2018-10-19 18:03
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Самолетни програми
Екскурзия

Скандинавия и Санкт Петербург, самолет - Сев. сияние

Оданс Травел
Видяна:
458 пъти


Актуализирана на :
26-10-2017
16:30

Русия
11 дни
2265 лв.
Русия снимки 2

всички оферти от агенция Оданс Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКопенхаген – Осло - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - Талин - Вилнюс – Варшава

Самолетна програма 11 дни/ 10 нощувки с включени летищни такси

Дата на тръгване: 15.08.2018
Дата на връщане: 25.08.2018
Цена: 1158.00 € / 2265 лв.


Програма:

1 ДЕН / София – Копенхаген

Полет София – Копенхаген. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Копенхаген.

2 ДЕН / Копенхаген – Осло

Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще разгледате Розенборг - изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля - строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. Следва увлекателна разходка по Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”), най-дългата пешеходна улица в Европа, за да стигнете до най-просторния в града Нов кралски площад, където се намират Кралския театър, Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d\'Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. Отпътуване за Осло, столицата на Норвегия. Нощувка в района на Осло.

3 ДЕН / Осло – Стокхолм

Закуска. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „РаII“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец; Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Нощувка в района на Стокхолм.

4 ДЕН / Стокхолм –пътуване с кораб до Хелзинки

Закуска. Следва туристическа програма в Стокхолм – една от най-красивите столици: Стария Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет/Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец; Парламента; Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история, потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб . 15.00 ч. – отпътуване за пристанище Вартан. В 17.00ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в каюта на круизен кораб.

5 ДЕН / Хелзинки – Санкт Петербург

Около 9.50 ч - пристигане в Хелзинки наричан " дъщерята на Балтийско море" . Ще видите: Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големият източноправославен храм в Западна; църквата в скалите (Темпелиаукио), издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа; паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката продължава с Бялата лутеранска катедрала, символ на Хелзинки и причина града да се слави като " белия град на Севера" ; неокласическия Сенатски площад; паметника на цар Александър II; живописния пазар на града; бронзовия фонтан „Хавис Аманда“, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града. По обяд отпътуване за Санкт Петербург. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ДЕН / Санкт Петербург

Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург, известен още като Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Той пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Панорамна обиколка: Дворцовия площад, един от най-красивите площади в света; бароковия Зимен дворец; Александровската колона, която била издигната в чест на победата на Русия над Наполеон Бонапарт; Маринският дворец- сега градски съвет; Адмиралтейството, чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Медния конник; Смолни –резиденцията на губернатора на Санкт Петербург; Невски проспект; Казанската катедрала - построена за чудотворната икона на Дева Мария от Казан. Следобед посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /800 рубли/. Това е най-големият музей в Русия и един от най-старите художествени и културно-исторически музеи в света. Руският държавен Ермитаж притежава колекция, наброяваща около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура. В нея има живопис, графика, скулптура, предмети на приложното изкуство, археологически находки и нумизматични ценности. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ДЕН / Санкт Петербург

Закуска. Още един ден посветен на величието на царска Русия. Санкт Петербург създава впечатление за пребиваване сред театрални декори, на чийто фон тече живот с царска елегантност и величие. Посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква" Възкресение Христово" , известна още като " Спас на Крови" , строена 24 години, със средства, събирани от цяла Русия. Следва вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург - Нева, Мойка и Фонтанка”. Никой гост на Санкт Петербург не е напуснал града, без да се разходи по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон - силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ДЕН / Санкт Петербург - Петерхоф – Талин

Закуска. Посещение на Петерхоф – царския и величествен дворец на Петър Велики, съперничещ на Версай. Твърде руски, за да бъде европейски и твърде европейски, за да бъде руски – Петерхоф е „прозорецът към Европа“ на Петър І. Дворецът по замисъл и изпълнение се превръща в най-блестящата кралска лятна резиденция за времето си. Прекрасни паркове, многобройни фонтани в различни форми, четири водни каскади, морски канал, пищна централна алея, величествен дворец, множество позлатени статуи на древни богове и герои, забележителни скулптурни композиции, рисунки и миниатюри правят двореца уникално по своята красота място, което често е наричано " столицата на фонтаните" . Следобед отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин. 

9 ДЕН / Талин – Вилнюс

Закуска. Следва туристическа програма в Талин: Стария Талин – Тоомпеа и Новия Талин; историческия център; църквата „Св. Олаф“ с построената през 15 в. игла в готически стил, заради която между 1549 и 1625 години тази църква е най-високата в света; живописния площад пред готическата сграда на кметството със стария Томас, който повече от век пази спокойния сън на мирните граждани и охранява града, според средновековната легенда. Отпътуване за Вилнюс. Нощувка.

10 ДЕН / Вилнюс - Варшава

Закуска. Следва туристическа програма във Вилнюс – един от най-красивите градове в Европа, в който хармонично са съчетани отгласа на митично време, прегърнал готика, класицизъм, барок и съвремие: Стария град – историческият център на Вилнюс; Вилнюския университет - най-мащабният архитектурен комплекс, който е сред най-старите в Европа; старинните и живописни улици Пилес, Шванто Йоно (Св. Йоан), Скапо, Пилес (Дворцовата); Кулата Гедиминас, от чийто връх пред посетителите се разкрива прекрасна гледка към Стария град; Катедралата Св. Станислав и Св. Владислав; Президентството – бившия епископски дворец. Отпътуване за Варшава. Нощувка.

11 ДЕН / Варшава - София

Закуска. В зависимост от полетното разписание кратка туристическа програма във Варшава, която е била почти изцяло разрушена по време на Втората световна война, но е възстановила манастирите и кралските дворци и е успяла да съхрани духа на отминалите славни времена: Кралският дворец, който ще ни разкаже приказка за Полша от стари времена; Колоната на крал Зигмунт III, паметника на Шопен; Президенството; великолепният паметник на Николай Коперник; най-тясната къща във Варшава; живописният площад Ринек Старего Миаста. Ще се насладите на площад Канониа (Kanonia) с огромната бронзова камбана от ХVІІ век, която според преданието, ако обиколите три пъти ще ви донесе късмет. Трансфер до летището. Полет Варшава – София.


Полетно разписание:

Авиокомпания WIZZ AIR
Направление София-Копенхаген
Излита 14:05, София
Каца 15:50, Копенхаген

Авиокомпания LOT – Polish airlines
Направление Варшава (Фредерик Шопен)-София
Излита 14:20, Варшава (Фредерик Шопен)
Каца 17:15, София

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!


Цената включва:

10 нощувки в хотели 3*: по една в района на Копенхаген, района на Осло, района на Стокхолм, 1 на круизен кораб (настаняване в четворна каюта), 3 в Санкт Петербург, по една във Вилнюс и Варшава и една в хотел 2* в Талин;
10 закуски в ресторантите на съответните хотели;
Самолетен билет София – Копенхаген и Варшава - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг.;
Трансфер летище – хотел – летище;
Туристическа програма в Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Талин, Вилнюс
Екскурзовод на български език;
Транспорт с комфортен автобус.


Цената не включва:

Настаняване в единична стая - 300 евро / 587 лв.;
Виза за Русия – 155 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга) / 225 лв. за бърза поръчка – от 1 до3 дни ;
Медицинска застраховка към ЗАД " Армеец" за 11 дни за лица на възраст до 70 г. – 15 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 38 лв. с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
Доплащане за настаняване в двойна каюта на кораба Стокхолм – Хелзинки - 40 евро (плаща се в офиса на агенцията);
Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
По желание застраховка " Отмяна на пътуване" .


Допълнителна иформация за туристическите обекти за екскурзията до Скандинавия и Санкт Петербург със самолет:

* Кралският дворец и Катедралата - 160 SEK;
*Музея Ваза - 130 SEK;
*Кметството - 100 SEK;
*Бигдьой – Музея на Викингските кораби 80 NOK и Фрам - 100 NOK;
*Музея Кон-Тики - 100 NOK;
*Парка Тиволи – 110 - 120 DKK;
*Розенборг - 110 DKK;
*Петропавловска крепост - 550 рубли;
*Посещение на Ермитажа - 800 рубли;
*Дворецът Петерхоф - 1600 рубли;
* Църква „Спас на Крови“ – 350 рубли;
* Исаакевският храм – 350 рубли;
* Разходка с кораб по каналите на Петербург – 700 рубли;

**Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.


Условия за записване:

Депозит: 50% от пакетната цена;
Доплащане: 30 дни преди датата на на отпътуване;
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 15 туристи;

Анулации и неустойки:

- при повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 89-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата, е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването и две паспортни снимки;
Виза за Русия;
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.


***Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.
Дати:


15.08.2018

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 319 лв.  Валенти 7
топ оферта 259 лв.  София Луксъри Травел
топ оферта 279 лв.  Травелмания - Данитравел
топ оферта 179 долара  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел
топ оферта 879 лв.  Домика Тур
топ оферта 3197 лв.  Рейна Тур

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.198.212.30 - us - us   _            
execution time : 0.25