2022-01-24 16:26
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Турция
Екскурзия

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ ОТ ВАРНА И БУРГАС, 12.04.20

Бенитур
Видяна:
655 пъти


Актуализирана на :
16-01-2020
17:51

Турция Турция
5 дни
290 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРОЛЕТ на ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ
АЙВАЛЪК – КУШАДАСЪ – ПАМУККАЛЕ – ИЗМИР – ЧАНАККАЛЕ
от Варна и Бургас

Дата: 12.04. – 16.04.2020г.

4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери

Цена: 290 лв.

ПРОГРАМА
1 ден:
Рано сутринта отпътуване от Варна, Провадия  и Бургас по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция. Вечерта пристигане в Айвалък/ Саръмсаклъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Пешеходна разходка из Айвалък и остров Алибей, познат още и като Джунда, свързан посредством мост със сушата. Това е най-старият и единствен оцелял мост в Турция, който свързва суша, разделена от проток. Островът е известен с многобройните християнски църкви и манастири, както и китни рибни ресторантчета, подредени едно до друго по крайбрежието. Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотел Дабаклар 4* в централната част. Пешеходна разходка из централната търговска част на Кушадасъ до крайбрежната алея, яхтеното пристанище и символа – „Птичият остров”, който е свързан с пешеходен мост с останалата част на града. Вечеря. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание. Вечеря. Нощувка.
    Еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале и обяд – игра на природата и земя на геологически вълшебства. „Крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале – Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан.

4 ден:
Закуска. Посещение на Измир – милионен мегаполис, разположен по крайбрежието на живописен залив на Егейско море. Третият по големина град и второто по значимост търговско пристанище в Турция. Кратък престой и пешеходна разходка в центъра: Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града, „Айналъ чарши” и др. Свободно време. Отпътуване за Чанаккале – съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Разходка по крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и старият град, който ще Ви пренесе в едни различен свят с калдъръмени улички и запазени стари сгради, в които се помещават кафенета и ресторантчета. Отпътуване за България. Кратка спирка за покупки в Лозенград. Вечерта пристигане в България.

Цената включва:
- Транспорт с комфортен туристически автобус;
- 2 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;
- 1 нощувка, закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Айвалък/Саръмсаклъ;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Чанаккале;
- Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица до 69 г.;
- Представител на фирмата-организатор по време на пътуването.

Цената не включва:
- Входни такси и билети за туристически обекти;
- Еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале и обяд – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обяд и екскурзоводско обслужване/;
-  застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 69 г. – 10 лв.;
- Настаняване в единична стая – 70 лв.


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.224.117.125 - us - us   _           
execution time : 0.23