2021-10-17 08:28
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина
Почивка в чужбина
6 май / Гергьовден

Мароко – пустинята Сахара и Имперските столици

Домика Тур
Видяна:
245 пъти


Актуализирана на :
20-01-2021
12:39

Мароко Мароко
8 дни
1368 лв.

всички оферти от агенция Домика Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаМароко – пустинята Сахара и Имперските столици


Директни чартърни полети
София – Маракеш / Танжер – София
Дати 2021
Пролет
09.04 – 16.04
16.04 – 23.04
23.04 – 30.04
30.04 – 07.05
Есен
01.10 – 08.10
08.10 – 15.10
15.10 – 22.10

ПРОГРАМА с кацане в Маракеш или обратното


ДЕН-1
Маракеш
Среща на летище София за директен чартърен полет до Мароко.
Кацане на летището в Маракеш. Продължителност на трансфер до хотела – около 20 минути.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


ДЕН-2
Маракеш
Закуска.

 Tур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън,   най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира –  хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

Възможност за допълнителни екскурзии:
 Посещение на градините Мажорел: тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, " импресионистична градина" , " катедрала от форми и цветове" . Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш.

 Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3
Маракеш – Бен Хаду – Уарзазат / около 215 км – 4:30 часа
Закуска. Освобождаване на хотела.

След закуска напускане на хотела и потегляне към Уарзазат през каньона на река Тичка и високите Атласи.
- Спиране в Бен Хаду, село известно с архитектурата си, която е типично берберска - един от най-добре запазените укрепени берберски крепости в  цяло  Южно Мароко, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Лабиринт от колоритни улички и живописни  пасажи се преплитат между крехките кални къщи  и създават неповторима атмосфера.Тук в Atlas Studio са заснети части от филми любими на милиони хора, като: „Мумията“, „Гладиатор“, „Принцът на Персия“ и още, и още...

Време за снимки.
Отпътуване за Уарзазат - малък марокански град, един карамелен оазис под ярко синьото африканско небе. До него ще стигнем по „Пътя на 1000-та казби”, осеян с още от тези красиви укрепления, които можем да определим като берберски замъци, направени от кирпич.

Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4
Уарзазат – Каньонът Тодра и Тинхир - Ел Джорф - Мерзуга – Ерфуд / около 420 км – 6:30 часа
Закуска. Освобождаване на хотела.

- Уарзазат - Разположен в Атласките планини, Уарзазат е известен със своите килими " Ouazguita" с геометричен дизайн и червено-оранжеви шарки на черен фон. Ще се насладим на удивително запазения Ксар с укрепени къщи Ait-Benhadd, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Дълго време Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център.

- Отпътуване за каньона на Река Тодра и град Танхир. Пътят преминава през оазиса “Ел Джорф“. Проломът е издълбан от двете реки Тодра и Даде и става най-впечатляващ край Тинерхир, където в продължение на 600 метра, стените на каньона са на разстояние 10 метра една от друга, като се извисяват на 160 метра височина и сменят цветовете си с напредването на деня, според легендата...

- Възможност за полуднева допълнителна екскурзия в дюните Мерзуги. Ще стигнем до градчето Мерзуга, на 50 километра от алжирската граница, с джипове, по пътя на ралито Париж-Дакар, за да попаднем в плен на мистериозния изоставен свят сред безкрайните пясъчни дюни-Шеби, където живеят берберски племена. Ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния изгрев в пустинята.

Отпътуване за Ерфуд- наречен още „Портата на пустинята“. В древни времена малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5
Ерфуд – Миделт – Азру – Ифран – Долината на река Зиз – Фес / около 427 км – 6:40 часа
Закуска. Освобождаване на хотела.

- Потегляне към пустинята Сахара през средните Атласи.
- Кратка почивка и продължаване за Азру и Миделт. Старото берберско селище Азру е разположено на вулканичен скален хребет, откъдето идва и името му, „зру“-скала. Селцето омагьосва с чист въздух, зеленина и най-красивата кедрова гора на Мароко наоколо.
Пътя минава през долината на река Зиз. Великата пустиня започва да преобразува пейзажите обръщайки всичко в пясък.
Свободно време за обяд.
- Спирка в Ифран- европейсия ски курорт на Мароко - град, който не прилича на никой друг в страната. Той се намира на 1664 метра и с къщите си с червени покриви, цветни лехи, езерни паркове и заснежени върхове, често е наричан " Мароканската Швейцария" .
Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-6
Фес – ВолубилисМекнес – Фес / около 125 км – 2:10 часа
Закуска.

- Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Mинаване покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха.

- Отпътуване за древноримския  град Волубилис / ЮНЕСКО /, сгушен в подножието на планината Зерхун и заобиколен от маслинови горички. Ще видим какъв е бил животът на богатите римляни, обитавали Волубилис сред грижливо съхранените руини на жилища с цветни и изящни мозайки, базиликата, термите, арката на Калакала, Капитолийския храм, запазени и до днес на мястото, на което са открити.

ВАЖНО: входна такса за руините на Волубилис– 8 евро на човек.

- Отпътуване към приказния Мекнес/ ЮНЕСКО /, създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии.

Връщане във Фес. Вечеря. Свободно време.Нощувка.

ДЕН-7
Фес – Шефшауен – Танжер / около 311 км – 5:50 часа
Закуска. Освобождаване на хотела.
- Отпътуване за Шефшауен- синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че вскичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон.

Отпътуване за Танжер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8
Танжер – София
Закуска. Освобождаване на хотела.
- Панорамна обиколка на Танжер- Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко.
Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка- гледка към два свята.

Свободно време.

Трансфер до летището за директен чартърен полет в направление Танжер- София. Продължителност на трансфер – около 30 минути.Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:
• ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване (Валидно за нови резервации до 31.01.2021);
• ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
• 50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
• ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
• БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка)

БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)


Единствена и уникална програма за България с 2 нощувки в невероятния розов град-Маракеш - за да се насладите напълно на истинските багри на Мароко. Повече време, по-малко път.

ВАЖНО: Основна силна страна на програмата е, че полетите са София – Танжер / Маракеш – София или София – Маракеш / Танжер – София като по този начин няма обратен преход, а повече свободно време.

8 дни/ 7 нощувки
цена на човек 1368 лв

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, за ранни записвания до 31.01.2021 г.

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
 Самолетен билет София – Маракеш / Танжер – София или София – Танжер / Маракеш – София;
 Летищни такси;
 Трансфер летище – хотел – летище;
 Регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг с размери до  60x40x30 cm.
 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в Blue Sea le Printemps 4* или подобен;
 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Golden Tulip Tghat 4* или подобен;
 1 нощувки със закуски и вечери в Танжер в Andalucia 4* или подобен;
 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в Hotel Ouarzazate le Riad 4* или подобен;
 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в Hotel le Riad Erfoud 4* или подобен;
 Посещение и разглеждане на Танжер;
 Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
 Посещение и разглеждане на Ерфуд;
 Посещение и обиколка на Уарзазат и Бен-Хаду - спирка за снимки;
 Посещение на Тинхир и каньона на р. Тодра;
 Посещение и обиколка на Моула Идрис-Зерхун;
 Обиколка на Фес;
 Обиколка на Волубилис;
 Посещение и обиколка на Мекнес;
 Посещение и обиколка на Маракеш;
 ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
 Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
 Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
 Представител на туроператора с български език.


Цената не включва – препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:
 PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5, 99 г.;
 PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5, 99 г.;
 Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 Входна такса за Дворецът Бахия в Маракеш – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание;
 Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса;
 Традиционна мароканска вечер “Фантазия“ с включена напитка и шоу програма –танци и езда на коне – 36 евро на човек;
 Посрещане на изгрева в Сахара и дюните Мерзуги на гърба на камила – 45 евро;
 Входна такса за руините във Волубилис – 8 евро на човек – заплаща се на място при желание.


Цената не включва – задължителни доплащания:
 Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро / 1.17 щатски долара;
 Бакшиш от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.Резервации:
Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на пътуване.
Условия за потвърждаване и анулиране:
 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
 Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа  клиентите трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката
 При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
 При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване
Дати:


09.04.2021 – 22.10.2021

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.239.91 - us - us   _           
execution time : 0.25