2022-05-21 19:37
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екскурзия Македония
1-ви май / Ден на труда
Майски празници

Албания и Македония от София, Варна, Шумен, Търново

Бенитур
Видяна:
730 пъти


Актуализирана на :
16-01-2020
14:09

Албания Албания
4 дни
284 лв.

всички оферти от агенция Бенитур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаАЛБАНИЯ И МАКЕДОНИЯ
Отпътуване от *Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

СКОПИЕ - ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ - ДУРЪС - БЕРАТ - БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ

Дати: 30.04.2020

3 нощувки със закуски и вечери

Цена: 284 лв. от София/ 294 лв. от Търговище, Велико Търново/ 304 лв. от Варна и Шумен

Програма

1 ден Варна - Велико Търново
Отпътуване от Варна в 21.00ч от ул. Антим I
Отпътуване от Шумен 22:00 от паркинга на Била /* при бройка по малка от 12 човека от 5 -ти км/
Отпътуване от Търговище от ОМВ на околовръстен път около 22:40ч.

2 ден Велико Търново - София -Скопие - Охрид
Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг - 00:15ч./сутринта/
Отпътуване от София от пл. Александър Невски около 04:00ч.
Преминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме към град Скопие. Пристигане в Скопие около 09:00ч. Кратка пешеходна разходка в Скопие: старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата ”Св. Спас” със саркофага на Гоце Делчев; музея на Майка Тереза както и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща; ”Свети Климент” - най-големият православен храм в Скопие. Около обяд отпътуване за Охрид град, съчетал в себе си вековна история, блестящ със своята перла - Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата ”Св. Богородица Перивлепта”, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия. Надвечер настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Охрид -Тирана - Круя - Дуръс
Закуска. Около 08:30ч. отпътуване за Тирана. Пристигане в Тирана около 10:30ч. - столицата на Албания, културен и индустриален център на страната, градът съчетава в себе си едновременно съвременна архитектура и забележителни истроически паметници. Автобусна и пешеходна разходка из площад Скендербег- сърцето на града. Разглеждане на паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула- символ на града, Дворецът на културата и Националният исторически музей, Руините на Юстиниановата крепост, Операта. Свободно време в Тирана. Около 14:00ч. отпътуване за Круя - крепостен град, чието име означава“ пролет“, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания -Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Крепостта Круя е една от най-важните крепости в Албания. Построена е на върха на скалист планински хребет. Нейният периметър е 800 м, като стените й са подсилени с девет кули с различни форми. През XIII век в най-високата част на крепостта е бил построен замък. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите. Свободно време за разглеждане на Националния музей на Скендерберг, етнографския музей и крепостния замък.
Отпътуване за Дуръс. Пристигане надвечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден Дуръс - град музей Берат - Дуръс
Закуска. Около 09:00ч. отпътуване за градът -музей Берат. Част от визитната картичка на Албания, град Берат е разположен е на десния бряг на албанската река Осъм и в близост до планината Томор. Населението е около 40 000 души, част от които са християни с български корени. Берат е наричан Градът на хилядите прозорци. Със специфичната си архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави града изключително привлекателно място за посещение. Основна атракция е замъкът Берат построен от древните Илири около 200 г. пр. Х. и е включен в Свтовното културно наследство на ЮНЕСКО.
Стария град впечатлява с възрожденския си облик, множеството си запазени църкви като Църквата Свети Михаил построена в скала в южната част на замъка. Уникалната по рода си църква на „ Света Мария от Блашернае“ известна с библейските си стенописи от Никола Онуфри от 1578г. Свободно време за разходка, снимки в старовремския град и обяд. Около 15:00ч. отпътуване за Дуръс. Туристическа обиколка на Дуръс известен в българската история с името Драч. Ще разгледаме Венецианската крепост, Римския Амфитеатър - най-големия на Балканския полуостров, построен през II век. Джамията Фатух, крайморския булевард както и старите военни бункери в близост до плажа, са само част от местата в Дуръс, които по безспорен начин привличат интерес и внимание през годините на хиляди туристи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден Дуръс - Свети Наум - Билянини извори - България
Закуска. Около 08:30ч. отпътуване за България. По пътя посещение на манастирът „ Свети Наум „ и Билянините извори. „ Свети Наум „ - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата ”Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум и параклиса на Света Петка със светената вода. Отпътуване за България около 14:00ч. Пристигане в София вечерта. Пристигане във Варна сутринта на следващия ден.

Пакетната цена включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Охрид
• 2 нощувки със закуски и вечери в Дуръс в хотел Vivas 3* или подобен
• Екскурзоводско обслужване
• медицинска застраховка за лица до 65 год.
• пътни такси и гранични такси
• Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език
• Кратка програма в Скопие / около 1ч.30мин. -2 ч. /
• Обиколки на Тирана, Дуръс и Круя с местен екскурзовод на български език
• Посещение на манастира Свети Наум и Билянините Извори

Пакетната цена не включва:
• входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.

- входна такса за църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;

- входни такси в църквата ”Св. Богородица Перивлепта” (120 MKD) и манастира ”Свети Наум” (100 MKD); Самуиловата крепост - 60 МКD
Круя: Музеят на Скендербег - 200 албански леки / Етнографският музей в Круя - 300 албански леки Берат: Музей на Онуфри - 200 албански леки / Крепостта в Берат - 100 албански леки Дуръс: Амфитеатъра в Дуръс - 400 албански леки
• Разходи от личен характер
• Екскурзия до град - музей Берат - 10 евро
• Доплащане за единична стая - 80 лв за целият период
• Медицинкса застраховка за лица над 65 год. - 8 лв.
Забележка:
• Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин.20 желаещи.
• Входните такси се заплащат в албански леки и македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България.
• Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването, без това да ощетява пътуващите
• Молим имайте предвид, че програмата е натоварена с оглед на възможността да се видят повече обекти и не е подходяща за трудноподвижни хора.
Ориентировъчни валутни курсове:

1 лв около 70 АLL албански лек

1 лв около 30 MKD македонски денари


ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ:
тел./факс: 052 641672, мобилен: 0888699525
e-mail: info@benitour.com
skype: benitour
гр.Варна, бул." Мария Луиза" 7

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.174.110 - us - us   _           
execution time : 0.24