2018-06-19 03:31
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия

ШРИ ЛАНКА: почивка + 5 - дневен обиколен тур

Рейма Травел
Видяна:
808 пъти


Актуализирана на :
11-11-2013
16:37

Шри Ланка Шри Ланка
11 дни
1208 евро

всички оферти от агенция Рейма Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаШРИ ЛАНКА: комбинирана програма - почивка + 5-дневен обиколен тур " Gem Of a Dream " /Коломбо – Пинавела – Сигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Гирагама/

Дати на отпътуване: 03.12.2013 г., 14.01, 05.02, 04.03 и 08.04.2014 г

ЦЕНА: от 1208 €

ПРОГРАМА:
1 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от София до Коломбо /през Истанбул/.
2 ден
Пристигане на летище Коломбо. Посрещане и трансфер до избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан. Настаняване и нощувка.
3 ден - 5 ден: плажен отдих
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.
6 ден: Коломбо
Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо за началото на обиколния тур. Среща с местния представител в Коломбо.
През втората половина на деня: обзорна екскурзия по столицата Коломбо и посещение на търговски центрове.
Вечеря и нощувка в хотела в Коломбо.
7 ден: Пинавела – Сигирия
Закуска и отпътуване към Сигирия. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 год., за да приема малки слонове, останали без родители и особено слонове, пострадали от ръцете на бракониери. Понастоящем в този резерват са намерили приют повече от 65 слона. Това е уникална възможност да се наблюдава отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, наричан «Крепост в небесата». Живописният хълм, известен и като «Лъвската скала», е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век крал Касапа е построил дворец, входът към който е «охраняван» от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха са се запазили лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, «огледалната стена» и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи «небесните девици» (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.
Вечеря и нощувка в хотел в Хабарана/Дамбула/Сигирия.
8 ден: Дамбула – Матале – Канди
Закуска и отпътуване към Канди. По пътя се разглежда пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години), е бил основан през I в. пр. н. е., но се е достроявал при всяка смяна на кралската власт. Освен статуите на Буда, в храма са се запазили цветни фрески, украсяващи стените и таваните на пещерите. Важно място сред тях заемат сцените от живота на Будда (джатака).
Посещение на градина за подправки в Матале, фабрика за батик и музей за скъпоценни камъни.
Обзорна екскурзия по Канди - неголямо живописно градче, разположено на височина 488 м над морското равнище. Канди е последната столица от времето на сингалските крале, и досега се счита с право за културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли – началото на август, тази светиня се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видяна от всички.
Вечерта се представят национални танци.
Вечеря и нощувка в хотел в Канди.
9 ден: Перадения – Гирагама – Коломбо
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин.
Посещението на фабриката за чай в Гирагама дава уникална възможност да се запознаете с процеса на производство и сортиране на световоизвестния цейлонски чаи. Шри Ланка заема трето място в света в производството на чай и първо място в износа на чай, обезпечавайки около 25% от търсенето в света. Следва отпътуване към Коломбо.
Вечеря и нощувка в хотел в Коломбо
10 ден
Закуска в хотела. Свободно време в Коломбо до трансфера до летището за полета на АК „Turkish Airlines““ от Коломбо до София /през Истанбул/.
11 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от Коломбо до София /през Истанбул/.

Цената включва:
- самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с AK „Turkish Airlines“
- 4 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан /само за полета на 08.04 нощувките са 3/ +
- обиколен тур 4 нощувки / 5 дни на база полупансион /категорията на хотелите по обиколния тур е в съответствие с избрания тип програма standard, superior или de-luxe, като в подменю " информация" са упоменати конкретните хотели, в които се извършва настаняването при обиколния тур/*
- екскурзии според програмата на обиколния тур със съпровождащ екскурзовод на руски език
- всички трансфери по програмата
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/

Цената не включва:                         
- пътнически и летищни такси в размер на 357 евро към настоящия момент /114.10.2013 г./
- такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка /ЕТА/ - 30$  /ЕТА се оформя on-line, електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка/.
- местна такса около 14 USD при напускане на страната         
- допълнителни екскурзии по желание**

Пълна информация за офертата на:
www.reyma.bg/...
Дати:


03.12.2013 г.,  14.01,  05.02,  04.03 и 08.04.2014 г

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 1999 лв.  Валенти 7
топ оферта 159 €  Трип Адвайз
топ оферта 559 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.158.15.97 - us - us   _            
execution time : 0.36