2022-08-15 19:48
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия
22 септември / Ден на независимостта
Почивка на море

ДУРЪС – МИНИ ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ - Септемврийски праз

Алексов Тур
Видяна:
1497 пъти


Актуализирана на :
18-06-2018
12:40

Албания
4 дни
255 лв.

всички оферти от агенция Алексов Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата1 ден. 21.09.18г. – София – Гюешево – Македония- Албания – ЕлбасанДуръс – 560 км.

Сутринта в 06:30 ч. отпътуване от София, Руски Паметник за Албания през Р. Македония . Преминаване на ГПП Гюешево . Пътуване по най-известния военен древен път Виа Егнация. Построен от римляните през 145 г.пр.н.е.днес преминава през Македония , Албания, Гърция, като стига до самия бряг на Егейско и Мраморно море .В древността свързва Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника (Солун) с Адрианопол (Одрин) и достига до Константинопол (Истанбул).Този път е наречен от римляните Masio Scampa.

Привечер пристигане на Адриатическото крайбрежие на Албания – град Дуръс, известен в българската история с името Драч . Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ден .22.09.2018г.-Дуръс-Круя-Тирана-Дуръс

Закуска. Туристическа програма по желание: Цена: 25.00 лв. /минимум 25 човека/ – целодневна екскурзия с местен екскурзовод, която включва:

Посещение на столицата на Албания–Тирана.

Панорамна /с автобус/ и пешеходна обиколка на града: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти – Скендербег и централния площад Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, Университета. Посещение в Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е третият по големина православен храм в Европа. Свободно време в столицата Тирана. Може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower.

Екскурзия до Круя.

Круя е град в северната част на централна Албания, намиращ се само на 20 км. от столицата Тирана. Населението е около 20 000 души.
Градът, чието име означава пролет, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV в. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Там е и музея на Скендербег, В залите му са изложени експонати, свързани с албанско-османската война, по което време крепостта е била обсаждана четири пъти.Свободно време .

Пешеходна обиколка на Дуръс

– Дуръс е най-древният град в Албания. Градът предлага за всеки турист по нещо – 10 километра плажове, музеи, галерии, останки от древни забележителности. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни, е вторият по големина град в Албания. Намира се на крайбрежието и тук можете да видите най-голямото пристанище в Албания. По време на Втората световна война Дуръс е столица. Изключително популярен през всички сезони заради разнообразието от забележителности, Дуръс е един от най-посещаваните курорти на Албания. Пешеходно ще разгледаме : Венецианската кула, Римския амфитеатър от II век за 20 000 зрители/ кандидатства за списъка на UNESCO/, главното пристанище на Албания, крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро.Завръщане в Дуръс в хотела. Вечеря. Нощувка.

3.Ден. 23.09.2018г. Закуска. Свободно време за плаж, развлечение на всеки според желанията.

Вечерта вечеря. Нощувка.

4. Ден. 24.09.2018г. Закуска  и отпътуване към Република Македония .

Бонус посещение на гр.Скопие-столицата на държавата.Градът се намира на около 3 часа от София и това го превръща в добър избор за еднодневна екскурзия. Скопие е разположен на двата бряга на река Вардар. Районът наоколо е силно сеизмичен. Това е града популярен с много те си паметници . Центъра на града е буквално засипан с паметници на различни исторически личности .

Ние ще имаме възможността да разгледаме : Скоплското Кале, църквата Св. Спас с гроба на Гоце Делчев, ще минем по старата Скопска чаршия, която е емблема за града, старият мост над река Вардар. Ще видите Милениумския кръст на планината Водно и ще посетим черквата Св.Св.Кирил и Методий. Свободно време за обяд. След обяда отпътуване за България.Пристигане, късно вечерта.

Цена на екскурзията : 255.00лв.

Цената включва :

Транспорт с комфортен автобус
Пътни такси и билети
Екскурзовод от България
Местни екскурзоводи
3 нощувки със закуски и вечери в гр. Дуръс /Албания в хотел 3 *
Екскурзия в Скопие
Цената НЕ включва :

Целодневна екскурзия с екскурзовод : Дуръс, Круя, Тирана – 25лв. при записали се минимален брой туристи – 25 .
Медицинска застраховка – допълнително
Отстъпки:

– Дете от 2 г. до 12 г., настанено с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от пакетната цена .

Доплащания:

– Доплащане за единична стая 90, 00 лв.

Забележки:

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията : 40 туриста .

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия /те родител / и – оригинал и копие,
Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания: няма

Срок за уведомяване при недостиг на броя на туристите :7 дни преди датата на отпътуване .

Туриста има възможността за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.

Резервацията се счита за направена при внасяне на депозит от страна на потребителя 30 % от пакетната цена на екскурзията. Внесеното капаро маже да бъде направено директно в офиса  или в банковата сметка на фирмата.

Туроператора има право да прави промяна по отношение на реда на изпълнение на програмата !

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.27