2022-08-15 19:54
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия България
6 септември / Съединението на България
Септемврийски празници

Магията на Източни Родопи

Клавис Тренд
Видяна:
779 пъти


Актуализирана на :
31-07-2020
17:22

Родопи Родопи
3 дни
145 лв.

всички оферти от агенция Клавис Тренд
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаМагията на Източни Родопи  - ПРЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ

Добрич - Варна - Бургас - с. Узунджово – Хасково - Каменната сватба-  Перперикон - Кърджали - Каменните гъби  - Златоград - Глухите камъни - Мезек - Бургас – Варна - Добрич
05 – 07  септември 2020

3 дни / 2 нощувки със закуски

ПРОГРАМА

1 ден, 05.09.2020

04.00ч. Отпътуване от Добрич, 05.00ч. Отпътуване от Варна, 07.00ч. – от Бургас към с. Узунджово.
Посещение на  Узунджовската църква.
Много са църквите, превърнати в джамии, но единици са джамиите, превърнати в църкви.  Една от тях е най-голямата селска църква в България - църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в село Узунджово. Тя е  единствената в страната,   в чийто иконостас има вплетена глаголична молитва. Узунджовската църква пази и една от чудотворните икони на Богородица. Църквата впечатлява със своите размери, акустика и по удивителен начин съчетава в себе си елементи от християнството и исляма.
Отпътуване за  Хасково.

Посещение на най-голямата в света статуя на Дева Мария с малкия Исус. Тя се издига на хълма “Ямача” в Хасково и е един от символите на града. Висока е 14 метра и е поставена върху 17-метров постамент, заради което притежава сертификат от прочутата Книга на световните рекорди на Гинес.
Свободно време за обяд.
Отпътуване за Перперикон, като по пътя се разглежда Каменната сватба в землището на с. Зимзелен - изключително красива група от множество каменни пирамиди, напомняща сватбено шествие.
Посещение с беседа от местен екскурзовод на  Перперикон - древно светилище, разположено на скалист връх с височина 470 м. Култовата дейност там започва през 5 хил. пр.н.е., свързана с култа към Бога Слънце. С изминаването на хилядолетията и развитието на цивилизацията храмовият комплекс се разраства и претърпява промени, за да стигнем до свидетелствата, които се откриват днес пред нас.
Настаняване в хотел в района на Кърджали. Свободно време. Нощувка.

2 ден, 06.09.2020

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и отпътуване към природния феномен Каменните гъби. Наричат ги още Скалните гъби, а сред местното население са познати и като Мантар кая. Те са причудливи скални образувания, формирани в резултат от действието на водата и вятъра. С розовите си пънчета и зеленикави шапки наподобяват истински гъби.

Отпътуване за Златоград, по пътя посещение на  храмов комплекс " Успение Богородично" , намиращ се в кърджалийския квартал " Гледка" . Там в специално ковчеже се съхранява християнска реликва, намерена на Перперикон, за която се вярва, че е част от кръста, на която е разпънат Иисус Христос. От 1990г. комплексът е стопанисван и доизграден, благодарение на всеотдайността на отец Боян Саръев, известен като един от основните стожери на християнската вяра.

Пристигане в Златоград.
Посещение на музея на Делю Войвода и на хайдушкото движение от 15-ти до 19-ти век. Новият музей е уникален, в страната няма друга подобна експозиция, смята археологът проф. Николай Овчаров. В новия музей в Златоград е събрано всичко за българските войводи - от Момчил Войвода до Капитан Петко Войвода.
Свободно време за обяд и разглеждане на Етнографски ареален комплекс-Златоград. Той представлява голям музей на открито, който показва как е изглеждал града преди повече от 100 години. Тук могат да се  разгледат различни занаятчийници и Етнографският музей, който е в 100–те национални туристически обекта. 
Отпътуване за  Ивайловград.  Настаняване в хотел . Свободно време. Нощувка.

3 ден, 07.09.2020

Закуска. Отпътуване към с. Мезек, по пътя посещение на  Тракийския скален култов погребален комплекс - Глухите камъни. Това е може би най-живописната отсечка от пътуването, защото минава покрай и през най-дългия язовир в България – язовир Ивайловград, изграден по долното течение на р. Арда и  дълъг цели 36км.
Глухите камъни - над 200 ниши, издълбани върху скален блок, древен град, светилище, пещера - утроба, средновековна църква и манастир. Място изпълнено с мистерии. Смята се, че е възникнал през ранножелязната епоха (1200 – 500 г. пр. Хр.). Бил е използван също през Античността и Средновековието. Преди няколко години на една от скалите в комплекса е открит уникален знак – петроглиф -изобразяващ символично ладия, пренасяща слънцето. Името на мястото – Глухите камъни – се свързва с факта, че там няма ехо!
Отпътуване към Гробницата при Мезек - най-голямата и една от най-интересните и внушителни куполни гробници от микенски тип в Тракия. Запазена изцяло в оригиналния си вид, построена в края на 4-ти век пр.н.е, за нея се предполага, че е принадлежала на някой могъщ тракийски владетел от Одриското царство.
В покрайнините на село Мезек на възвишението Калето се издигат останките от Средновековна византийска крепост от края на ХІв. Тя е най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Някои историци смятат, че това е известната от писмените източници крепост Неутзикон, а други учени са на мнение, че на това място се е намирала крепостта Версиникия, край която през 813 г. хан Крум разгромява византийските войски и завладява Тракия.

Отпътуване по маршрут Бургас - Варна - Добрич
- Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
- Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава 2 дни преди отпътуване.


Пакетна цена от Варна и Бургас:
145 лева - на човек в двойна/тройна стая
90 лева - дете до 4, 99г. в стая с двама възрастни
115 лева - дете (5-11, 99г.) в стая с двама възрастни
160 лева - в Единична стая

• Отпътуване от Добрич при мин. 12 човека – доплащане 10 лв. на човек в двете посоки.
• Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.


Услуги, включени в цената:
- Транспорт с лицензиран автобус;
- 1 нощувка със закуска в хотел в района на Кърджали;
- 1 нощувка със закуска в в  хотел в района на Ивайловград;
- Посещение на Узунджовската църква;
- Посещение на статуята на Дева Мария в Хасково;
- Възможност за посещение на Перперикон с местен екскурзовод (не са вкл. вх. такси);
- Посещение на Каменната сватба и Каменните гъби;
- Посещение на Храмов комплекс " Успение Богородично" , Кърджали;
- Разглеждане на Етнографски ареален комплекс - Златоград;
- Разглеждане на Глухите камъни;
- Посещение на тракийската гробница и крепостта в Мезек;
- Екскурзоводско обслужване.

В цената не са включени:
- Разходи от личен характер
- Входни такси и билети (актуални са към момента, възможно е да има промяна):
- Мезек - Комбиниран билет за гробницата и крепостта: 6 лв за възрастни, 3 лв за деца и пенсионери;
- Етнографския музей в Златоград – 3 лв.;
- Перперикон- възрастни – 6 лв., учащи и пенсионери – 2 лв.

Необходими документи: валиден документ за самоличност
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 пълноплащащи  туриста.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Условия на записване и начин на плащане:
• Внасяне на 30% депозит от общата цена на туристическия пакет при записване.
• Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване
Пълна информация за пътуването(точен час на тръгване, № на автобус, моб. тел на екскурзовода) се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване;
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Условия за анулации: 
до 14 дни преди пътуването - 0%;
13 - 7 дни преди пътуването - 50% от пакетната цена;
под 6 дни - 100%.

Забележки:
* Туроператорът си запазва правото да променя, часовете и  последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.
Дати:


05 – 07  септември 2020

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.31