2019-11-14 23:53
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия
Екскурзия в чужбина
Самолетни програми

Индия - Делхи, Джайпур, Амбър, Агра, с водач и група

Географски свят
Видяна:
240 пъти


Актуализирана на :
25-10-2019
15:31

Индия
8 дни
1730 лв.

всички оферти от агенция Географски свят
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА
8 дни / 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 4/5*
Цена: от 1730 лв
Дати: 19.11.2019г - 1730 лв; 20.01.2020г - 2080 лв; 03.02.2020г -2080 лв; 14.02.2020г - 2080 лв

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:
- Самолетен билет София –Истанбул – Делхи/ Делхи - Истанбул – София с Turkish Airlines;
- Летищни такси;
- Регистриран багаж до 30 кг;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Vivanta By Taj Dwarka 5* в Делхи или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Mansingh hotel 4* в Агра или подобен;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Mansingh hotel 5* в Джайпур или подобен;
-      Туристическа програма в Делхи, Джайпур и Агра;
-      Посещение на Амбър Форт, Джантар Мантар и Тадж Махал;
- Всички турове по програмата;
- Wi-Fi в общите части на хотелите;
- Трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;
- Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ.

Цената не включва:
- Входна виза за Индия на стойност 125 щатски долара+20 евро такса обработка.
- Музикална шоу-програма от Тадж Махал – Опознайте Мохабат – 49 евро на човек;
- Бакшиш в размер на 35$ на човек за целият престой.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Turkish Airlines
София – Истанбул – 16:00 ч. – 18:20 ч.
Истанбул - Делхи –  20:55 ч. – 05:15 ч.
Делхи – Истанбул – 06:55 ч. – 11:30 ч.
Истанбул - София – 14:55 ч. – 15:05 ч.

Трансфер: летище- хотел – летище
Продължителност - около 1 час в посока с организиран трансфер с автобус.

                                                  ПРОГРАМА
ДЕН-1 – СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 18:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Делхи в 20:55 ч.
ДЕН-2 - ДЕЛХИ
Пристигане в Делхи рано сутринта. След преминаване на визовите и граничните процедури, започва комбинирана панорамна обиколка на Делхи по време, на която ще посетим Стария Делхи със своята 300-годишна стена около града, построена от Император Шах Джахан, носеща неговото име и по време, на който Делхи е столица на страната. Ще преминем покрай Червената крепост, построена от червени пясъчни камъни, ще преминем през някогашния императоски булевард Чанди Чоук, който днес е най-оживената търговска зона в град и ще продължим за панорамна обиколка на Новия Делхи. В новата столица, изградена по дизайн на Сър Едуард Лутенс ще разгледаме отвън: Резиденцията на Президента – Ращрапати Бхаван и сградите на Секретариата – центъра на цялата правителствена активност до края на булевард Раджапат, където се намира 42-метрова арка - „Вратата на Индия“ и сградата на Върховния съд. По време на обиколката ще посетим 12-вековната историческа крепост Кутаб-Минар, която е с височина от 72, 5 метра и е изцяло ръчно изработена, а железният стълб, устоява на опустошенията на времето без да има дори ръжда по себе си за 1500 години. След което ще се отправим към Мавзолея на император Хумаюн. Гробницата е построена от жената на император Хумаюн – Хамида Бану Бегум или още наричана Хаджи Бегум, като строителството започва през 1569г. – 14 години след смъртта на императора. Архитекта на проекта е Мирак Мирза Гияс. Това е първият отличителен пример за яркия мугалски архитерктурен стил, който бива вдъхновен от Персийската архитектура. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка.
ДЕН-3- ДЕЛХИ / ДЖАЙПУР (265 КМ / 6 ч.)
Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време. Вечерта ще се отправим за посещение на Храма Бирла Мандир или още познат като Лаксми Нараян, за да станем свидетели на Аарти церемония (преклонение пред боговете). Храмът Лаксми Нарая или Бирла Мандир се намира в Храмовия комплекс Моти Дунгри, разположен на малък хълм, на около 6 км от центъра на град Джайпур. Храмовият комплекс е много известен сред любителите на този тип архитектура и най-вече сред поклонниците. Бирла Мандир е не много стар, но изключително известен храм, заради своята величествено-красива архитектура. Хиндуисткият храм е посветен на Бога Вишну и неговата съпруга Богиня Лаксми. В храма могат да се видят и отделни светилища на други, различни хидуистки богове и богини.
Връщане в хотел Mansingh hotel 5* или подобен за вечеря и нощувка.
ДЕН-4  ДЖАЙПУР
Закуска в хотела. Сутрешно посещение на Амбър Форт, яздейки богато украсени слонове или с джип. Амбър Форт е дворец с класическа и до някъде, романтична архитектура, който се намира в най-големия по площ щат в Индия - Раджастан.  Солидните стени на двореца, на пръв поглед, може да не изглеждат красиви, но крият истински Рай отвътре. Миниатюрите, изрисувани по стените изобразяват ловни и военни сцени. Тук могат да се видят още скъпоценни камъни и огледала вградени в мазилката.  Във вътрешността на Джак Мандир се намира и небезизвестната Шееш Махал – стая, на която четирите й стени и таван са напълно покрити с блестящи огледални парченца, които са специално донесени от Белгия. По пътя към укреплението ще спрем за кратко за снимки при Двореца на ветровете – Хава Махал.
След обяд посещение на Градския дворец на Махараджата и някогашна кралска резиденция, част от която днес е  превърната в музей.  Малка част от двореца все още се използва от кралското семейство в Джайпур. Сградата е построена с укрепителен корпус. Градският дворец заема почти 1/7-ма част от града. Една от най-големите атракции в двореца е Музея на Арсенала, в който се помещават внушителен брой пистолети, кобури, мечове, пушки и ками, някога използвани от кралското семейство.
По-късно ще посетим Джантар Мантар – най-голямата обсерватория в света. Обсерваторията се намира в близост до Градския дворец и помещава в себе си 17 огромни уреда, голяма част от които все още могат да се използват. За желаещите, ще има възможност да се насладят на разходка с рикша по време на обиколката на града.
Връщане в хотел Mansingh hotel 5* или подобен за вечеря и нощувка.
ДЕН-5 - ДЖАЙПУР / АГРА (235 км / 5ч.)
Закуска в хотела. По-късно ще отпътуваме за Агра по пътя, за който ще посетим селцето Абанери със своя впечатляващ стъпаловиден кладенец и Фатехпур Сикри – градът на победата.
Абанери или първоначално назоваван Аба Нагри, което в превод означава Градът на светлината е построен през IX век от Крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар. Селцето добива своята известност, заради стъпаловидния кладенец и храмът Харшат Мата, който се намира в близост до него. Тук съществува легенда, според която селото е кръстено на Богинята Харшат Мата, известна със своята ведрина и щастие, които разпрострирала из цялото село. Именно поради тази причина селото носи името Абанери. Пътят ни ще продължи към следващата точка – Фатехпур Сикри. Разположен на 40 км от Агра, изоставеният град Фатехпур Сикри бил построен от Император Акбар през 1569г. Императорът направил Фатехпур Сикри своя столица и градът бил изпълнен с живот за 14 години, но след като Император Акбар напуснал града, той бавно започнал да обезлюдява и разрушава. Пристигане в Агра и настаняване в хотел Mansingh hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ДЕН-6  - АГРА
Закуска. Посещение на Агра Форт, паметник, включен в списъка на ЮНЕСКО. Той се намира на 2, 5 км от Тадж Махал. Дворецът по-лесно би бил описан като стенния град. Зад забранените стени от червен камък стоят дворци, които могят да разкажат историята за Мугалската империя. Най-впечатляващите сгради в крепостта са Диван-и-Ам или още позната като залата за срещи и събития с представителите на мугалския двор и сградата Диван-и-Кхас, където се провеждали частни срещи и посещения на чуждестранни делегации.
Следва посещение на гробницата на Итмад-Уд-Даула, известна като „Малкия Тадж“. Това е първата Мугалска постройка, изградена само от мрамор и украсена с пъстри камъни с технологията пиетра дура. Итмад-Уд-Даула има специално място в историята на Индия, както и историята на развитието на архитектурата. Тя е и мавзолей с гробница на Мир Гияс Бег, министър в двора на Шах Джахан. Връщане в хотел Mansingh hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ДЕН-7- АГРА – ДЕЛХИ (205 км / 5 ч.)
Закуска в хотела. Сутрешно посещение на Тадж Махал (1631 - 1653), една любовна история овековечена в бял мрамор, построена от Шах Джахан в памет на неговата обична съпруга Мумтаз Махал, за да съхрани нейните тленни останки, която реално е най-добре запазената и красива гробница в света. Тя е най-добре описана от поета Едуин Арноуд, като „ това не е просто архитектурно творение, като останалите сгради, това е страстен манифест на императорската любов, изписана върху жив камък“. Това чудо на архитектурата е истински шедьовър с идеални пропорции, което свидетелства за уменията на близо 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия, на които им били нужни цели 17 години, за да завършат тази „ Любовна поема от мрамор“. (Тадж Махал е затворен за посещение всеки петък.) По-късно през деня ще се отправим към Делхи. Пристигане и настаняване в хотел  Vivanta By Taj Dwarka 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
ДЕН-8 –  ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Ранна закуска в хотела. Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул. Продължителност на трансфер – около 1 час. Прекачване за полет до София. Прибиране в София около 15:05ч.

ТА Географски свят
Габрово, ул.Орловска 83- блок Дунав 2
тел: 066/807978, 0896798809
skype:gabrovo-geosviat, e-mail:geosviat@mail.bg
член на БАТА, член на IATA
официален представител на DerTour за България
www.geosviat.alle.bg
Дати:


19.11.2019г;  20.01.2020г;  03.02.2020г;  14.02.2020г

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 419 лв.  Географски свят
топ оферта 355 лв.  Бенитур
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 100.24.115.253 - us - us   _            
execution time : 0.66