2021-12-07 01:22
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия България
Last Minute
Автобусни програми

По следите на времето в Лещен и Ковачевица

Крис Тур
Видяна:
1656 пъти


Актуализирана на :
10-03-2021
09:53

Лещен Лещен
3 дни
169 лв.
България снимки 2 България снимки 3

всички оферти от агенция Крис Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПо следите на времето в Лещен , Ковачевица и Добърско с отпътуване от Пловдив

3 дни / 2 нощувки със закуски и вечери

Дата на отпътуване: 08.05; 10.07; 07.08.2021

Цена от: 169 лв.


ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 7.00 ч от спирката на ОББ срещу Тримонциум в посока Велинград, Юндола, Банско.  Пристигане в града .Туристическа обиколка на Банско.Посещение на църквата Църква „Света Троица“, построена през 1835г. В двора на църквата се издига 30 метрова кула с часовник. По желание посещение на Къщата – музей „Никола Вапцаров”; Къщата - музей " Велянова къща" - паметник от епохата на Възраждането; Къщата-музей „Неофит Рилски“, паметника на Паисий Хилендарски. Свободно време за обяд и за разходка по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура. След обед  настаняване в хотел. Ще се насладим на живописната Разложка котловина, заобиколена от величествените Рила, Пирин и Родопи. Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна. Банско остава атрактивна дестинация през всички сезони на годината, като предлага различни маршрути, по които можете да се насладите на красивата природа. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване към село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото е е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея имаме възможност да посетим църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки. Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.  Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря.Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Добърско. Посещение на уникалната църква “Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена е за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно.Възможност за обяд в месна механа  с бански специалитети. Отпътуване за Пловдив през седловината Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали.  Пристигане в Пловдив привечер.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус за туристически превози;
Две нощувки със закуски и вечери в хотел
Ползване на SPA центъра на хотела
Туристическа програма в Банско ;
Посещение на църквата в с. Добърско ;
Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица;
Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за посещаваните обекти;
Възможност за обяд в местна механа с бански специалитети – 12 лв;
Медицинска застраховка  - 1 лв на ден ;
Възможност за сключване на застраховка " Отмяна на пътуване” по  Закона за туризма;
Разходи от личен характер.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Внасяне на 30% капаро;
Доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
Цената е валидна при минимум 35 човека;
Дати:


08.05;  10.07;  07.08.2021

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.227.97.219 - us - us   _           
execution time : 0.25