2018-12-10 01:36
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Автобусни програми
Екскурзия в чужбина
Екскурзия Италия

ЧУДОДЕЙНАТА СИЛА И КРАСОТА НА АСИЗИ, Италия

Ю Травел
Видяна:
786 пъти


Актуализирана на :
12-04-2017
19:25

Италия Италия
6 дни
655 лв.
Италия снимки 2 Италия снимки 3 Италия снимки 4 Италия снимки 5 Италия снимки 6 Италия снимки 7 Италия снимки 8 Италия снимки 9 Италия снимки 10

всички оферти от агенция Ю Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаПРОГРАМА

1 ден :
София - Риека ( 950 км.)
За това пътуване потегляме от храм-паметник „Александър Невски” в 06.00 ч. Преминаваме Сърбия транзит, но със спирки за освежаване. Късно след обед пристигаме в пристанищния град Риека. Нощувка.

2 ден:
Риека - Перуджа ( 680 км.)
Закуска в хотела и отпътуване в 8 ч. Попътно проверяваме дали прочутата Венеция си е на мястото. А няколко часа по-късно откриваме най-старата република на света – Сан Марино. Основана е през 301 г. от Св. Маринус от остров Раб, в днешна Хърватска. По време на тогавашните жестоки гонения срещу християните, той бяга през морето и се крие в планината Титано, заедно с групичка християни. Построяват си малка църква, поставяйки основите на днешния независим град-държава. А ние просто ще се разходим из града , до върха на планината от където се вижда цялата територия на републиката и Трите кули на Сан Марино - Гуайта, Честа и Монтале. После отново на автобуса за да стигнем привечер в Асизи. Нощувка.

3 ден:
Асизи
Закуска и цял ден обикаляме пеша местата на светите Франциск и Клара. Слушаме за житейските им подвизи и чудеса. Пикник в националния парк на планината Субасио - под сенките на дърветата в близост до извора " Фонте Маддалена" . Нощувка.

4 ден:
Асизи - Перуджа –Анкона ( 160 км.)
Закуска. По обяд напускаме на хотела. Отпътуване за Перуджа и разглеждане на града, катедралата Сан Лоренцо с музей, ценни ръкописи от 10 в. , Националната галерия, с творби на Пиетро Перуджино, учител на Рафаело; Пиеро де ла Франческа, Агустино ди Дучио, Двореца деи Приори от златния средновековен век на Перуджа, с ценни фрески, Манастира Св. Джулиана, от 13 в. През вековете манастира е използван за различни цели - първоначално е бил девически, но поради пикантната си слава е превърнат в хамбар, а днес служи за военно училище. Късно след обед се откъсваме от този интригуващ обект. Налага се да стигнеме в Анкона, откъдето в 19:30 се качване на голям кораб, за да плаваме през морето цяла нощ .. . . . .
(Внимание, 12 часа луна, вълни, звезди, по много от всичко . . и така, до Сплит.

5 ден:
Сплит - Любошки - Мостар - Сараево - Високо ( 300км.)
Корабът акостира в Сплит в 7.30ч. ... Слизаме кой как може. Долазваме до автобуса , бърза разходка в Сплит и отпътуваме за Любушки за да се любуваме на водопада Кравице и да закусим. Нататък е лесно. Параклиса и кръста на Дева Мария, намиращ се в подножието на хълма, на който тя се е явила на децата. Отива се пеш за 10 мин. в едната посока. Също прекрасния Мостар – културната столица на Херцеговина. Известният „Стари мост” от 16 в. (UNESKO) над р. Неретва, живописния Стария град, събрал в едно и отоманско, австро-унгарско, и средиземноморско влияние. По пътя за Сараево ще спрем на карстов извор Благай ; старинна светиня за дервишите и суфите (текето при Благай); на ценни артефакти, свързани и с нашето минало – богомилски каменни надгробия (стечки); каменната крепост в градчето Почител (UNESCO). Късния след обед –пешеходна разходка из Сараево: базарът Баш чаршия, сладкарнички и кафенета, изплували сякаш от миналото, дюкяни с традиционни стоки, Катедралата, Православната църква, Синагогата, Джамията Али паша, Латинският мост, живописните старинни квартали. Отпътуване за селището Високо (на 30 км от Сараево), край което са разположени придобилите известност „Босненски пирамиди” . Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден:
Високо – Чачак – София ( 600 км.) ,
Закуска. Посещение на „Босненски пирамиди”, които според техния откривател и негови поддръжници, са най-старото творение на човешка ръка. Отпътуване за България. Спирка във Вишеград, разположен в близост до границата със Сърбия. Фотопауза при моста на р. Дрина (UNESKO) - Мехмед паша, място придобило световна известност от романа „Моста на Дрина”, донесъл Нобелова награда на автора му Иво Андрич. и кратка разходка в „Камен град”, или „Андричград” –изграден по инициатива на Емир Кустурица. Пристигане в София около полунощ.

Пакетната цена включва :
транспорт с лицензиран туристически автобус и голям кораб
4 нощувки със закуска в хотели ***
1 нощувка със закуска на кораба, с платена самолетна седалка
фериботни и магистрални такси
медицинска застраховка 2000 евро

Пакетната цена НЕ включва:
влизане в Тунела в босненските пирамиди (включваща входна такса и беседа от местен екскурзовод): - 5 € (цените са към септември 2015 г.)
входни такси за музеи, галерии, лифт
сувенири
Дати:


24.05.2017 г. 07.10.2017 г. 6 дни /  5 нощувки

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 879 лв.  Домика Тур
топ оферта 259 лв.  София Луксъри Травел
топ оферта 300 лв.  Травелмания - Данитравел
топ оферта 169 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.221.147.93 - us - us   _            
execution time : 0.36