2019-05-22 09:57
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екскурзия в чужбина

Индия – Златният триъгълник, Шри Ланка и почивка н

Екзотик Холидей
Видяна:
660 пъти


Актуализирана на :
03-05-2017
17:34

Индия
13 дни
5066 лв.

всички оферти от агенция Екзотик Холидей
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертата13 дни/ 11 нощи
05.12.2017 - 17.12.2017; 11 нощувки, 13 дни Изключително подходящ маршрут за всеки, който иска да съчетае посещение на най-забележителните места в Индия, най-популярните обекти в Шри Ланка с незабравима почивка на райските плажове на Малдивите.
Програма
Първи ден: 05.12.2017 –вторник;   София - Доха  - Делхи
Среща на летище София с водача на групата в 11:30 ч. Полет за Делхи през Доха в 19:45 ч. с Катарски авиолинии, QR 226.

Втори  ден: 06.12.2017 – сряда;   Делхи
Кацане на летище Доха в 01:20 ч. Полет за Делхи в 02:25 ч. QR 570. Пристигане в Делхи в 08:25 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел 5* в Делхи, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.

11:00 часа – начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Посещение на Радж Джахат (Raj Ghat), мемориал, издигнат в чест на “Бащата на нацията” Махатма Ганди,   Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Вечеря и нощувка в хотела.

Трети ден: 07.12.2017 – четвъртък;   Делхи-Джайпур ( 265 км/ около 6 ч.)
Закуска. Полудневна обиколка (включена в цената) на Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересена смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.

Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2, 5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотел 5*. Вечеря и нощувка в Джайпур.

Четвърти ден:  08.12.2017 – петък; Джайпур
Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур.  По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,   повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение.  Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи. Вечеря и нощувка в Джайпур.

Пети ден: 09.12.2017 – събота;   Джайпур  - Фатехпур Сикри -  Агра (235 км, около 3-4 часа)
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри (включена в цената) - столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил . Пристигане в Агра и настаняване в хотел 5*.
Посещение на Тадж Махал по залез слънце (включена в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.
Вечеря и нощувка в хотела в Агра.

Шести ден: 10.12.2017 - неделя;   Агра-Делхи / 203 км. (4 часа) – Коломбо (Шри Ланка)
Закуска. Посещение на Агра Форт (включена в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост,   е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2, 5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя.
Отпътуване от Агра за Делхи (около 4 часа, магистрален път). Пристигане в Делхи. Трансфер до летище “Индира Ганди” за полет UL196 в 18:35 ч до Коломбо /Шри Ланка/. Кацане  на летището в Коломбо  в 22:10 ч.
Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова.
Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотел 4* в близост до Коломбо (около 45 мин). Нощувка.

Седми ден: 11.12.2017  - понеделник; Коломбо- Пинавала –Дамбулла 
Закуска. Отпътуване за селцето Пинавала, разположено на на брега на река Маха Ойа, където се намира приютът за слонове Пинавала. Територията на приюта е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти.  Днес Пинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество научни изследвания, книги и филми. Уникално преживяване, което не бива да бъде пропуснато.

Отпътуване за Дамбула. Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.  Настаняване в 4* хотел в Дамбула. Вечеря и нощувка.

Осми ден: 12.12.2017  - вторник; Дамбула-Сигирия-Матале-Канди
Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате.
Програмата продължава с посещение във фабрика за батик. Специфичното рисуване на текстил с восък ще Ви впечатли със своята изящност.

Продължаване за Канди (около 1 час) - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава.
Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта. Но при пълнолуние през юли или август всяка година той избухва във вихъра на вековния и шумен десетдневен фестивал, наречен Есала Перахера. Пет нощи не спират церемониите и танците пред петте главни будистки и хиндуистки храма. След това, на шестата нощ, тръгват шествията от светилищата към Далада Малигава (Храма на зъба). Всяка вечер те стават все по-пищни и грандиозни, с костюмирани танцьори, барабанисти, музиканти, акробати и артисти, които ходят на кокили, размахват цветни ленти, танцуват с бичове и жонглират с факли, всичко това на фона на десетки слонове, нашарени и загърнати с обсипани в светлинки наметала. За финалната процесия всички изпълнители, както и повече от сто слона, се събират заедно, водени от най-големия мъжки слон, който носи върху главата си копие на светия реликварий.
Вечерта ще имате възможност да се насладите на великолепно танцово шоу с типичните танци на Шри Ланка, изпълнявани по време на фестивала на Есала Перахера.
Вечеря и нощувка в хотел 4* в Канди.

Девети ден: 13.12.2017  - сряда; Канди – Коломбо – Мале (Малдиви)
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Тук можете да се порадвате и на популярните сред  туристите „Градина на подправките” и „Градина на орхидеите”.
Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Ще бъдете впечатлени и от от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.
Отпътуване към летището в Коломбо за полет UL103 до Мале(около 3 часа). Излитане в 18.35 ч, кацане в Мале в 19.30 часа. Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер с лодка до избрания хотел. Вечеря и нощувка.
Десети ден: 14.12.2017 г. – четвъртък  до 15.12.2017 – петък;   Малдиви
Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук.

Двенадесети ден: 16.12.2017 – събота; Мале-Доха-София
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Трансфер за полет QR 675, излитащ в 20:20 ч. Кацане на летище Доха в 23:10. Трансфер до хотела. Нощувка

Тринадесети  ден 17.12.2017 – неделя
Закуска. Обзорна екскурзия на Доха (включена в цената). Трансфер до летището за полет QR 225 в 14:30 ч. Кацене на летище София в 18:45 часа.

Цената включва:

    * самолетен билет София-Доха-Делхи; Мале – Доха - София с Катарски авиолинии с позволен багаж до 30 кг;
    * самолетен билет Делхи-Коломбо-Мале с АК Sri Lankan Airlines с позволен багаж до 30кг;
    * всички летищни такси;
    * традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери;
    * ранно настаняване при пристигането в Делхи;
    * 4 нощувки, 5 закуски и 4 вечери в 5* хотели в Индия;
    * 3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери в 4* хотели в Шри Ланка;
    * 3 нощувки в хотел по избор на Малдиви на база полупансион или всичко включено;
    * 1 нощувка със закуска в Доха
    * всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
    * езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
    * входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
    * екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
    * водач от България по време на пътуването;
    * медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”


Цената не включва:

    * индийска туристическа виза – 105 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels).
    * Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
    * разходи от личен характер;
    * храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
    * бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 50 USD на човек за цялата програма
    * Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД " Армеец"


Условия за записване:

    * При записване се внася депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
    * Офертата важи при минимум 15 туристи.
    * Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.82 лв.
    * Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
    * Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
    * Хотелите в Индия и Шри Ланка ще бъдат обявени седмица преди заминаване.
    * Възможна е промяна в разписанието на полетите Делхи - Шри Ланка и Шри Ланка - Мале
    * Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
    * Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Необходими документи:

    * Валиден международен паспорт/ минимум 6 месеца след датата на завръщане/
    * За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от едния или двамата родители/ копие + оригинал/.
Дати:


05.12.2017 -  17.12.2017

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 230 лв.  Велбург
топ оферта 459 лв.  Валенти 7
топ оферта 799 лв.  Рейма Травел
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.163.20.123 - us - us   _            
execution time : 0.37