2024-04-23 15:39
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина
Самолетни програми
Last Minute

Мароко - Маракеш, Фес, Казабланка, Мекнес, Рабат, Шефшауе

Географски свят
Видяна:
801 пъти


Актуализирана на :
19-03-2024
12:36

Мароко
8 дни
1390 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата



Мароко и Андалусия - Малага, Гибралтар, Танжер, Маракеш, Фес, Казабланка, Мекнес, Рабат, Шефшауен
8 дни / 7 нощувки
Цена: 1390 лв. за възрастен в двойна стая
Дата: 24.03.2024

Цената включва:
Самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, максимум 10 кг с авиокомпания Wizz air.
Трансфер летище – хотел – летище;
1 нощувка със закуска и вечеря в Коста дел Сол;
2 нощувки със закуска и вечеря в Танжер;
1 нощувка със закуска и вечеря във Казабланка;
1 нощувка със закуска и вечеря във Фес;
2 нощувки със закуска и вечеря в Маракеш;
билет за ферибот Тарифа-Танжер-Тарифа;
Панорамна обиколка на Малага;
Посещение на Гибралтар - без включен трансфер до пещерата Свети Михаил;
Посещение и разглеждане на Танжер;
Посещение и разглеждане на Шефшауен – синият град;
Посещение и обиколка на Фес;
Посещение и обиколка на Мекнес;
Посещение и обиколка на Казабланка и Маракеш;
Посещение и разглеждане на Рабат;
Посещение на Марбея;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
Представител на туроператора.
Цената не включва:
Билет за минибус с аудио гид на български език за достигане до пещерата Свети Михаил- около 40 евро. Заплаща се на място, по желание;
Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма – 95 лв за възрастен / 85 лв за дете до 11.99 г.;
Посещение на градината Анима гардън - " Пътуване до оазиса на блажените" и долината Урика с включен берберски обяд – 135 лв  възрастен / 95 лв за дете до 11, 99 г.

Програма
Ден - 1 / София - Малага 24.03
Среща на Терминал 1 на Летище София два часа преди полета. Директен полет София - Малага с авиокомпания Wizz Air. Кацане на летище Малага. Панорамна обиколка на града - включена в цената.
Трансфер до хотела в Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден - 2 /Коста дел Сол - Гибралтар - Тарифа - Танжер 25.03
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Гибралтар - Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента Европа и Африка. Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини. Вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море.
17:00 Фериботно преминаване Тарифа - Танжер. Панорамна обиколка на Танжер - Вратата на Африка, един привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят - екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка - гледка към два свята.
Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
Ден - 3/ Танжер - Шефшауен - Фес 26.03
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване за Фес.
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел във Фес.
Ден - 4/ Фес - Мекнес - Казабланка 27.03
Закуска. Отпътуване за Мекнес. Отпътуване към приказния Мекнес (под закрилата на ЮНЕСКО), създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Отпътуване за Казабланка – туптящото сърце на Мароко.
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел в Казабланка.
Ден - 5 Казабланка - Маракеш - 28.03
Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Разходка по Булевард Де Ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, величествената джамия на Hassan II (при възможност посещение с допълнителен вход), преминаване с автобус през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета. Обзорен тур на Маракеш включващ джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад Джема Ел Фна, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Настаняване. вечеря. Нощувка в Маракеш.
Ден - 6 Маракеш - Анима гардън и долината Урика
Зауска. Свободно време или екскурзия по желание:
Градината Анима гардън - Пътуване до " оазиса на блажените" и долината Урика с включен берберски обяд. Пътуването до градината Анима на Андре Хелър е пътешествие в друг свят, където изкуството и природата са преплетени в едно. Това е най-красивата градина в Мароко, спираща дъха мечта за зеленина в иначе безплоден пейзаж на юг от Маракеш, която определено заслужава да бъде наречена оазис. Това обаче дори не отговаря на това, което Anima Garden предлага на своите посетители. На площ от три хектара, някогашната безплодн, червена пустинна почва в подножието на величествените Атласки планини е превърната в място, което ви кани да се чувстваме като в рая. Отворена за посещение от 2016г. Дори кафенето в парка има място в историята, кръстено на американския писател Пол Боулс, живял и работил в Мароко в продължение на половин век. Той е известен с творбата си " Небето над пустинята“, която, подобно на Anima Garten на Андре Хелър, разглежда недостатъците на западния живот и артистично изобразява тайните, красотата и ограниченията на света. Долината Урика ще Ви разкрие света на Берберите, техният начин на живот, култура и кухня, на която ще можете да се насладите по време на включеният берберски обяд. Разкриват се панорамни гледки с терасовидни градини, къщички и истинска природа, всичко това заобиколено от средните Атласи. Пазара на Урика е известен със своите магични минерални камъни и кристали идващи от Алпите. Вечеря. Нощувка в Маракеш.
Мароканска вечер " Фантазия" - шоу програма.
Ден - 7 Маракеш - Рабат - Танжер 30.03
Ранна закуска. Отпътуване за Рабат. Панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан, а по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване за Танжер. Настаняване. Късна вечеря. Нощувка.
Ден 8 Танжер - Тарифа - Малага
Ранна закуска. Фериботно преминаване Танжер - Тарифа. Попътна спирка в Mарбея. Трансфер до летище Малага. Полет за София в 23.00 ч.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
София - Малага 06:40 - 09:45
Малага - София 23:00 - 03:40 (+1 ден)

Очакваме Ви! Запазете своето място сега в
ТА Географски свят Габрово
ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail: gabrovo@geosviat.com
член на БАТА, член на IATA
www.geosviat.com
Дати:


24.03.2024





  Снимки от нашата галерия



© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.15.221.67 - us - us   _          
execution time : 0.29