2019-10-17 09:18
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Почивка Гърция
Почивка на море

МАГИЯТА на ЦИКЛАДИТЕ –ЕВИЯ и ТИНОС с МИКОНОС - ДЕЛОС

TRIPS2GO
Видяна:
97 пъти


Актуализирана на :
27-05-2019
18:32

Гърция Гърция
8 дни
690 лв.
Гърция снимки 2 Гърция снимки 3 Гърция снимки 4 Гърция снимки 5

всички оферти от агенция TRIPS2GO
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаМАГИЯТА НА ЦИКЛАДИТЕ
ЕВИЯ и ТИНОС с МИКОНОС – ДЕЛОС – СИРОС
ЛЯТНА ПОЧИВКА на Гръцките острови 2019

22.06.19 – 29.06.19 ; 21.09.19 – 28.09.19

690 лв
3 БОНУСА :
Панорамен тур в столицата на остров ЕВИЯ 
Туристическа обиколка в ЕРЕТРЕЯ
Разходка  в столицата на остров ТИНОС 
НОВО!! МИКОНОС – ДЕЛОС – СИРОС

*Възможност за тръгване от Перник, Дупница, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Пловдив

1-ви ден
Отпътуване от паркинга на Национален стадион Васил Левски , София в 07:00 ч. по маршрут София – Кулата – Солун – Ламия – о-в Евия . Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване към античните полиси Еретрея и Халкида . Някога Еретрея бил сред великите военоморски сили и важен център в Гърция в периода 8 – 5 век пр.н.е. Градът е считан за един от най-богатите археологически и исторически райони на Евия и Гърция, участвал заедно с Халкида в Троянската война и създал много колонии в антична Гърция, Тракия, Сицилия като могъща военоморска сила в онези дни. Основни акценти са къщата на мозайките, съхранила съкровища и добре запазени мозайки от IV век пр.н.е. , амфитеатъра (5 век пр.н.е.), храмовете на Дионисии, Димитра и Изида, археологическият музей с важни находки от Магула и Лефканти.
Продължаваме към град Халкида – столицата на острова, свързана чрез атрактивен, мрежест мост с континентална Гърция. Името „Халкида” произлиза от гръцката дума „halkos”- химически елемент мед, тъй като в древността, благодарение на медта островът натрупва богатствата си. Сведения за ранното съществуване на античния полис има още в Омировата Илиада. Основни забележителоности са Кметството и Червената къща, построени в неоколониален стил, Джамията с колекцията о твизантийски икони, Църквата Св.Параскева, Акведукта , крепостта Карабаба. Халкида е известна и с един природен феномен – на всеки 6 часа морското течение в протока Еврип променя посоката си от юг на север и обратно . По този начин естествения воден път прилича на река с множество водовъртежи. Това явление може да бъде наблюдавано най-добре от стария мост на града.Според легендата именно оттук е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно.В Халкида са и едни от най-известните рибни таверни с местни морски специалитети в района , заради които атиняни са изкушени и често, често идват да се насладят на тези кулинарни изкушения. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Сутрешен трансфер Мармари – Рафина – Тинос. Настаняване в хотела .Следобед разходка в столицата Тинос. Първите заселници на острова са били йонийските гърци, като островът е бил известен с важното за гърците светилище, посветено на бог Посейдон . Много от арт произведенията на творците тук са именно на майстори от Йонийската школа. Островът се нарича и „ръчно направения остров“ с 800-те параклиса и 600-те къщички за гълъби . Посещение на величествената църква „Панагия Евангелистрия“ – построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона, източник на чудеса и изцеление. Всяка година на Ha 15 авгycт остров Тинос приeма cтοтици пoклонници , koито идват да дοкocнaт чyдотвοрната иκoнa и по традиция те извървявaт на колене пътя οт първoто стъпалο нa църκвата дo иkонaта. По желание самостоятелно посещение на Археологическия музей, в който може да видите слънчев часовник и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. На 2-3 км. северно от град Тинос се намира самото светилище на древногръцкия бог на морето. Легендата разказва, че Посейдон вижда дъщерята на Нерей как танцува със своите сестри нереиди на брега на остров Наксос. С красотата си Амфитрита пленила Посейдон и той поискал да я отведе на колесницата си . Девойките избягала и се скрили от него. Дълго я търсил Посейдон, докато накрая един делфин му помогнал и издал къде са се скрили Амфитрита със своите сестри. Посейдон намерил Амфитрита и я взел за своя жена . Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс. По желание туристическа обиколка на острова . Над 45 селища се грижат да съхраняват своята автентична визия в типичната vernacular архитектура. Волакс е неповторим заради своите старинни камъни от розов гранит , превърнали се във феномен. Кардиани и Истерния заради гледката към морето, който предлагат , както и Пиргос – едно от най-живописните места на Цикладите. Той е второто по големина селище след Тинос и в него се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон. Връщане в хотела. Свободно време . Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс. По желание екскурзия до остров Миконос и остров Делос. Отпътуване с ферибот или корабче за остров Миконос и остров Делос. Пристигане на остров Делос – един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО . Според легендата са родени Аполон и Артемида , плод на любовта между Лето и Зевс. Макар и малък остров, Делос е бил толкова важно място в древността, че околните острови били известни като Цикладите, тъй като оформят кръг ( kyklos ) около свещения остров . Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, Терасата на лъвовете, Залата на биковете, Храмът на Изида, Къщата на делфините, Театърът за 5500 зрители, Къщата на Дионис и още много други находки ще Ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, , за да разкажат своята история и легенди. Остров Миконос – пешеходна обиколка на столицата на космополитния , модерен , престижен остров, където всеки ден е Празник на живота . Природното великолепие , фамозния стил , великолепните плажове , развитата инфраструктура и неизчерапаемата страст към забавления утвърждават уникалната атмосфера тук. Адреналин, Мода и Бохема ведно ! PARADISE BEACH , PLATYS GIALOS BEACHELIA, BEACH PANORMOS, SUPER PARADISE BEACH са само една част от плажове, на които се случват едни от най-големите купони на острова . Свободно време . Следобед връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и релакс. По желание Екскурзия до остров Сирос. Остров Сирос или Сира е търговски, административен и културен център на Цикладите. Главният град е Ермуполи . Елегантният Ермуполи , кръстен на Хермес – бога на търговията, е най – големият град за цялата островна група на Цикладите. Архитектурната слава на централния площад Plateia Miaouli превръща града в национална културоно – историческа забележителност. На плаца се издига статуята с революционера адмирал Андреас Вокос- Миаулис (на гръцки: Ναύαρχος Μιαούλης – „Адмирал Миаулис“) командващ флота на остров Идра и по-късно, на целия гръцки флот по време на революцията. Постлан с мрамор и изпълнен с кокетни таверни , кафетерии и пицарии, големият площад е сърцето на града. Площадът е доминиран от елегантната сграда на Кметството в неокласически стил, проектирана от немския архитект Ернст Цимер. Цимер успява да промени и лицето на Атина като я разкрасява с разкошни сгради, за което е наречен „поетът на модернизма в класическата архитектура”. Недалеч се намира Театърът на Аполон, проектиран от френския архитект Шабо по подобие на Ла скала в Милано. Като първи оперен театър в Гърция , той е известен със своите изящни стенописи и все още се ползва за концерти и оперни представления на музикални титани като Джузепе Верди и Волфганг Амадеус Моцарт. Свободно време . Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване за Рафина- Мармари . * Възможност за Шопинг в McArthurGlen Designer Outlet Athens -20 евро(мин 15 участника) . Настаняване в хотела. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Отпътуване за България по маршрут о-в Евия -Ламия – Солун -Кулата – София . Пристигане в София късно вечерта.

ПРОМО ЦЕНИ :

Цена за човек в двойна / тройна стая: 690 лв
Доплащане за единична стая: 200лв.

Доплащане за дете 0-3, 99 г.: 80 лв
Доплащане за дете от 4-9, 99 г.  с двама пълноплащащи в едно помещение :350 лв.
Доплащане за 2 деца до 11, 99 г. с двама възрастни във фамилна стая :850 лв.

Доплащане за допълнителна седалка в автобуса: 50 лв.
Доплащане за ВИП места за 2, 3, 4 ред в автобуса: 50 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Лицензиран автобусен транспорт София – о.Евия – София
Магистрални, пътни такси
Фериботни билети
БОНУС!! Панорамен тур в столицата на остров Евия
БОНУС!! Туристическа обиколка в Еретрея
БОНУС!!Разходка в столицата на остров Тинос
2 нощувки в хотел Marmari Bay Hotel Evia ***
2 закуски на блок маса
2 вечери  на блок маса
5 нощувки в хотел Virginia hotel Tinos ***  в сърцето на столицата
5 закуски на блок маса на верандата на комплекса
5 вечери  в таверна
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Медицинска застраховка 5000 ЕВРО / ЗД Армеец
Информационен пакетЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

Туристическа обиколка на остров Тинос – 15 евро (мин 15 участника)
Екскурзия до островите Делос и Миконос – 50 евро
Екскурзия до остров Сирос – 20 евро
Шопинг в McArthurGlen Designer Outlet Athens -20 евро(мин 15 участника)
Организиран транспорт от  Стара Загора / Пловдив – 30 лв  (мин.15 човека)
Застраховка “ Отмяна на пътуване“
сити такси
входни такси

*входна такса : Акропол -20 евро
**вход за археологическото пространство – 4 евро

Допълнителна информация :

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни

Условия за записване:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие  от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.
Хотелско настаняване по Програмата:

Marmari Bay Hotel  Summer Resort Evia ***

www.marmaribay.gr

Много добър: оценка 8, 2 от 10

Елегантната визия на Хотел Marmari Bay *** доминира сред безкрайния син хоризонт на залива Мармари.Хотел Marmari Bay *** е не само място за хора, които обичат слънцето, но и оазис, далеч от неудобния шум на града. Тук можете да се любувате на слънчеви бани през целия ден, да отпиете Вашето питие в бара до басейна или просто да наслаждавате  на залеза от балкона си. За тези, които желаят спокойна почивка и забавления, Хотел Marmari Bay ***  гарантира незабравима почивка.

Сред многобройните  удобства са  безплатен транспорт до близките плажове Zastani, Kokkini и Figias , клуб за кайтинг , уиндсърф и гмуркане. детски кът , магазин за подаръци, конферентната зала с капацитет до 100 души .

Ресторант La Veranda сервира а ла карт ястия от италианската кухня . Вечер можете също да се насладите на коктейл край басейна, а редовно се провеждат и типични гръцки вечери с гръцка кухня и музика на живо.

Хотелът разполага с Безплатен частен паркинг, Безплатен интернет във всички свои корпуси, Бизнес корнер , Детски  басейн , Колела под наем , Обменно бюро, 24/7 Рецепция .Virginia Hotel & Studios Tinos***

www.virginiarooms.gr/...

Превъзходен: оценка 9, 4 от 10

Централно разположен в любимата част на  Тинос и заобиколен от живописни алеи,   модерният хотел Virginia Hotel & Studios Tinos *** предлага  прекрасна тераса на покрива  и  комфорта на  открита хидромасажна вана ведно с  уникалната гледка към Егейско море.

Всички стаи са  климатизирани и с балкон, просторни и светли , с елегантни  интериорни акценти  в  меки тонове . Всяка шумоизолирана стая е оборудвана с 50-инчов Smart TV и хладилник. Самостоятелната баня е снабдена със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

Започнете деня си  с питателна  закуска, сервирана ежедневно на терасата на покрива с изглед към столицата .Уникалните местни продукти отговарят на внимателно подбрани традиционни ястия от цяла Гърция, които съставляват прекрасен богат бюфет, пълен с многообразие от вкусове, аромати и цветове .

Лежерно отпуснат в уюта на Вашия шезлонг  се насладете  на  перфектното фрапе тук. Прекарайте спокойни моменти в модерното джакузи на открито, почувствайте пълна релаксация и спокойствие в красива атмосфера.

Различни ресторанти, барове и мини пазари се намират на кратко разстояние пеша.

Хотелът разполага с 24/7 рецепция , Безплатен паркинг  , Безплатен Wi-Fi в целия комплекс, Модерна хидромасажна вана на открито, Наем на велосипеди , мотопеди и  автомобили, Бизнес корнер, Фризьор, Козметичен салон, Медицински център.
Дати:


Дати :  22.06.19 – 29.06.19 ;  21.09.19 – 28.09.19

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 335 лв.  Бенитур
топ оферта 1175 €  Рейна Тур
топ оферта 399 лв.  Географски свят
топ оферта 229 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2019 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 34.204.189.171 - us - us   _            
execution time : 0.36