с лицензиран автобус
Пътни и магистрални такси
Три нощувки с три закуски  /една нощувка в Истанбул/; Две нощувки в атмосферата на Кападокия
Две вечери -традиционна кухня
Туристическа програма в Анкара; област Кападокия; Тюз Гьол;   Истанбул;   Одрин
Екскурзовод  по време на пътуването
Бонус – панорамен тур на: Истанбул и Одрин 
Бонус – посещение на  град Юргуп, дегустация на ядки и сладкиши
Бонус- посещение на Гьореме
Бонус –  посещение на две забележителности в Орта хисар
Бонус – посещение Мавзолея на Ататюрк (Анкара)
Бонус – Посещение на ателие за демонстрация на Ебру техника за рисуване
Бонус – Посещение на грънчарско ателие и Ателие за минерал сувенир ;
Бонус-Дегустация на вино
Цената не включва/заплащат се 7 дни преди пътуването/:

Входните такси за музеите и атракционите по задължителната програма; Местен екскурзовод-задължителен
Допълнителни екскурзии и мероприятия /летене с балон; дервишко шоу; турска вечер; турска баня; пешеходна разходка, долината Соанлъ, обяди и др./
Туроператора си запазва правото да променя посещението на обектите по дни.
При изрично желание за ползване на предни места в автобуса се доплаща – 80 лв. на човек.
За пътуване в Турция се изисква паспорт за български граждани с валидност минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването. За деца под 18 г., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина, както и паспорт.
Цената е при минимум 40 плащащи туриста.
Няма визови, медицински и санитарни изисквания.
Удостоверение за регистрация за туристическа дейност РК-01-7307/03.09.2014; „Отговорност на туроператора“ застр.полица N 2403000000015 при „ХДИ Застрховане“АД.
Туроператорът сключва застраховка „медицински разходи при болест и злополука на туриста“ при застрахователен брокер „Юнайтед Брокер”.
Можете да доплатите по желание за сключване на застраховка „Отказ от пътуване“
Дати:


05- 08.11.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.23