2021-10-17 08:52
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Автобусни програми
Екскурзия Турция
Екскурзия в чужбина

Истнабул с 2 нощ.Юли и Август от Добрич, Варна Бург


Видяна:
142 пъти


Актуализирана на :
18-06-2021
16:55

Турция Турция
3 дни
130 лв.
Турция снимки 2 Турция снимки 3 Турция снимки 4

всички оферти от агенция Нирамар Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаВЕЧНИЯ ИСТАНБУЛ
Дати :  08.07.2021-11.07.2021 /19.08.2021-22.08.2021

2 нощувки със закуски хотел 3*/ 4*

Отпътуване от *Добрич, Варна, Обзор, СЛънчев бряг, Поморие, Бургас


Програма

1-ви ден  Oтпътуване от Варна около 23:00ч. От ул.Антим I / Отпътуване от Бургас 00:30ч.OMV
до хотел Мираж .

2-ри ден Истанбул – Панорамна обиколка автобусна обиколка –Света София-Топ Капъ-Йеребатан – МОЛ ЕМААР и Watergarden с пеещите Фонтани
Преминаване на ГКПП Малко Търново .Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняването в хотелите се осъществява след 14:00 ч.
*Клиентите, които не желаят допълнителни екскурзии могат да оставят багажа си в стаята за багаж на хотела и да изчакат настаняване във фоaйето на хотела или да продължат по собствена програма.
* За клиентите, които желаят допълнителни екскурзии, програмата продължавва в следния ред.
Панорамна обиколка автобусна и пешеходна обиколка на гр. Истанбул .Преминаване с автобуса през историческия център на Истанбул–площад „Хиподрума” с трите обелиска/отвън/ , Преминаване по моста над Златния рог, в азиатската част на града по въжения мост над залива " Босфора" - чудо на строителната техника, посещение на Посещение на хълма Чамладжъ - една от най-високите точки на гр. Истанбул . Възможност да се насладите на прекрасният вкус на типичното турско кафе или чай и да направите невероятни снимки.
      Ще посетим летния султански дворец „Бейлярбей” /не е включена входната такса-50 лири на човек / . Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.Двореца построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на Бейлярбей край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил.Посещение на българският храм „Свети Стефан“, който след няколко години реставрация отново приема посетители в целия си блясък и великолепие.
Отпътуване за хотела .Настаняване. Свободно време или * По-желание:

Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул –площад Хиподрума с двореца Топ Капъ , Света София, Змиевидната колона, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II
Пешеходна разходка из античния и средновековен исторически център на Истанбул – площад Султанахмет, където са разположени Хиподрума, Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.
• По-желание влизане с екскурзовод в следните обекти:
Посещение на султанския дворец „ТОПКАПЪ“
След като превзема града през 1453г., султан Мехмет Завоевателят го превръща в свой престолен град. На площ от 400 хиляди квадратни метра в района зад „Света София“, наречен днес Сарайбурну, той строи един дворец, който е завършен през 1478г. В продължение на 400 години дворецът Топкапъ е резиденция на най-великите турските султани и център на науката, културата и изкуството.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа – 22 евро./ без харема /

Посещение на подземната цистерна „Йеребатан“
Известна още като Цистерната на базиликата, Йеребатан е най-голямата от системата от няколко подземни цистерни, „погребана“ под самото сърце на историческия площад. Тя е построена от император Костантин Велики и разширена от император Юстиниан с помощта на над 300 красиви колони, взети от различни езически храмове. Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е " Потъналият палат" . Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В " Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.
Входна такса / слушалки/екскурзоводска беседа - 15 евро.

посещение на църквата „СВЕТА СОФИЯ”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, Осмото чудо на света, Златната църква на Византия, тя е най-големият християнски храм в продължение на хиляда години. С превземането на Константинопол от османците, катедралата е превърната в джамия, а днес – в музей.
Входна такса екскурзоводска беседа –5 евро
Връщане в хотела.
Вечерта около 19:00ч.  * По желание ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ и нощна разходка до МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина/входна такса 94 лири на човек/, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за " най-големият" басейн в Европа. Свободно време с възможност за вечеря .Връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Нощувка.
Цена : 15 евро на човек – транспорт , посещение на МОЛ ЕМААР / без включена входна такса за подводната зоологическа градина/ , посещение на МОЛ Watergarden и светлинно шоу на пеещите фонтани

3-ти ден :Долмабахче – Латинския Истанбул и Таксим-музея на мадам Тюсо – Парк с миниатюри „Минитюрк“ – Джамията на Сюлейман Великолепни - вечеря на кораб по Босфора
Закуска. Свободно време или * По желание Посещение на султанския дворец „Долмабахче” и „Латинския Истанбул“ с музея на мадам Тюсо
Около 08:30ч. Отпътуване за двореца Долмабахче . Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.Дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.
Продължаваме обиколката си към така нареченият „Латински Истанбул“. От  средата  на  16в.  на  картата  на  Истанбул,   в  района  на  днешната  нова  европейска  част  се  появява  място, наречено  ‐  " Пера" ,   в  превод  от  гръцки  " намиращ  се  отзад" .  Много  скоро  тези  градски  покрайнини  се  превръщат в  процъфтяващ,   стремително  развиващ  се,   престижен  район,   населяван  предимно  от чужденци. Днес с ново име „Истикял”, тя отново е пешеходна  зона. Тук  освен  красиви  сгради  присъстват  атрактивни  заведения,   богати  книжарници  и много  магазини. Обиколката  започва  от    величествения  паметник  на  Ататюрк  на  Таксим – най‐известния  изцяло  пешеходен  площад  в  Истанбул, продължава  по „Истиклял” за среща с основните  забележителности ‐ гръцката  църква  „Св.  Троица”, Френския  културен  институт,   колежа  Галатасарай,   рибния  пазар  Галатасарай, Цветния  пасаж, следва  посещение  на  катедрала  „Св. Антонио” – най‐значимата
католическа сграда в града и  завършва с посещение на Музея на танцуващите дервиши Галата. Антична сграда от 1491г.Дервишите са определяни като странстващи мистици, хора на любовта, на сърцето. Танцът  им „сема”  представлява общуване с Бога, а всяка част от него и дрехата на дервиша носи символика.
    Свободно време за разходка и обяд .* По – желание самостоятелно посещение на Музея на Мадам Тюсо / входна такса около 109 лири /  Най-новият музей от веригата Мадам Тюсо откри врати в Истанбул, предлагайки смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо Ди Каприо, Дейвид Бекъм, Анджелина Джоли и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни.Могат да се видят и восъчните фигури на актьорите Брад Пит и Джулия Робъртс, на спортистите Рафаел Надал и Юсейн Болт, а също и восъчни статуи на Леонардо да Винчи и Моцарт.
Цена : 35 евро – включва екскурзия до Долмабахче, входна такса за двореца, екскурзовод на български език, трансфера, пешеходна обиколка на Латинския Истанбул, посещение на катедралата Св.Антонио

* По – желание посещение на Миниатюрк - Турция в Миниатюри-Джамията Сюлеймание
Една  същественна  приказка, намираща  се  на  брега  на  Златния  Рог , витрината на Турция . Страна  в  която  са  царили  трите  най-големи  в  Света  империи  Римската, Византийската  и  Османската. Също  така  ще  видите  и  грандиозните  съоръжения  построени  в  Османско  време, намиращи  се  днес  в  различни  държави. Това е най-големият мини град в света , събрал в себе си една така велика история.Свободно време и се отправяме към Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул.  Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект. Построена е в периода 1550 – 1557 г. Подобно на други имперски джамии, и джамията Сюлеймание разполага с величествена градина. В четирите й краища има по едно минаре.Сюлейман І, най-великият, най-богатият и най-могъщият от османските султани, създава този паметник на себе си и е бил погребан тук само девет години след нейното завършване. Близо до техните пищно украсени, облицовани с плочки осмоъгълни гробници е скромната гробница на Мимар Синан, най-големия архитект на Турция, който е бил отговорен за този изключителен строеж.
Макар Сюлеймание да е най-пищната (и, както се оказва, най-прочутата) от многото сгради, които той проектирал за своя покровител, Синан смята за свой шедьовър джамията „Селимие“ в Одрин.
Прибиране в хотела.
Цена : 15 евро – включва екскурзовод на български език, трансфер , входна такса за Мини Турция

Вечерта * По-желание Ориенталска вечер на кораб “ORIENT BOSPHORUS”
Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба, програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ.
Цена: 40 евро - трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря (салата+основно ястие /пиле или риба/+десерт+хляб+вода), неограничено количество местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки. / при мин 15 човека /

4-ти ден: Разходка с корабче по Босфора-Египетския пазар- Istanbul Aquarium МОЛ Aqua Floria –Лозенград- България 

Закуска. Напускане на хотела. Около 08:30ч. * По-желание Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език, която ще Ви представи най-впечатляващите дворци и сгради, разположени по бреговете на пролива. Преминаване покрай европейския и азиатския бряг на Босфора: моста " Галата" , кулата " Галата" , пристанището, новия султански дворец " Долма Бахче" , бившата Султанската резиденция Чираан палас, превърната в един от най-престижните хотели в света; квартала " Ортакьой" – любимо място на истанбулските творци; отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар; къщите от известните турски сериали; летния султански дворец " Бейлербей" ; Кулата на девицата – Къз Кулеси и др
Цена: 20 евро на човек – билет за кораба, трансфер и екскурзоводска беседа
Ще имаме възможност и да се разходим в най – ароматния пазар на Турция – Египетския пазар / място, изпълено с ухания и аромати от цял свят/ .За любителите ще можете да си купите свежи подправки и различни миксове.На Египетския пазар можете също да намерите богато разнообразие от локуми , сушени плодове и кафе .
Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.  Отворен е през лятото на 2011 г. той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи,   интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. www.istanbulakvaryum.com/...
 Цена: за възрастни – 99 турски лири; за деца – 69 турски лири./заплаща се на място в турски лири/  (включва входен билет).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния МОЛ Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море

    Отпътуване за България. По пътя кратка спирка в Лозенград . Време за  покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.
На човек в двойна/тройна стая
Отпътуване от
Варна и Бургас 135 лв
Отпътуване от Бургас 130 лв


Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки

Цената включва:
 Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 Пътни и гранични такси;
 2 нощувки и 2 закуски в хотел 3*/4* , при настаняване в двойни и тройни стаи;
 Екскурзоводско обслужване
 Медицинска застраховка за лица до 65год.;
 Обслужване на място от месни екскурзоводи на български език
 Посещение на Лозенград;
 Посещение на Египетския пазар
          Посещение на МОЛ Aqua Florya или Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
Цената не включва:
 Допълнителни мероприятия , посещения и входни такси отбелязани в програмата с „ * По желание „
 Панорамна разходка с корабче по Босфора, с включена екскурзоводска беседа на български език – 20 евро
 Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзовод , посещение на българската църква Свети Стефан – 10 евро
 Пешеходна обиколка с екскурзовод на историческия център на Истанбул с разглеждане отвън Змиевидната колона, Египетския обелист, Света София, Топ Капъ, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II – 8 евро
 Посещение и екскурзоводско обслужване за Света София – 5 евро
 Входна такса и екскурзоводско обслужване за Йеребатан – 15 евро
 Входна такса и екскурзоводско обслужване за Топ Капъ – 22 евро
 Посещение на двореца „Долмабахче“ и Латинския Истанбул  – 35 евро  /включва автобусен трансфер, входна такса Долмабахче, Латинския Истанбул, входна такса за музея на дервишите, екскурзоводско обслужване на български език, /
 Входна такса за двореца Бейлярбей – 50 лири
 Входна такса за музея на мадам Тюсо – около 109 турски лири
 Ориенталска вечер на кораб по Босфора – 40 евро /включва трансфер, плаване с кораб, вечеря с неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство, шоу програма, ориенталски танци/
 Минитюрк –Турция в Миниатюри , джамията Сюлеймание – 15 евро
 Нощна екскурзия до Азиатския бряг, МОЛ EMAAR и Watergarden с „Пеещите фонтани” - Цена: 15 евро / цената не включва входен билет за подводната зоологическа градина- 94 лири/
 Входна такса за подводна Зоологическа градина в МОЛ EMAAR – възрастни – 94 лири
 Istanbul Aquarium: входна такса за възрастни – 99 турски лири; за деца – 69 турски лири./заплаща се на място в турски лири/
 Медицинска застраховка за лица от 65 год.-75 год. – 10 лв./За лица 75г.-80г.- 14лв , /лица над 80 г. не се застраховат;
Информация:
 Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая
 Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи
 Допълнителните мероприятия и екскурзии не включени в пакетната цена се заявяват и заплащат на екскурзовода в ЕВРО в автобуса преди пристигане в Истанбул !
 Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците или да отпадат обекти.
 Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
 Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.
 Обявените входни такси за туристически обекти са актуални към ноември 2019 г и е възможно да бъдат променени до датата на провеждане на екскурзията от страна на турската агенция партньор.
 Настаняването в автобуса е по ред на записване, датата на сключване на договор за пътуване и внесено капаро.

Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Записване и начин на плащане:
Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване. Доплащането се извършва до 10 дни преди отпътуването.


НираМар Травел ЕООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Лев Инс " АД. Сертификатът към застрахователната полица е с
№ 13061910000331
Дати:


08.07.2021- 11.07.2021 / 19.08.2021- 22.08.2021

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.239.91 - us - us   _           
execution time : 0.31