2022-07-04 06:59
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Майски празници 2022
6 май / Гергьовден

Албания със закуски и вечери в хотел 4 *

Бамби М Тур
Видяна:
2891 пъти


Актуализирана на :
10-04-2018
14:06

Албания Албания
3 дни
199 лв.
Албания снимки 2 Албания снимки 3

всички оферти от агенция Бамби М Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРОГРАМА

1 ден

Отпътуване от София в 00:00 часа. Преминаване през Сърбия. Пристигане в Косово рано сутринта. Туристическа програма в Призрен – град със запазено османско наследство. Пешеходна разходка: православната църква Св. Богородица Льевишка (отвън), джамията Синан Паша, крепостта Каляя служила за столица на цар Стефан Душан. Свободно време за пазар.  Отпътуване за Круя – крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания Скендербег. Една от най-известните  забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г.

Настаняване в хотел в Дуръс. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден

Закуска. По желание целодневна екскурзия до Берат, Тирана и старата част на Дуръс. Обявен е за град – музей, Берат е от листата на ЮНЕСКО от 2008 г., както и едно от най-живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още „Градът на хилядите прозорци“. Специфичната му архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Стария град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музей намиращ се в църквата „Св. Богородица“ – посветен на един от най-добрите албански иконописци Онуфри. Свободно време в Берат за покупки.  Отпътуване за Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на „града на орела“: Площад „Скендербег“, Джамията „Етем Бей“, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата. Посещение на Дуръс късния следобед. Дуръс е един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и крайморския булевард. Завръщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела с DJ. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за България. По път спиране в Македонската столица Скопие. Възможност за разглеждане на новия и обновен площад „Македония“ с паметника „Воин на кон“, фонтаните и новите скулптурни композиции. Свободно време. Пристигане в София късно вечерта

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

    Tранспорт с автобус и водач
    2 нощувки в хотел 4* в плажната част на Дуръс
    2 закуски
    1 обикновена вечеря в ресторанта на хотела
    1 вечеря с DJ с ресторанта на хотела
    посещение на Призрен
    посещение на Круя
    посещение на Скопие


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

    Разходи от личен характер
    Mедицинска застраховка за лица до 65 г. – 6 лв.

    Медицинска застраховка за лица над 65 г. до 85 г. – 15 лв.
    Целодневна екскурзия до Берат, Тирана и старата част на Дуръс – 30 Евро, цена с включени входни такси – при група от минимум 25 записани туристи – /Заплаща се в офиса на агенцията с доплащането/. При заявяване и заплащане по време на екскурзията цената е 35 Евро.

    Градска такса – 1 Евро на ден на човек


УСЛОВИЯ

    Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.

    Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.

    За пътуване до Албания през Косово е необходим валиден международен паспорт.

    Не са необходими ваксинации.

    Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо да се носи фотокопие на пълномощното.
Дати:


05- 07.05;  22- 24.09

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.206.14.36 - us - us   _           
execution time : 0.24