2019-06-16 07:32
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия

Шри Ланка

Етна Тур
Видяна:
1321 пъти


Актуализирана на :
16-07-2014
16:40

Шри Ланка
16 дни
1776 евро

всички оферти от агенция Етна Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПерлите на Шри Ланка

ПРОГРАМА: (SRJ)

1 Ден
Пътуване по маршрут София - Рим - Негомбо.

Ден 2 Пристигане в Негомбо
Този ден е предназначен за пристигане и настаняване, без предварително организирани дейности. За да имате повече време, да се отпуснете и да разгледате на спокойствие някои от забележителностите в Негомбо. При пристигане ще получите информация от вашия водач относно часа на срещата, която ще се проведе преди началото на тура с всички членове на групата.
Град Негомбо е разположен на 40 км северно от Коломбо, на 12 км от летище Бандаранайка, на брега на голяма лагуна. В далечни времена градът е бил морско пристанище за износ на подправки. Една от забележителностите на града е старинният холандски форт, построен през 1672 г. От него са се запазили само главните порти и част от крепостната стена, холандският канал служещ тогава за резервен маршрут към холандската администрация, старинни църкви и старото холандско гробище.

Ден 3 - 4 - Анурадхапура
След като посетим рибния пазар в Негомбо, ще се отправим с местен транспорт към град Анурадхапура. Анурадхапура е най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. Този град носи в себе си историята на азиатската култура, като тук се намират най-големите дворци и манастири в страната.
За Анурадхапура се твърди, че е бил най-големият монашески град на стария свят. Оставен като наследство от цивилизацията Ланкан, тук е столицата на 113 крале, както и свещено място за поклонения на будистите. Днес местността заема площ от около 40 кв. км, като е заобиколена от множество манастири и исторически паметници.

Ден 5- 5 Полонарува
След последната нощувка в приказния Анурадхапура се отправяме към свещения град Полонарува, който е вторият най-голям по значение и размери исторически древен град паметник на Шри Ланка. Тази втора столица на страната след Анурадхапура е разположена в централната част на северна Шри Ланка.
Полонарува става централно седалище на империята на крал Виджайбаху след падането на Анурадхапура през 11 в. Преди това селището е служело като провинциална резиденция за отдих на владетелите. Само два века градът запазва статута си на главен център на Шри Ланка. Разположението му е стратегическо, намира се покрай река Махавели. Най-интересните исторически паметници, които са запазени до днес са Брахманските паметници и един уникално красив град-градина.

Ден 6- 6 Сигирия
Сигирия с право е била смятана за едно от чудесата на света. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.
Огромният скален монолит Сигирия, в превод Лъвската скала е може би най-впечатляващата забележителност на Шри Ланка – както по размери, така и по красота. В скалата има и пещера, в която можете да видите цветни рисунки на девици. Смята се, че огромна част от скалата е била покрита с може би най-голямата картина, същестувала някога – 140 на 40 метра. Част от изображенията са запазени и могат да се видят днес. Сигирия е част от световното наследство на ЮНЕСКО.
Ден 7- 8 Канди
На път за град Канди, ще посетим пещерният комплекс, известен още като Златния храм на Дамбула, който се намира в централната част на Шри Ланка.
Канди е един от най-красивите градове в Шри Ланка. Сгушен сред зелени хълмове, градът е разпложен в долината Канди, която пресича територия от тропически плантации. Канди е столица на Централна провинция на Шри Ланка, както и на административния район на Канди. Древният планински град е център на средновековната култура, изкуство и занаяти в страната. В миналото Канди е бил последната столица на царете в Шри Ланка. Произходът на името му идва от думата „канда”, което означава планина, а местните синхали са го наричали „Махануара”, или „Великият град”.

Ден 9-9 Китулгала
На път за Китулгала ще посетим високопланинският курорт Нувара Елияе. " Градът на светлината" е разположен на височина от 1884 м в планината Пидуруталагала, с най-висок връх в Шри-Ланка. Мекият благоприятен климат (средна годишна температура +15 - +20 градуса), живописните поля и долини, планинските пейзажи – всичко това е направило Нувара Елия популярен курорт.
Китулгала е малък град в западната част на Шри Ланка. Намира се в една от най-влажните тропически зони на Шри Ланка и е популярна дестинация за всички любители на white water рафтинг-а.

Ден 10-10 Нувара Елияе
" Априлският сезон" в Нувара Елия започва преди повече от 150 години, когато англичаните за да се спасят от горещината в Коломбо, идвали тук със семействата си. С годините почивката през април станала традиция и след напускането на англичаните, местните жители запазили този обичай. Градът, не познаващ нощния живот през останалото време на годината, оживява през този сезон. Хотелите организират дискотеки и развлекателни програми; провеждат изложби на цветя и кучета, надбягвания с коне и понита. Домове с островърхи покриви, англиканската църква, сградата на пощата с часовникова кула, старинни вили с поддържани тревни площи – заради всичко това Нувара Елия е известна като «Малката Англия».

Ден 11-11 Елла
Днес ще се качим на влака от Нувара Елия и ще пътуваме с бавно темпо, наслаждавайки се на планинските пейзажи, около Елла. Eлла е китно селце в т.н. Шри Ланка Хил Кънтри. Тук ще имате възможност за разходка до Скалите на Елла, минавайки през чаените плантации по протежение на железопътната линия.

Ден 12-12 Яла Национален Парк
Оставяме Елла назад и на път за Яла НП, посещаваме водопада Равана. В Национален парк Яла, ще прекараме една нощ на къмпинг на границата на парка. Тук ще видите диви слонове, леопарди и мечки. Национален парк Яла е създаден през 1900 г. и разполага с една от най-плътните популации на диви животни в Азия. Също в парка има две важни места за поклонение, Sithulpahuwa и Magul Vilhara, които са били важен център на минали цивилизации.

Ден 13-14 Унаватуна
Днес ще пътуваме към тропическия рай Унаватуна. Заобиколен от хълмове Унаватуна представлява дълъг девствен плаж и приказно тюркоазно море. Унаватуна е признат за един от най-хубавите плажове в света. Тук има отлични възможности за гмуркане - кораловите рифове и потъналите кораби трябва да бъдат проучени.
Ден 15-15 Негомбо
Последната спирка от нашата обиколка на Шри Ланка е Негомбо. Днес ще посетим и административната столица Коломбо за разглеждане на забележителностите му. Ще се разходим из центъра на града, известен като „Форта”, построен от холандците през XVI век, където колониалните сгради съжителстват с модерни постройки. В обиколката е включен пазарът, както и Националният музей. Маршрутът продължава покрай Площада на независимостта, Международния конгересен център и Канелените градини. Ще имаме достатъчно време и за забележителностите на Негомбо - рибарското селище, холандската църква и местния пазар.

Ден 16-16 Негомбо
Вашето приключение за цял живот приключва в този ден. Около обяд трансфер до летището за обратен полет към България.

Описание на нощувките по дни:

Ден 1 Негомбо
Ден 2 Анурадхапура
Ден 3 Анурадхапура
Ден 4 Полонарува
Ден 5 Сигирия
Ден 6 Канди
Ден 7 Канди
Ден 8 Китулгала
Ден 9 Нувара Елияе
Ден 10 Елла
Ден 11 Яла НП
Ден 12 Унаватуна
Ден 13 Унаватуна
Ден 14 Негомбо
Ден 15 Негомбо


Допълнителна информация:

Цената включва:

    самолетен билет София - Негомбо - София (отиване през Рим и връщане през Париж)
    15 нощувки в хотели, хостели и къщи за гости на база BB, вечеря/BBQ в Яла НП
    екскурзии: Негомбо сити тур и рибен пазар; руините на Анурадхапура; Аукана Буда; руините на Полонарува; скален масив Сигирия и езда на слонове; пещерен комплекс Дамбула; вечерната пуджа в Храма на Зъба на Буда в Кенди; обиколка на Кенди; вечерно танцово шоу в Кенди; Национален парк Хортън Плейнс; посещение на водопадите Елла и Равана, планинската железница около Елла; сафари в Национален парк Яла; люпилня за костенурки; сити тур в Коломбо
    трансфери от/до летищата
    транспорт: местни автобуси, такси, пешеходни преходи
    възраст: 18-60 г.
    група: средно 8-12
    водач на български език, водач от туроператора - организатор, местни водачи

Цената не включва:

    летищни такси 248 евро към 09.07.2014 (подлежат на потвърждение в деня на издаване на билета)
    бакшиши по време на екскурзиите, включени в цената, виза, застраховки, лични разходи
    настаняване преди началото на тура и след приключването му
    пари за лични разходи – предвидете си около US$25-$30 на ден за храна, леки закуски, питиета, някои сувенири, пране, бакшиши, и др.
    допълнителни екскурзии по желание
Дати:01.11.2014 -  16.11.2014
07.02.2015 -  22.02.2015

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.147.29.160 - us - us   _            
execution time : 0.41