2019-06-16 08:16
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия
Екскурзия
Индивидуално пътуване

Шри Ланка – земя на удоволствия

Марбро Турс
Видяна:
2434 пъти


Актуализирана на :
05-10-2015
15:29

Шри Ланка Шри Ланка
10 дни
1222 евро
Шри Ланка снимки 2 Шри Ланка снимки 3 Шри Ланка снимки 4 Шри Ланка снимки 5 Шри Ланка снимки 6 Шри Ланка снимки 7 Шри Ланка снимки 8 Шри Ланка снимки 9

всички оферти от агенция Марбро Турс
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДЕН 1

Излитане от летище София с полет на Qatar Airways в 17:30 ч.

ДЕН 2

Пристигане на летище Бандаранаике. Нашите партньори от Шри Ланка ще ви посрещнат топло с гирлянди от “Temple tree flowers’’. Трансфер до Негомбо. Ориентировъчна продължителност на трансфера летище – Негомбо: 30 мин.

С репутацията си на най-либерален град в Шри Ланка, Негомбо рядко бива пропуснат от почиващите. Градът предлага множество хотели, барове и клубове и вълнуващ нощен живот. Основният поминък на местните е риболовът. Ще се запознаете с този древен занаят отблизо – с неговите мрежи, канутата и катамарани. Морските деликатеси са изключително вкусни. Тук ще опитате най-добре приготвените скариди с къри и омар с майонеза. През свободното си време може да посетите малка холандска крепост датираща от 1678 г, в която се намира красива църква от същия период и будисткият храм Ангунукарамула. Блестящите тропически води и широките пясъчни плажове превръщат това селце в идеално място, от където да започнете пътуването си в Шри Ланка.

Настаняване, вечеря и нощувка в избрания хотел – Jetwing Blue 5* или Jetwing Beach 5*.

ДЕН 3

Закуска.
Свободни време за почивка. Хотелите предлагат организирани разходки с катамарани и лодки, както и различни водни забавления.
Вечеря и нощувка в избрания хотел – Jetwing Blue 5* или Jetwing Beach 5*.

ДЕН 4

Закуска.
Свободни време за почивка. Хотелите предлагат организирани разходки с катамарани и лодки, както и различни водни забавления.
Вечеря и нощувка в избрания хотел – Jetwing Blue 5* или Jetwing Beach 5*.

ДЕН 5

Закуска.
Свободни време за почивка. Хотелите предлагат организирани разходки с катамарани и лодки, както и различни водни забавления.
Вечеря и нощувка в избрания хотел – Jetwing Blue 5*или Jetwing Beach 5*.

ДЕН 6

Закуска.
Освобождаване на хотела. Отпътуване за Дамбула, по път ще посетим резервата Пинавела. Ориентировъчна продължителност на трансфера Негомбо — Пинавела: около час и 30 мин.

Резерватът Пинавела е в централната част на западна Шри Ланка. Тук се намира откритият през 1975 г. приют за диви слонове. Първоначално уникалното сиропиталище е имало задачата да спаси множество изоставени малки слончета, намерени случайно в джунглата и да им осигури подходящи грижи. Постепенно броя на слоновете се увеличава и днес те надхвърлят 100 екземпляра. В резервата ще видите и бебета слончета, плод на програмата за размножаване. Посетителите могат да видят отблизо слоновете, да наблюдават атрактивното им къпане и да участват в храненето им.

Продължаваме пътуването си към Дамбула. Ориентировъчна продължителност на трансфера Пинавела — Дамбула: около 2 часа и 30 мин.

Името Дамбула произлиза от думите " дамба" – скала и " ула" – фонтан. Ще посетим комплексът от пещери в Дамбула, който е един от най-внушителните будистки храмове в света. Пещерите на Дамбула са повече от 80. Пет от тях са част от храмовия комплекс, създаден през 5 век сл. н.е, в който се пазят много ценни рисунки и скулптури на Буда.

Трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка в Amaya Lake 4*.

ДЕН 7

След закуска ще се насочим към джунглата на остров Шри Ланка, където се намира величествената скална крепост Сигирия. Ориентировъчна продължителност на трансфера до Сигирия: 20 мин.

Около 5-ти век пр.н.е. Сигирия е била планински манастир, а градините и дворецът, чиито останки могат да се видят и днес, са построени в периода 477-495 г. от Касапа I. Около 14-ти век скалата отново била използвана за манастир, който в последствие бил изоставен. До върха на Сигирия се стига по тясна стълба, минаваща между лапите, тялото и главата на огромен лъв, изсечен в скалата, от който днес са се запазени единствено лапите. На върха е имало плоска тераса с площ от 20 декара, по средата на която се е издигал величествен дворец с разкошни градини и басейни, като всичко било облицовано с мрамор и украсено със скъпоценности. Друга уникална забележителност е така наречената „Огледална стена”, която била шлифована до такава степен, че действително служела като огледало и същевременно на нея били изобразени млади девойки, голи до кръста. Все още не е установено кои са те и какъв е техният произход. Знае се само, че са съществували точно 500 портрета, от които само 18 могат да се видят в наши дни.

Продължаваме пътуването си към Матале. Ориентировъчна продължителност на трансфера до Матале: 2 часа и 30 мин.

По път за Канди ще посетим Градината на подправките в Матале. Отглеждат се канела, карамфил, пипер, ванилия, кардамон и много други подправки. Тук се намира и „най-скъпото” дърво в света - сандаловото с кафяво-сив ствол, с множество гладки и гъвкави клони и приличащи на кожа, пурпурно-розови на цвят листа. Посетителите ще видят как растат тези плантации, ще научат за тяхното приложение и разбира се могат да си закупят от тях. Следващата ни спирка е фабриката за батик, където ще се запознаете с метода на изработване на различни принтове и предмети. Ще посетите и фабрика с музей за скъпоценни камъни, от където може да си закупите сапфири, рубини и топаз.

Отпътуване за Канди. Ориентировъчна продължителност на трансфера до Канди: 45 мин.


Канди е свещеното сърце на Шри Ланка, тучен и зелен царски град, разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове. Ще посетим мястото, където сингалските царе са се съпротивлявали в продължение на векове срещу португалците, а след това, до 1815 г. – и срещу британците. Най-ценното им съкровище било – и все още е – зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след Христа, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя.

Трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка в OZO Hotel 4*.

ДЕН 8

След закуска ще посетим Ботаническите градини в Перадения. Ориентировъчна продължителност на трансфера: 15 мин.

Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин.

Следващата ни спирка е чаената плантация Mackwoods Labookellie.


Първият чай бил засаден през 1824 г, като растението било донесено от Китай. По-късно производството на чай се развило изключително много като през 1996 г. достига до 258 млн. кг за година. Тук се произвежда добре познатият у нас цейлонски чай.

Отпътуване за Нуара Елия. Ориентировъчен трансфер до Нуара Елия: 3 часа.


Нуара Елия – малкото китно градче е разположено в подножието на планини сред водопади и чаени плантации. То е едно от най-прохладните места на острова, наподобява пролетен английски ден. Заради силното британско влияние е наричан “Малката Англия”. Ще забележите, че повечето сгради са с типично британска архитектура. Парк Виктория, разположен в центъра на града, е едно прекрасно място за разходка или пикник.

Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Jetwing St.Andrwes 4.

ДЕН 9

След закуска отпътуваме за Коломбо. Ориентировъчна продължителност на трансфера до Коломбо: 4 часа.

Сити тур на Коломбо – столицата на Шри Ланка. Името на града е дадено от Португалия през 1505 година, смята се, че идва от Калан тота, което в превод значи “Пристанище на река Келани”. Най-интересната част от града е “Крепостния град”, който в миналото в бил колониално укрепление, днес там се намират правителствените сгради. Интерес представляват Националният музей, където можете да се запознаете с историята на острова; паркът Вихарамахадеви; будисткият храм Радта Маха Вихара; Петах – кварталът за пазаруване; плажната ивица – Гале фейс Грийн; зоопарка Дехивела. Ще имате и време за шопинг. Заслужава си да посетите Млесна – бутик за чай, сергиите за кашу и ръчно изработени дрехи. На пазара за керамика ще откриете прекрасни прибори. Коломбо е известен и с разнообразието от ювелирни магазини, бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света.

Отпътуване за летище Коломбо. Ориентировъчна продължителност на трансфера до летище Коломбо: 1 час.

ДЕН 10

Полет за България с полет на Qatar Аirways в 04:10 ч. и кацане на летище София в 12:00 ч. с незабравими спомени от Шри Ланка.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Двупосочен самолетен билет София-Коломбо–София
• Чекиран багаж до 30 кг
• Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 56/45/25 см
• Всички трансфери по програмата 
• 7 нощувки със закуски и вечери 
• Посещение на резервата Пинавела
• Посещение на комплекса от пещери в Дамбула
• Посещение на , , Лъвската скала‘‘ и , , Огледалната стена‘‘ в Сигирия
• Посещение на Градината на подправките в Матале
• Посещение на фабрика за батик
•Посещение на фабрика и музей за скъпоценни камъни
• Посещение на , , Зъбът на Буда‘‘ 
•Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения
• Посещение на чаената плантация Mackwoods Labookellie
• Сити тур на Коломбо
• Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 20000 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Летищни такси (заплащат се задължително) – 261.00 евро на турист
• Разходи от личен характер
• Индивидуален местен екскурзовод  - 389  USD на група / за екскурзиите по цялата програма


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

    • Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от Марбро Турс.
    • Пакетната цена не е обвързана с набиране на минимален брой участници и определена дата.
    • Пакетните цени са калкулирани на база най-ниската тарифа на авиокомпанията.
    • Ако за желаните от вас дати няма места по тази тарифа:
        – може да се направи резервация за по-висока тарифа и да се доплати разликата
        – може да се смени периода на пътуване за дати, на които има места по най-ниската тарифа
        – може да се предложи алтернативен вариант с други авиолинии, за да се запази ценовото равнище
    • Препоръчителен период на резервация — минимум четири месеца преди началото на пътуването.


Препоръчани хотели:

4* Jetwing St.Andrews

4* OZO Kandy

4* Amaya Lake

5* Jetwing Blue Negombo
Дати:


01.11 -  17.04.2016

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.147.29.160 - us - us   _            
execution time : 0.29