2020-07-05 04:00
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Екзотична екскурзия
Нова година

Нова Година 2015 в Йордания

Дрийм Холидейс БГ
Видяна:
1114 пъти


Актуализирана на :
10-11-2014
15:28

Йордания Йордания
8 дни
789 евро
Йордания снимки 2

всички оферти от агенция Дрийм Холидейс БГ
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПЪРВИ ДЕН 28.12.2014 / София – Истанбул – Аман
Излитане в 21.45ч. от Летище София – Терминал 2 с редовен полет на Турски Авиолинии, София – Истанбул – Аман. Кацане в Аман в 02.50ч. на следващата сутрин. Посрещане на летището в Аман от представител на фирмата – партньор на туроператора. Трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН 29.12.2014 / Аман – Джераш – Ажлун – Аман
Закуска. Oбзорна обиколка на столицата Аман, разположена на 19 хълма. Посещава се Рабат Амун - тук ще разгледате Цитаделата, Римските останки и Амфитеатъра; Джамията на Крал Абдула (отвън). Свободно време за разходка из града или посещение на местен пазар – Сук. Следобяд отпътуване към Джераш (намира се на 48км. от Аман, около 1ч.) – великолепието на Римската Империя. Джераш е най-големия и добре запазен стар Римски град. Ще обиколите овалния Площад, заобиколен от множество колониади, Римския театър и Византийските църкви с мозаечни подове. Ще минете по централния път на Джераш и покрай Нимфаеума. Ще имате възможността да, чуете акустиката на амфитеатъра, където всяка година се провежда фестивала на Джераш. Следва отпътуване към Ажлун (25км от Джераш, 30мин), друга не по-малка забележителност на Йордания. Тук ще разгледате Крепостта Ажлун, наречена още „Крепост на Върха”.
Трансфер до хотела в Аман, вечеря, нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 30.12.2014 /Аман – Мадаба – Небо – река Йордан - Мъртво Море - Петра
Закуска. Отпътуване към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Продължава се към върхът Небо от където Моисей погледнал към Обетованата земя. Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение. Следваща спирка Бетания - мястото на река Йордан, където според Библията – Исус Христос е кръстен от Св. Йоан Кръстител.
Отпътуване за Мъртво море – най-ниската точка на земята, 423 метра под морското равнище. Свободно време 2 часа на Мъртво море. Ще имате възможността да се намажете с кал, да се потопите в термалните солени минерални извори, които са лечебни както за тялото, така и за духа.
Пристигане в Петра вечерта. Настаняване в избрания от Вас хотел, вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 31.12.2014 / скалния град Петра
Закуска. Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата – целодневна обиколка. Съкровищницата, това е най-известният монумент, разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатърът със 7 000 места, Манастирът и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Дворецът, Храмът на летящите лъвове. Ще имате възможността да посетите Археологическия и Набатейския музей. Очаква Ви дълго ходене през този ден, за целта се препоръчват удобни обувки. Обратен трансфер до хотела.
Почивка.
Пригответе се за едно незабравимо посрещане на Новата 2015 година!

Възможност за посрещане на Нова Година в пустинята Вади Рам на палатков лагер - 70 евро на човек

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН 01.01.2015 / Петра - Вади Рам - Акаба
Закуска. Отпътуване към Пустинята Вади Рам (70км, 1.30часа) – известна още като Лунната Пустиня. Пътешествие далеч от цивилизацията с джип сафари (около 1, 3 часа). “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман тук и всъщност самият той е живял по тези места по време на Арабското въстание. Ще имате възможност да се насладите на дълга разходка с камила (по желание). Следва спирка в бедуинско селище за чай с кардамон.
Отпътуване за Червено море - град Акаба(50км, около 1час) Настаняване, вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН 02.01.2014 - СЕДМИ ДЕН 03.01.2014 /Акаба
Закуска. Свободен ден в Акаба. Възможност за допълнителни екскурзии:

    Яхта с прозрачно дъно – 4 часов круиз с обяд, 43 евро/човек (в цената влиза обяд, екип за шнорхелинг, кърпа и 1 безалкохолна напитка);

    Круиз по залез слънце – 2 часов круиз, 25 евро/човек (в цената влиза 1 безалкохолна напитка);

    Гмуркане – 75 евро/човек;

    Парасейлинг 15мин. – 55 евро/човек;

    Шнорхелинг – 45 евро/човек.


Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН 04.01.2014 /Акаба – София
Полет в 04.00ч. Акаба – Истанбул – София. Кацане на Летище София в 08.45ч.
Дати:


28.12.2014- 04.01.2015

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.112.98 - us - us   _           
execution time : 0.28