2022-01-24 16:50
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия

Йордания

София Ер Тур
Видяна:
9784 пъти


Публикувана на :
01-07-2009

Йордания
9 дни
1400 лв.

всички оферти от агенция София Ер Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата1 Ден – София – Аман –  неделя

Отпътуване от летище София в 19.25 - 20.35 – 23.40 – 01.40ч по линия София – Истанбул – Аман с Турските  авиолинии. Посрещане на летището и трансфер до  хотел 3*. Нощувка.

2 Ден - Аман -  вечеря – понеделник

Закуска в хотела. Обиколка на Аман, включваща Цитаделата с храмът на Херкулес, дворецът Oмаяд и византийската църква. Разглежда се Амфитеатъра от 151г. пр.Хр., Археологическия музей, улицата на дъгата  и джамията на крал Абдула.  Вечеря и нощувка.
3 Ден – Аман – ДжерашАджлун - Гадара  - Аман -  вечеря – вторник

Закуска. Отпътуване за Джераш- най- добре запазения римски град в Йордания. Посещение на Триумфалната арка, Хиподрума, Форума, Амфитеатъра, улицата на танцуващите колони, баните и търговската улица. Продъжаване до Аджлун където се посещава Кала  Ар Рабад, замък-крепост от 12в., изящен образец на ислямската архитектура. Продължаване на обиколката с библейският град  на Гадара – Um Qais, с приказната гледка към Галилейско море. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка.

4 Ден – Аман -  Мадаба - Планината Небо - КеракПетра  -  вечеря – сряда

Закуска в хотела. Отпътуване към Мадаба – градът на мозайките, където се разглежда църквата Св. Георги, уникална византийска мозайка  от 6 в., която изобразява карта на Йерусалим и Светите места, Църквата на Апостолите. Отпътуване към планината Небо, откъдето Моисей вижда Обетованата земя, с посещение на Византийски църковен комплекс и Фрацисканската църква. Продължава се към Петра. По пътя посещение на Замъка на кръстоносците в Керак .  Пристигане в Петра. Настаняване в хотел 3*. Вечеря и нощувка .

5 Ден – Петра – вечеря – четвъртък

Закуска в хотела. Целодневна обиколка на Петра, включваща Съкровищницата, Амфитеатъра, Манастира и Базиликата.  Вечеря и нощувка в Петра.


6 Ден  - Петра  - Вади Рум - Акаба -  вечеря – петък

Закуска в хотела. Отпътуване с автобус до Акаба. Настаняване в хотел.След обяд отпътуване за Вади Рум – лунната пустиня, където предстои вълнуващ  тур с джип сред неповторимата природа на пустинята. Вечеря в бедуински лагер. Връщане в хотела в Акаба  и нощувка .


7 Ден –  Акаба -  вечеря – събота

Закуска. Свободен полуден.Следобед отпътуване за посещение на крепостта Мамлук и круиз на залез слънце.  Вечеря и нощувка.

8 – Ден – Акаба – Ас Сафи - Мъртво море – Аман-  вечеря – неделя

Ранна закуска в хотела. Отпътуване за Мъртво море и разглеждане по пътя в Ас Сафи, Светилището на Лот и посещение на мястото на кръщение на река Йордан. Почивка сред магическите води и целебни минерали на Мъртво море.Отпътуване за Аман. Вечеря и настаняване в хотел.
9 Ден – Аман – понеделник

Трансфер за летището в Аман за обратен полет до София  в 04.25ч. Пристигане на летище Истанбул в 06.35ч.  Отпътуване за София в 08.35ч. Пристигане на летище София в 09.45ч.ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ ПРИ ГРУПА МИН. 10 ТУРИСТА

650Евро + 1000 Щ.Д.Цената включва:  самолетни билети: София –Истанбул - Аман – Истанбул - София вкл. летищна такса; 8 нощувки със закуски в 3*хотели; 7 вечери; трансфери, входни такси и посещения описани в програмата; местен екскурзовод; водач от фирмата; мед. застраховка;   коне в Петра; виза за Йордания; летищни такси от Аман, бакшиши.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.224.117.125 - us - us   _           
execution time : 0.39