2021-12-07 01:09
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Самолетни програми

Грузия – кавказка приказка

Флай Холидейс
Видяна:
510 пъти


Актуализирана на :
23-02-2021
10:00

Грузия Грузия
8 дни
2279 лв.

всички оферти от агенция Флай Холидейс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаСофия – Истанбул – Тбилиси – Мцхета – Казбеги – Гудаури – Гори – Уплисцихе – Ахалцихe – Вардзия – Цхалтубо – Пещерата на Прометей – Тбилиси – Бодбе – Сигнахи – Тбилиси – Истанбул – София


Топ цена: 2279 BGN

8 дни

Екскурзия с автобус и самолет


ПРОГРАМА:Ден 1 София - Истанбул - Тбилиси

Отпътуване в 10:00 ч. от летище София (Терминал 2) за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. Отпътуване за Тбилиси в 13:10 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане на летището в Тбилиси в 16:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Тбилиси.

Ден 2 Тбилиси

Закуска. Туристическа програма в Тбилиси за запознаване с архитектурното наследство на града: църквата „Метехи“ (от 13 в.), построена на хълм над река Мкхвари; Синагогата и църквата „Анчисхати“ – най-старата църква в Тбилиси. На брега на реката се намира една от най-известните забележителности в стария град – катедралата „Сиони“, построена през 6 век. Днес тук се съхранява най-важната религиозна реликва в Грузия – кръстът на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя. Изкачване с лифт до крепостта „Нарикала“, откъдето се откриват впечатляващи гледки към столичния град. В продължение на 15 века крепостта е изпълнявала защитни функции. Посещение на Националния музей на Грузия. Свободно време. Нощувка в Тбилиси.

Ден 3 Тбилиси - Мцхета - Казбеги - Гудаури

Закуска. Отпътуване за Мцхета – древната столица на Кавказка Иберия, която днес е под защитата на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. Туристическа програма в Мцхета: катедралата „Свитицховели“, построена на мястото, където се намирал Христовият хитон; манастирът „Джвари“, разположен на вертикална скала над Мцхета. Манастирът датира от 5 в. и се счита за едно от най-свещените места в Кавказ. Днес той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Казбеги – главен град на Хвей. Хвей е историко-географски район в Грузия, разположен върху северните склонове на планинската верига Голям Кавказ. Този район винаги е имал стратегическо значение и е контролирал северния път, поради което е бил осеян с много защитни замъци и кули, голяма част от които съществуват и до днес. Изкачване с джип до хълма край село Гергети, където се намира църквата „Света Троица“ от 14 в. Църквата е построена на 2170 м надморска височина, от където може да се види един от най-високите ледници в Кавказ – връх Казбек (5047 м). Отпътуване за Гудаури. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Гудаури.

Ден 4 Гудаури - Гори - Уплисцихе - Ахалцихe

Закуска. Отпътуване за Гори. По пътя посещение на крепостта „Ананури“ – голяма и добре запазена крепост, включена в списъка на ЮНЕСКО и разположена на някогашния грузински военен път, който минава през главния кавказки хребет и свързва Тбилиси с Владикавказ. Крепостта се издига на 794 м надморска височина и е била основно отбранително, укрепено съоръжение на местните владетели. Пристигане в Гори – родното място на Йосиф Сталин. Фотопауза до Музея на Йосиф Сталин. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Сталин (не е включено в цената). Отпътуване за Уплисцихе – древен скален град в източната част на Грузия, чието име се превежда като „Божия крепост“. Градът се е развил на високия и скалист бряг на река Мтквари. Отличава се със своята уникална комбинация от различни езически и християнски архитектурни съоръжения, датиращи от късната бронзова епоха до късното Средновековие. Отпътуване за историческия регион Месхетия за посещение на крепостта „Рабат“ – средновековна крепост от 13 в., разположена в Ахалцихe. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Ахалцихe - Вардзия - Цхалтубо

Закуска. Отпътуване за Вардзия – древен пещерен манастирски комплекс и град от 12 в., важен паметник на грузинското архитектурно и художествено изкуство, разположен в радиус над половин километър по поречието на река Мтквари. Църквата, изсечена в скалите, има прекрасни фрески от 12 в. Комплексът включва още жилищни помещения, малки скални църкви, винарни и т.н. Посещение на крепостта „Хертвиси“ от 10 в., разположена на висок скалист хълм, в историческия район Месхетия. Крепостта е един от най-значимите паметници на средновековна Грузия и една от най-древните в страната. Отпътуване за област Имерети. По пътя посещение на парк Боржоми. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Цхалтубо / Кутаиси.

Ден 6 Цхалтубо - Пещерата на Прометей - Тбилиси

Закуска. Посещение на Гелатския манастир – средновековен манастирски комплекс, построен през 12 в. от цар Давид IV Строителя, признат шедьовър от времето на Грузинската златна ера, който днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Посещение на Пещерата на Прометей – една от най-популярните туристически пещери в Европа. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Тбилиси.

Ден 7 Тбилиси - Бодбе - Сигнахи - Тбилиси

Закуска. Отпътуване за Кахетия – виненият регион на Грузия. Спирка в Бодбе – свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Тук се намира женски манастир с базилика, посветена на света Нино, която донесла християнството на грузинска земя и чиито мощи се пазят тук. Първоначално построен през 9 в., комплексът е значително променен през 17 в. Отпътуване за Сигнахи – „градът на любовта“, построен в класическия стил на Южна Италия и известен с едноименния си замък от 18 в., включен в списъка с най-големите и известни замъци в Грузия. Възможност за посещение на местна винарна и дегустация на различни видове вина. Връщане в хотела. Нощувка в Тбилиси.

Ден 8 Тбилиси - Истанбул - София

Закуска. Трансфер до летището на Тбилиси. Отпътуване в 10.40 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 12.05 ч. Отпътуване за България в 13.50 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 15.10 ч.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

30.04.2021, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места - 2279.00 лв.

21.05.2021, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места - 2499.00 лв.

20.06.2021, ПОТВЪРДЕНА ДАТА, има места - 2499.00 лв.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Истанбул - Тбилиси - Истанбул - София с включени летищни такси на авиокомпания " Turkish Airlines" с включени летищни такси

Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг

Трансфер летище - хотел - летище

Транспорт с автобус по описания маршрут

4 нощувки със закуски в хотел " Dolabauri" 4* (или подобен) в Тбилиси

1 нощувка със закуска в хотел " Gudauri Inn" 4* (или подобен) в Гудаури

1 нощувка със закуска в хотел " Tiflis" 3*+ (или подобен) в Ахалцихе

1 нощувка със закуска в хотел " Tskaltubo Spa Resort" 4* (или подобен) в Кутаиси / Цхалтубо

6 вечери в ресторантите на хотелите или в местни традиционни ресторанти (без включени напитки)

1 гала вечеря в ресторанта на хотела или местен ресторант в Тбилиси (без включени напитки)

Описаната туристическа програма (с изключение на програмата по желание)

Билет за лифта в Тбилиси

Входна такса за Пещерата на Прометей

Входна такса за Националния музей на Грузия в Тбилиси

Местен екскурзовод на английски език

Застраховка " Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR на застрахователна компания " Армеец"

Водач-преводач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)Входна такса за Музея на Сталин (5 USD) в ГориДегустация на вино в местна винарна (10 USD) в СигнахиВходни такси за други музей, обекти и прояви, посещавани по желаниеРазходи от личен характерЗастраховка " Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
НАСТАНЯВАНЕ:

Посочените цени са на турист за съответното настаняване.

30.04.2021 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) -2279 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -2279 лв.

Допълнително легло в двойна стая -2279 лв.

Единична стая -2778 лв.


21.05.2021 г.


Двойна стая със спалня (не се гарантира) -2499 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -2499 лв.

Допълнително легло в двойна стая -2499 лв.

Единична стая -2998 лв.


20.06.2021 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) -2499 лв.

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) -2499 лв.

Допълнително легло в двойна стая -2499 лв.

Единична стая -2998 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.Валута: Местната парична единица е лари (GEL). 1 лари = 100 тетри. 1 USD = 2.66 GELЧасово време: София – 12 ч., Тбилиси – 14 ч.Ориентировъчни цени: кафе – около 2 USD, безалкохолна напитка – около 1, 50 USD, сандвич – 2 USD – 5 USD, ястия в ресторант – от около 7 USD до около 30 USD.Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Пътуването се провежда при минимум 15 записани туристи.
• Туроператор и турагент ФЛАЙ ХОЛИДЕЙС ООД притежава удостоверение за туроператорска дейност № 7039/18.01.2013 година и е застрахован със застрахователна полица №  03700100003008/ 2020 от „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД,   гр. София-24, ул. „Софийски герой”  № 3, вх. Б, ет. 1, офис 21 за „Отговорност на туроператора” със срок на действие от 00:00 часа на 20.11.2020 до 23:59 на 19.11.2021 г.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/pateshestvie-do-gruzija.html

Дати :
30.04.2021,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА,  има места -  2279.00 лв.

21.05.2021,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА,  има места -  2499.00 лв.

20.06.2021,  ПОТВЪРДЕНА ДАТА,  има места -  2499.00 лв.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.227.97.219 - us - us   _           
execution time : 0.41