2022-05-18 18:20
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия в чужбина

ИТАЛИЯ И ФРЕНСКА РИВИЕРА

Дари Травел
Видяна:
1517 пъти


Актуализирана на :
11-01-2016
12:58

Италия Италия
6 дни
570 лв.
Италия снимки 2 Италия снимки 3 Италия снимки 4

всички оферти от агенция Дари Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата1 Ден: София – Загреб: 783 км

Възможност за двупосочен трансфер
от и до вашият град:
- Варна                              (+ 60 лв)
- Бургас в 23:00 ч.            (+ 50 лв)
- Ямбол в 00:30 ч.            (+ 40 лв)
- Сливен в 00:00 ч.            (+ 40 лв)
- Стара Загора в 01:00 ч. (+ 30 лв)
- Пловдив в 03:00 ч.        (+ 30 лв)
- Враца                              (+ 20 лв)
- Плевен в 02:30 ч.           
* цената е обща - за двете посоки
* Трансферите от Враца и Варна са при минимум 7 човека


Пристигане в Загреб в късния следобед.
Хърватската столица е животрептящо място с красива архитектура, зелени паркове и площади, множество забележителни музеи и красиво запазен стар град.
Туристическата ни обиколка започва с разходка по загребската зелена подкова – поредица от открити, поддържани зелени площади и паркове, минаващи през центъра на града.
Достигаме до площад „Бан Йелачич“, който включва сгради в различни архитектурни стилове - Клисицизъм, Виенски сецесион и Модернизъм. В източната част на площада е фонтанът Мандушевац, тясно свързан с легендата за името на Загреб. Той е атракция не само за туристите, но и за жителите на града, които хвърлят монети в него за късмет. Разхождайки се, човек неминуемо вижда две кули, видими от почти целия град . Това са кулите на неоготическата катедрала – „Света Богородица“, висока 105 метра, тя е най-високата сграда в Република Хърватска. Минавайки през пазарът Долац и тесните улици пълни с китни ресторанти, стигаме Кървав мост – границата между някога враждуващите селища – Каптол и Градец, при сливането на които се е образувал Загреб. След това преминаваме свещената за хървати Каменна порта и продължаваме с евангелистката църква „Свети Марк“ – интересна с многоцветните плочки на покрива си. Поглеждаме на изток и виждаме Парламента на Република Хърватия, а на запад - двореца Бански Двори, дълга едноетажна сграда в бароков стил, която е била седалище на хърватските вице-крале. 
Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в района на Загреб.

2 Ден: Загреб – Милано: 640 км

Закуска. Отпътуване за Милано.
Туристическата обиколкa започва от Пиаца дел Дуомо – площадът, на който се намира най-масивният готически храм в света, Дуомо ди Милано. Наричана „Чудото на Италия“, катедралата достига височина от 109 метра, украсена е от цели 3159 статуи, а във вътрешността й могат да се поберат 40 000 души. Следва разходка през Пасажа Виктор Емануил II – две малки, бутикови улици, пресичащи се на кръст, покрити с покрив от стъкло и ковано желязо. Има поверие, което гласи, че ако застанеш в центъра им, завъртиш се на 360 градуса и си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Излизайки от Пасажа, се озоваваме точно пред Миланската Скала – най-известния оперен театър. Точно срещу входа й са статуите на Леонардо да Винчи и неговите ученици. Ще видим също и мрачния Замък „Сфорцеско“ – огромна крепост от червени тухли с високи кули и назъбени защитни стени, символ на едновременно щастливата и трагична история на Милано. По желание, разходка до най-красивия парк на града – Семпионе или улицата с най-скъпите бутици в града - " Монтенаполеоне" .
Свободно време. Нощувка в района на Милано.

3 Ден: Милано - Ница: 330 км

Закуска. Отпътуване за Княжество Монако, едно от най-интересните и елегантни места в Европа. Градът-държава е разположен в много стръмна местност, където алпийските склонове се спускат към водите на Средиземно море.
Начална точка на обиколката е кварталът – Монако-Вил, наречен още „Квартала на Пепеляшка“. Хълмът на Монако-Вил е събрал почти всички забележителности в себе си, една от които е величествениятАквариум – Океанографски музей, извисяващ се като корона от скалата. Няколко крачки по-нагоре, слушайки екскурзоводът, който разказва историята на обичаната принцеса Грейс Кели, виждамеКатедрале де Монако.
От тук тръгваме към централния площад, на най-високо място ще видим Дворецът, кацнал на ръба на 60-метрова скала. Интересното е, че той не е само исторически паметник, а и действаща административна сграда, в която живее властващата династия Грималди.


Свободно време за разходка, снимки и по желание - посещение на туристическите обекти.
След почивката минаваме през старт-финалната права на пистата от Формула 1, устремени към ултралуксозният квартал „Монте Карло“. Тук ще видим световно известното казино Монте Карло - аристократична сграда, терасите на която „висят“ над морето, пазени от бюстове на велики композитори. Ще имате възможността да си опитате късмета на рулетка или просто да се оставите на атмосферата на града.


След всички трепети в Княжество Монако се отправяме към Ница – Вечно слънчевият, усмихнат курорт, който приморските Алпи пазят от хладни ветрове.
Започваме от булевард „Променад де-з-англе“ – великолепната крайбрежна алея вместила се между луксозните хотели и плажа, като цялата прелива от палмови дръвчета.
На нея се намира Хотел „Негреско“, построен във величествения стил на френските замъци, това е външното лице на Ница.
И завършваме с площад „Масена“ – главния площад, заобиколен от много червени сгради и фонтани с цветя и палми около тях.
Свободно време за вечеря и разходка. Нощувка.

4 Ден: Ница - Верона: 460 км / Верона - Лидо ди Йезоло: 156 км

Закуска. Отпътуване за Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време.
Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната „Арена ди Верона“ – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-запазен.
Продължаваме по една от най-хубавите търговски улици – „Мацини“, за да стигнем до най-красивия средновековен площад - „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради - Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан ''Веронската Мадона''. Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери - династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименната трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на героинята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона.
Отпътуване за района на Венеция, настаняване и нощувка.

5 Ден: Верона - Венеция: 120 км

Закуска. Отпътуване за Венеция - град на канали, прелестни дворци и изящни мостове.
Четири сезона в годината, в слънце, и в дъжд хора от всички раси и континенти се стичат тук. Хранят гълъбите на площад “Сан Марко”, изгубват се из уличките, купуват си сувенири, впускат се в романтичноплаване по каналите и си тръгват, отнасяйки Венеция в сърцето си.

Започваме обиколката си с корабче до Венеция. Първата ни спирка е Мостът на въздишките - закрит мост направен от бял варовик. Мостът има малки прозорчета с каменни решетки. Той свързва старите затвори със стаите за разпити в
Двореца на Дожите. Мостът е наречен така, защото по него са минавали осъдените на смърт, преди да бъде изпълнена присъдата им.
Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република. В продължение на деветстотин години той е бил център на политическия, религиозен и обществен живот на града.
На този площад са разположени най-важните сгради, които са диктували ритъма и ежедневието на венецианците.
Базиликата „Сан Марко“ - църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на могъщество и богатство.
На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалния” часовник – шедьовър на технологията за времето си. Повече от пет столетия този часовник показва часа от деня, знака на зодиака и фазата на луната.

От другата страна на площада е Камбанарията – най-високата сграда във Венеция. Там за пръв път Галилео Галилей насочва телескоп към звездите и открива, че Земята не е център на Вселената. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните като лабиринт улици към моста Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще ви предложим разходка с гондола по Канале Гранде, най – венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите... Ще минете под малки и големи мостове, покрай великолепни дворци и причудливи водни съоръжения. А ако гондолиерът е в настроение, може да ви изпее някои италиански канцони.
Свободно време. Нощувка в района на Венеция.

6 Ден: Венеция - София: 1160 км

Закуска. Отпътуване за България. Вечерта, пристигане в София.
Късно през нощта, пристигане в Плевен и останалите градове по трансфер.

Цената включва

✔ Транспорт с комфортен автобус
✔ 5 нощувки със закуски в районите на ( Загреб -1, Милано - 1, Ница - 1, Лидо ди Йезоло - 2)
✔ Екскурзоводско обслужване
✔ Описаната туристическа програма в съответните градове
✔ Представител на фирмата по време на цялото пътуване
✔ Участие във всяка от игрите с награди по време на пътуването
✔ Безжична аудио система по време на туристическите обиколки
✔ Групова застраховка " Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания " Армеец"
Дати:


29.04.2016 -  04.05.2016

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.231.147.28 - us - us   _           
execution time : 0.24