2022-08-15 18:44
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
1-ви май / Ден на труда
22 септември / Ден на независимостта

АЛБАНИЯ  -   панорамна екскурзия, през Македония и


Видяна:
2982 пъти


Актуализирана на :
06-04-2016
02:04

Албания Албания
4 дни
325 лв.
Албания снимки 2 Албания снимки 3 Албания снимки 4

всички оферти от агенция Алиса турс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДуръс, Тирана, Вльора, Саранда, Бутринт, Гирокастро
                                    емблематичните албански градове

                              (4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери)

Дата на пътуване: 02.05 – 05.05.2014 г.;   19.09 – 22.09.2014 г. ; 09.10 – 12.10.2014 г


1-ви ден:  София – Струга - Елбасан – Дуръс  (565 км)

Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски”  в 06.00 ч. Преминаване през КПП Гюешево. Продължаване по маршрута през територията на Р. Македония. Спирки на подходящи места за кафе и почивка. Пристигане в Р. Албания. Добре дошли в Земята на Орлите!!! Преминаване край гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха. Продължаване за гр. Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето  на цар Симеон Велики, когато тези земи били част от българската държава. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Запознаване с неговите забележителности: пристанището, красивата крайбрежна алея с венецианската кула. Настаняване в хотел на ривиерата на Дурас. Вечеря Нощувка.

2-ри ден  Дуръс – Тирана –Арденица – Вльора (198 км)

Закуска. В 08.30 ч. начало на туристическата програма. Отпътуване за Тирана. Разглеждане на столицата и нейните забележителности: пл. “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, паметника на майка Тереза и др. Свободно време за снимки и чаша ароматно кафе в най-атрактивното кафене – въртящото се на „Синята кула”. Продължаване по маршрута към град Вльора. По пътя посещение на мъжкия православен манастир „Рождество Богородично” в Арденица, върху чиято най-стара църква (10 в.) от времето на Цар Борис І Покръстител, е съграден по-късно (13-14 в.) днешният манастир, който все още съхранява българският дух! Разглеждане на манастира и свободно време за фотографии. Продължаване към град Вльора – един от най-значимите съвременни албански градове, разположен на мястото, където се срещат двете морета – Адриатическо и Йонийско.  На 28.11.1912 г. тук е провъзгласена независимостта на албанската държава, събитие, за което напомня импозантният паметник, издигащ се в центъра на града. Запознаване с красивия съвременен и модерен град. Свободно време за разходка и фотографии. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:  Вльора  -  Саранда – Бутринт (149 км)

Закуска. Отпътуване за Саранда – градът на „40-те светии”, разположен на Йонийско море, най-красивия и известен албански морски курорт. По пътя преминаване през живописни места и селища: Националният парк Йогара; Химара – чаровно рибарско селище с чудесна плажна ивица; Порто Палермо, където се намира крепост, построена в 19 в. от Али Паша Янински, разположена сред живописен полуостров, намиращ се срещу гръцкия остров Керкира (Корфу). Кратки спирки (по възможност) за любителите на красивите панорамни гледки. Пристигане в Саранда и продължаване към Бутринт (ЙОНЕСКО), древно селище, разположено в живописна лагуна на труднодостъпно място между морето, езерото Бутринт и река Павла. То е най-значимото историко-археологическо наследство на Албания, основано от жителите на древна Троя през 1-то хил. пр.н.е.; продължава да процъфтява и през римската, както и по-късно през византийската епоха, когато е важен духовен център. За кратко време е било и под властта на Венеция. Днес тук можем да видим останки от руини, илюстриращи всичките тези периоди: храмът на Асклепий, амфитеатъра, останките от минералните бани, баптисериума, Лъвската врата, стените на величествената базилика от византийския период. Възможност за обяд, или чаша кафе в ресторанта, разположен в средновековната крепост на върха на хълма, откъдето се открива великолепна панорама към Саранда. Завръщане в хотела в Саранда и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка. *Възможност, срещу допълнително заплащане Типична албанска национална вечеря с жива музика, танци и напитки (25 евро).

4-ти ден:    Саранда - Гирокастро  - Синьото око - Янина – София (640 км)

Закуска. 08.00 ч. отпътуване по маршрута. Попътно посещение на „Синьото око” – природен феномен, представляващ най-големият извор в страната, където се пресичат  подземни води, които избиват на повърхността. Продължаване за  Гирокастро (ЙОНЕСКО), град-музей, често наричан „каменият град” или градът на „хилядите стъпала”, поради амфитеатралното разположение на живописните му къщи, в голямата си част построени от камък с характерна архитектура, наподобяваща кули. Тук, високо над града, се намира най-голямата крепост в Албания, построена в 4 век. Тук е и единственият по рода си Национален музей на оръжията; показани са оръжия от античността почти до днешни дни, изработвани по тези ширини. Това е и родното място на Енвер Ходжа. Разходка из живописните улички на града-музей. Пътуване през живописни планински местности; преминаване на територията на Гърция и продължаване през областта Епир- северозападна Гърция. Включване в новопостроената магистрала ИгуменицаВерия. Пристигане в България през КПП Кулата и в София късно вечерта.

Пакетна цена на турист: 325 лв.

Пакетната цена включва:
- 3 нощувки със закуски в хотели 3*, от които: 1- в Дуръс, ривиерата ; 1 във Вльора; 1 – в  Саранда, ривиера;
- 3 вечери – в ресторантите на съответните хотели;
- туристически транспорт – лицензиран автобус 3*;
- посещения според програмата;
- медицинска застраховка (покритие 3000 евро);
- водач-екскурзовод от агенцията по време на цялото пътуване.

Горните цени НЕ включват:
- входни такси за посещаваните обекти – около 10 евро общо (по желание);
- * Характерна национална вечеря с жива музика, песни и танци – 25 евро (по желание)
Доплащане: медицинска застраховка: за лица над 65 г. – 3.00 лв.; над 70 г. – 6.00 лв. (задължително)
Дати:


02.05 – 05.05.2014 г.;  19.09 – 22.09.2014 г. ;  09.10 – 12.10.2014 г.

  Снимки от нашата галерия© 2005-2022 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 44.200.171.74 - us - us   _           
execution time : 0.25