2019-04-19 11:30
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия

  Китай и Хонг Конг


Видяна:
1355 пъти


Актуализирана на :
26-02-2014
16:30

Китай Китай
17 дни
1920 долара
Китай снимки 2 Китай снимки 3 Китай снимки 4 Китай снимки 5 Китай снимки 6 Китай снимки 7 Китай снимки 8

всички оферти от агенция Обиколи Света
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКитай и Хонг Конг
              Пекин - Сиан - Ханджоу - Шанхай - Гуйлин - Гуангджоу - Хонг Конг
                                              17 дни / 14 нощувки
                                          Дати: по избор на клиента
                                            Цена от: 1929.00 USD

1 ден - Отпътуване от летище София, терминал 2 за полет до Пекин.

2 ден - Пристигане в Пекин - столицата на Китай, с близо 20 милиона жители, градът се нарежда сред едни от най-населените и най-обширните в света. Посрещане на летището от представител на фирмата партньор. Настаняване в хотел Longdinghua Hotel 3* или подобен. Свободно време. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден - Закуска. Посещение на " Тиенанмън" - един от най-големите площади в света. Построен е през 1417 г. и е символ на китайската нация и нейната душевност. Общата му площ е 440 хиляди кв. метра и побира около 1 млн. души. Разглеждане (отвън) на Националния театър за сценични изкуства. Обяд в местен ресторант. Посещение на " Императорския дворец" , по-известен като " Забранения град" - най-величественият и добре запазен дворцов комплекс в света. Цели 9999 постройки влизат в състава му, като образуват идеална правоъгълна форма. " Забраненият град" е заобиколен от защитна 10-метрова стена, а пред нея е изкопан крепостен ров с дълбочина 6 метра с вода, наричана " Златна вода" .  Следобед посещение на храма на Небето - даоистки комплекс от храмови сгради, посещавани от императорите от династията Мин и Цин за годишните церемонии с молитви към Небесата за добра реколта. Комплексът е строен в периода 1406 -1420 г. по времето на император Йонгле, който е наредил и изграждането на " Забранения град" . През 1918 г. храмовият комплекс е превърнат в парк и за първи път отворен за обществеността. Храмът на Небето е записан в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1998 г. и е описан като " шедьовър на архитектурния и релефен дизайн, който просто и графично илюстрира значението на космогонията за еволюцията на една от най-великите цивилизации на света" . Вечеря " Патица по Пекински" . Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска. Посещение на " Великата Китайска Стена" - едно от Новите  седем чудеса на света. Представлява система от отбранителни съоръжения в Северен Китай, издигнати през III век пр.н.е. (в по-голямата си част) върху основата на хунски окопен вал за защита на северозападните граници на империята, нееднократно достроявана. Тя е едно от най-древните и добре запазени творения на човешкия дух, символ на китайската нация. Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на гробниците на династия Мин и водещия до тях " Път на духовете" - обграден от двете страни с поредица от статуи, колони и възпоменателни плочи, които изобразяват реални и митични животни, както цивилни и военни служители. От 1409 година, когато започва изграждането на гробниците, до 1644 година, когато династията Мин пада, т.е. в продължение на 200 години там са погребани  общо 13 императора. Посещение на гробницата " Чанлин" - най-голямата и стара гробница, принадлежаща на член от династията Мин. Разглеждане (отвън) Олимпийския Парк с лекоатлетичния стадион " Птичето гнездо" , където се проведоха летните олимпийски игри през 2008 г. и Пекинския национален център по водни спортове. Възможност за посещение на стадиона и водния клуб отвътре срещу допълнително заплащане. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5 ден - Закуска. Посещение на очарователния " Летен дворец" - лятна резиденция на императорите от последната управлявала китайска династия Цин. Тук е запазена най-голямата имперска градина, където китайското изкуство за аранжиране на градини достига своя връх. На входа - бронзова статуя на митично животно - кръстоска между лъв и елен, посреща туристите. Разглеждане на храма " Юнхъгун" - най-големия ламаистки манастир в Пекин, състоящ се от няколко големи и малки храмове. Построен е през 1694 г. с политическа цел - да се предразположат монголците и тибетците и да се осигури мир и спокойствие. В храма има 18 статуи на архати - проповедниците на будизма. Обяд в местен ресторант. Разходка с велосипедна рикша из малки улички - " Хутонги" , в които са разположени едноетажни жилища и магазинчета. Разходка по " Нанлугу" - 800 метрова алея в централен Пекин с над 7 вековна история, съществуваща още от времето на династия Юан през XIII век. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

6 ден - Закуска. Трансфер до летището в Пекин за полет до Сиан. Пристигане в Сиан - един от най-важните градове в китайската история, тъй като е бил столица (под различни имена) на 13 китайски династии. Посрещане от представител на фирмата партньор. Разходка по градската крепостна стена - най-старата и добре запазена градска стена в Китай. Дължината ѝ е точно 25.7 километра, стените ѝ са високи 12 метра и широки 18 метра. Строителството ѝ започва през 194 година пр.н.е. и е завършена четири години по-късно. Обяд в местен ресторант. Разходка по площада пред огромните " Камбанна" и " Барабанна" кули, които отбелязват центъра на древната китайска столица и където се кръстосват северната, южната, западната и източната улици. Традиционна китайска вечеря с кнедли. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден - Закуска. Посещение на историческия музей " Шаанси" - един от първите големи държавни музеи, изграден с модерни съоръжения, считан за една от съкровищниците на Китай. Посещение на единствената по рода си " Теракотена армия" - археологическа находка и произведение на изкуството, открито през 1974 г. от селяни, копаещи кладенец. Около 8000 фигури на войни и коне в естествена големина, строени в бойни формации са заровени през 210 г. пр. н.е. като " призрачна армия" , която да брани гробницата на Първия император. За нея не се споменава в нито един исторически източник и веднага след като е заровена, тя е забравена под земята за цели 2200 години. Включена е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Посещение на " Голямата пагода на дивите гъски" - построена през 652 г. във времето на династия Тан. Пагодата е била убежище за многобройни будистки писмена, донесени от Индия. Легендата разказва, че през VII век монасите търсели място, на което да се построи храм - хранилище на будистки текстове, тъкмо от това място излетели седем диви гъски, това било прието като знак от Буда (според вярването Буда е проходил веднага след раждането си и е направил седем крачки). Затова пагодата се казва така и е построена на седем етажа. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

8 ден - Закуска. Трансфер до летището в Сиан за полет до Ханджоу. Пристигане на летището в Ханджоу - град, известен с производството на памук и коприна и с богатото си културно наследство. Посрещане от представител на фирмата партньор. Посещение на " Хучинютан" - магазин и музей на китайската традиционна медицина. Посещение на бившата резиденция на Ху Ксуеян - основателят на магазина Хучинютан и често наричан " Бащата на традиционната китайска медицина" . Обяд в местен ресторант. Посещение на пагодата " Шестте хармонии" - построена през 970 г. сл. н.е. на брега на река Цънтан. Разрушавана е няколкократно, но през 1165 г. сл. н.е. е напълно реконструирана и остава непроменена до днес. Пагодата е служила за умилостивяване на прииждащите от реката пагубни за населението вълни. Трансфер до хотел  Lily Hotel 3* или подобен. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден - Закуска. Посещение на Западното Езеро - разделено на 5 части, то е идеалното място за съжителство на лотоси и водни лилии. Около езерото има хълмове и могат да се видят покритите им в мъгла върхове. Екзотичната китайска градина около езерото, придава още по-приятна нотка в така опияняващата атмосфера. Допълнението към природната картина са цъфналите дървета през пролетта. Класическата красота на водата привлича към бреговете на езерото дори и китайско кралско семейство. Разходка с лодка в езерото. Посещение на парка Хуаганг - парка на Цветния залив. Обяд в местен ресторант. Разходка по алеите, минавайки на места под мостчета, които предлагат различни гледки към върбите, спускащи клони до повърхността на езерото и към прасковените дръвчета, окичени в цвят. Посещение на чайната " Мейджиа Ву" за дегустация на местния чай от " Драконовия извор" . Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

10 ден - Закуска. Трансфер до ж.п. гарата в Ханджоу за отпътуване с влак (високоскоростен влак - втора класа) до Шанхай. Пристигане на ж.п. гарата в Шанхай. Посрещане от представител на фирмата партньор. Разходка по крайбрежния булевард " Бунд" по протежението, на който са разположени впечатляващи сгради в европейски стил от началото на XX век - банки, търговски дружества и чуждестранни представителства. Посещение на градините Ю'юан, построени в средата на XVI век - любимо място за отдих и разходка на старите хора в Шанхай сред зеленина, езера, каменни островчета и красиви павилиони. Обяд в местен ресторант. Посещение на " Ченхуанмиао" , известен като " градинския пазар" , построен през XV век, изпълнен с магазинчета за антики и занаятчийски изделия. Вечеря с уникално акробатично шоу. Настаняване в хотел Express by Holiday Inn Hotel 3* или подобен. Нощувка.

11 ден - Закуска. Посещение на историческия музей " Шаанси" - един от първите големи държавни музеи, изграден с модерни съоръжения, считан за една от съкровищниците на Китай. Посещение на храма на " Нефритения Буда" - построен през 1882 г., за да бъде дом на двете статуи, едната на седящ, другата на легнал Буда, направени от бял нефрит, които са били пренесени от Бирма от един монах. Обяд в местен ресторант. Разходка по пешеходната търговска улица " Синтианди" в центъра на града, превърнала се в една от местните туристически атракции заради уникалния си архитектурен облик, обградена от древни стени, но с модерен интериор - магазини, барове, кафенета и тематични ресторанти. Посещение на " Тиан Ци Фан" - земя на изкуството и занаятите, основна туристическа дестинация в Шанхай. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

12 ден - Закуска. Трансфер до летището в Шанхай за полет до Гуйлин - един от най-посещаваните туристически градове в Азия. Пристигане на летището в Гуйлин. Посрещане от представител на фирмата партньор. Обиколка на хълма " Фубо" - известен по целия свят с шеметните си отвесни склонове, започващи директно от река Ли. Обяд в местен ресторант. Посещение на планината " Седем звезден парк" , чието име произлиза от легендата за седем звезди, паднали от небето и образували седем върха в планината. Трансфер до хотел Fubo Hotel 3* или подобен. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

13 ден - Закуска. Круиз по река Ли. Круизното корабче пътува по реката 84 километра до живописното селце Яншоу. Плаването по Ли дава възможност за наблюдение на изключителни живописни гледки, които предоставя този  район. Посещение на местен пазар в Яншоу - очарователно малко градче, изпълнено с малки хотелчета, магазини за сувенири и ресторанти. Трансфер обратно до Гуйлин. Вечеря е местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

14 ден - Закуска. Трансфер до летището в Гуйлин за полет до Гуангджоу - известен също и с името Кантон. Той е голям град, по-голямата част на който е разположена на левия бряг на река Джу Дзян. Основан е през 3 век пр. н.е., а днешното му население наброява 12 милиона души. Посрещане от представител на фирмата партньор. Посещение на мемориала на " Сун Ятсен" - осмоъгълна сграда построена през 1931 г. като почит към великия китайски революционер, изиграл важна роля при свалянето на последната китайска династията Цин по време на Синхайската революция. Той става първият временен президент на новосъздадената република и е сред малкото китайски политици от XX-ти век, уважаван от двете страни на Тайванския проток - днес той е определян като Баща на нацията и като предвестник на народната революция в Китайската народна република. Посещение на музея " Гуандонг Фолк Арт" - бивша академия за обучение на имперски чиновници по времето на династията Цин. Това е най-голямата и най-добре запазената древна сграда на територията на Гуангджоу. Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на храма " Шестте Баниан дървета" - будистки храм, построен от династията Лин през 537 г. Близостта на храма до чуждестранните дипломатически мисии го правят постоянна дестинация за семейства, участващи в международно осиновяване на деца от Китай. Трансфер до хотел Lido Hotel 3* или подобен. Настаняване. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

15 ден - Закуска. Трансфер до ж.п. гарата в Гуангджоу за отпътуване с влак до Хонг Конг - специален административен район на Китай, бивша територия на Великобритания. Посрещане на ж.п. гарата от представител на фирмата партньор. Полудневна обиколка на острова-град. Изкачване до връх Виктория за спиращи дъха гледки към цял Хонг Конг и Южнокитайско море. Обяд в местен ресторант. Посещение на тихото рибарско селище " Абърдийн" , в което сякаш времето е спряло от векове. Разходка по плажовете на залива " Репулс" . Настаняване в хотел Metropark Mongkok Hotel 3* или подобен. Нощувка.

16 ден - Закуска. Трансфер до летището на Хонг Конг за полет до България.

17 ден - Пристигане в София.

Посочените цени са валидни целогодишно с изключение на официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и/или рекламен характер.

Цената включва:

•14 нощувки със закуски в хотели 3*, от които:
•4 нощувки в Пекин
•2 нощувки в Сиан
•2 нощувки в Ханджоу
•2 нощувки в Шанхай
•2 нощувки в Гуйлин
•1 нощувка в Гуангджоу
•1 нощувка в Хонг Конг
•13 обяда в местни ресторанти
•13 вечери в местни ресторанти, от които една вечеря " Патица по Пекински" и една традиционна китайска вечеря с кнедли
•Билети за вътрешни полети: Пекин - Сиан - Ханджоу и Шанхай - Гуйлин - Гуангджоу (цените на билетите подлежат на препотвърждение в деня на направата на резервацията, " Обиколи Света" не носи отговорност при промяна и нужда от доплащане)
•Билети за влакове: Ханджоу - Шанхай и Гуангджоу - Хонконг (втора класа удобен спален вагон)
•Местни екскурзоводи на английски или руски език
•Водач от " Обиколи Света" при група от 15 туристи
•Климатизиран минибус/автобус по време на трансферите и екскурзиите в зависимост от броя записали се туристи
•Трансфери: летище - хотел - летище
•1 бутилка минерална вода на човек на ден
•Входни билети по посещаваните туристически обекти и музеи, описани в програмата
•Круиз по река Ли
•Посещение на " Ченхуанмиао" , известен като градинския пазар
•Посещение на " Тиан Ци Фан" - земя на изкуството и занаятите
•Полудневна обиколка на острова-град Хонг Конг
•Посещение на рибарското селище Абърдийн
•Медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR (лица над 70 години доплащат)

Цената НЕ включва:

•Самолетни билети: София - Пекин и Хонг Конг - София
•Туристическа виза - 80.00 USD
•Бакшиши за обслужващия персонал - около 30.00 USD на човек за цялото пътуване
•Пари за лични разходи

Доплащания:
•Доплащане за единично настаняване - Нисък сезон (Декември, Януари и Февруари) - 589.00 USD; Висок сезон (Март, Юни, Юли, Август и Ноември) - 629.00 USD; Пиков сезон (Април, Май, Септември и Октомври) - 659.00 USD
•Деца до 1.99 години - 90% отстъпка от цената за възрастен
•Дете от 2 до 11.99 години, ползващо легло - 25% отстъпка от цената за възрастен
•Дете от 2 до 11.99 години, неползващо легло - 50% отстъпка от цената за възрастен
•Посещение отвътре на Олимпийския стадион и Пекинския национален център по водни спортове  - 20 USD на човек
•Посещение отвътре на Националния театър за сценични изкуства - 10.00 USD на човек (не включва представление или шоу спектакъл, само посещение на театъра)
•Вечеря - 15.00  USD по желание
•Обяд - 15.00 USD по желание

Документи и изисквания:
Необходими документи:

•Визов формуляр - попълнен четливо на латиница. Туристическа агенция " Обиколи Света" съдейства напълно при попълване и подаване на формуляра в посолството на Китай в София
•Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Китай
•Копие на първа страница на задграничния паспорт
•Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация, преведена и легализирана на английски език.

Забележки:

•В случай на колебания на валутните курсове, промяна на местните данъци и/или скок в цената на горивата " Обиколи Света" си запазва правото да промени цената на екскурзията.
•Агенцията си запазва правото на промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, без да нарушава целостта на програмата.
•Поради честа промяна на цените за хотелско настаняване в Хонг Конг - крайната цена подлежи на препотвърждение в деня на направата на резервацията.
•Цените не са валидни при престой в периодите 14.04 - 03.05 и 14.10 - 03.11, когато се провежда Кантонския фестивал в Гуанджоу.
Депозит:
•Резервацията се счита за официално потвърдена след внасяне на депозит в размер на 20% от общата сума и записване минимум 2 месеца преди датата на отпътуване
Дати:


Дати:  по избор на клиента

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 139 лв.  Дениз Травел
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 18.234.111.56 - us - us   _            
execution time : 0.29