2020-08-10 05:54
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
Почивка на море
Екскурзия в чужбина
Автобусни програми

Почивка на море в АЛБАНИЯ, курорт ШЕНГИН!

Мистрал Травел
Видяна:
190 пъти


Актуализирана на :
07-02-2020
14:35

Албания Албания
8 дни
460 лв.

всички оферти от агенция Мистрал Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаНОВО! Почивка в АЛБАНИЯ, курорт ШЕНГИН на АДРИАТИЧЕСКО море!


Автобусна програма с маршрут: София - Гюешево - Скопие - Кукъс - Шенгин - Призрен - София
8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери/ собствен плаж с безплатни шезлонги
Хотел „President” 4* в курорт Шенгин, вижте тук: president-hotel.shengjin.hotels-al.com/...#photo


ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за РАННИ записвания до 30 МАРТ:
ОТСТЪПКА - 50 лева от редовните цени в таблиците САМО за ДАТИ в период от: 30 МАЙ - 20 ЮНИ вкл. и 12 СЕПТЕМВРИ -10 ОКТОМВРИ
ОТСТЪПКА - 30 лева от редовните цени за всички останали предложени дати!


Елате в сърцето на Албания – древният АРБАНОН в земята на ГЕГИТЕ и вижте:
В Шенгин – безкраен плаж със ситен пясък, рамкиран от красива синя лагуна, планината на феите и пясъчната дюна – резерват „Rana e Hedhun”
В Албанските Алпи – езеро Коман и река Шала (албанският Тайланд)
В ЛЕЖА и КРУЯ – историята на великия Георги Скендербег в столица и последен дом
В Тирана - новооткритите Бункарт, Къщата на листата и свети мощи на Св. Йван Владимир
В Дуръс – от античност до град Драч и най-старата изба за коняк „Скендербег” и отбрани вина
В Шкодра – крепост и древност на езерото Шкодра, свързана и със Св. Иван Владимир
В Призрен, Косово – някога българска земя, днес земята на българите - горани


Програма

1 ден (събота): София – КПП Гюешево – Скопие – Призрен – Кукъс – Шенгин – 503 км.
Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута ни до Адриатическо море в Албания и курорта Шенгин. Половината от маршрута, който изминаваме е по магистрален път, включително най-новата магистрала, свързваща столицата на Северна Македония – Скопие с Косово и Адриатическо море в Албания. На територията на Албания местните наричат магистралата с името „Пътят на Нацията”.
В исторически план албанското име на магистралата устройва и нас българите, тъй като до Адриатика пътят ни преминава през територии, които са били част от българската държава, а в Косово и Албания край градовете Призрен и Кукъс и днес живеят българите – горани.
По пътя почивки на подходящи места. Пристигане в курорта Шенгин в късен след обяд и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден (неделя): курорт Шенгин - пясъчната дюна – резерват „Rana e Hedhun” – 6 км.
Закуска. Свободен ден, за да опознаете курорт Шенгин в превод „Св.Йоан” – прекрасно място в подножието на „Планината на феите” с три километра плажна ивица с тъмен ситен пясък в рамката на красива синя лагуна. На север начало на лагуната е чудото-резерват Rana e Hedhun – рядък средиземноморски пейзаж, в който сякаш великан е изхвърлил огромно количество пясък, образувайки пясъчни дюни спускащи се по цялото било на Планината на феите, притихващи в синята вода на Адриатика! В другия край синята лагуна завършва с защитената зона на Природен парк „Куне Вайн Приказка” - красиво и необезпокоявано място, където най-после се влива река Дрин, красив финал на дългия й път от изворите при Охридското езеро.
След обяд по желание (включена в пакетната цена) разходка с автобуса до планината от пясък чудото-резерват Rana e Hedhun. Вечеря. Нощувка.

3 ден (понеделник): Шенгин – Дуръс – Шенгин – 149 км.
Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до Дуръс – българския град Драч и най-стар град в Албания.
В днешния ден, чуйте историята за един древен град и неговите илирийски царе: Дура и Епидамн, за времена на владетели-колонизатори от остров Корфу и процъфтяваща римска провинция Дирахум, за времена, в които е известен и като град Драч от времето на цар Самуил през царуването на Симеон Велики до 1018 г. при цар Иван Владислав…
Разглеждането на забележителностите в Дуръс с местен екскурзовод започва от: Torra – венецианска кула, част от градската отбранителна стена от 15 век, ще продължим към най-големият на Западните Балкани амфитеатър (2 век от н.е.) и елегантният булевард „Епидамн” опасан с величествени палмови дървета от двете страни. Свободно време за разходка и чашка кафе и се отправяме към най-голямата дестилерия за коняк и вина в Албания. Дегустация на отбрани вина и коняк с хапки (включено в цената) и възможност да си закупите при желание от напитките. Завръщане в Шенгин и хотела след обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден (вторник): Шенгин – езеро Коман и река Шала (албанският Тайланд)– Шенгин – 150 км.
Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: круиз по езеро Коман до река Шала в Албанските Алпи! Любителите на адреналина ще изкушим с пътешествие (75 км. = 2:21 часа път в посока) до недокоснатата природа на Албанските Алпи – езерото Коман, откъдето със специално наета лодка се отправяме към река Шала – албанският Тайланд!
Неописуеми с думи гледки ще радват окото, в прозрачните сини води на река Шала (твърдят, че водата измива греховете) ще можете да се изкъпете, да плажувате на шезлогите при къщата за гости край реката или да похапнете вкусно в ресторанта. Екскурзията (заявява се и се заплаща предварително в България) е целодневна и се завръщаме обратно в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

5 ден (сряда): Шенгин – Шкодра – Шенгин – 90 км.
Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до град Шкодра – древна илирийска столица и част от княжеството Дукля и Зета на княз Свети Иван Владимир – васал и зет на цар Самуил!
В днешния ден ще останете очаровани от уникалното разположение на град Шкодра в подножието на Албанските Алпи, на брега на езерото Шкодра и в прегръдката на три реки: Кир, Дрин и Буна. На цялата тази красота ще се насладим от височината на крепостта Rozafa – 130 м. над м. равнище и ще се опитаме да си представим победоносната битка на цар Самуил, състояла се именно тук, където пленява княза на Дукля и бъдещ негов зет, неуспешно укрил се в съседното селище Коплик...
В Шкодра ще разпознаете един град на толерантност, в който съжителстват различни религии, ще се удивите на смесица от архитектурни стилове от Австро-Унгария, Италия и т.нар. „жилища на Хрушчов” от комунистическия период. Ще имате възможност за чашка кафе или вкусен обяд на брега на езерото Шкодра – най-голямото сладководно езеро в Южна Европа и в близост до Адриатическо море. След обяд завръщане в Шенгин и хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден (четвъртък): Шенгин – Тирана - Круя – Лежа – 150 км.
Закуска. Свободен ден в Шенгин.
По желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до знаковите за Албания градове – Тирана, Круя и Лежа
В днешния ден ще чуете историята за великият герой на Албания – Георги Кастриоти Скендербег, пред който дори турците се прекланят и го сравняват с Александър Велики, прибавяйки към рожденото му име прозвището – Скендербег. Ще се разходим в непристъпната му твърдина и столица – Круя, ще посетим и гробницата на Скендербег в град Лежа, находяща се в старата църква „Св. Никола” – героят е погребан като християнин!
Ще се разходим и в столицата на Албания – Тирана и освен описваните забележителности, за които сте прочели във всяка една програма или вече сте видели, ние ще привлечем вниманието ви и към новооткритите музеи, които ако желаете можете да посетите: „Къщата на листата” е най-новият и може би най-интригуващият музей на Албания, който отвори врати. Счита се за еквивалент на щаба на Щази в бивша Източна Германия. Листата имат двояко значение: неща, скрити в гората, но също така и оставянето на листа в книги и папки - досиетата на хората.
Всички сме чували за бункерите, с които била покрита цяла Албания, но от 2015 година насам туристите, както и неподозиращите за съществуването им местни, вече могат да видят що е то противоядрен бункер от епохата на Енвер Ходжа, посещавайки новооткритите музеи: Бунк Арт 1 и Бунк арт 2. Първият музей е с площ 3000 м2 и е разположен на цели пет етажа под земята, вторият музей е в самия център под сградите на министерствата с площ от 1000 м2 и цели 25 стаи…
Ще имаме достатъчно време, за да посетим и Православната Автокефална църква на Албания – „Възкресение”, която е четвъртия по големина православен храм в Европа. Църквата впечатлява с размерите си от 1660 м. обща площ с максимална височина 32, 2 м. и камбанария с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на великолепната църква „Света София” в Истанбул и пази светите мощи на Св. Йоан Владимир и Св. Кузма Етолийски.
Разходката ни ще приключи със свободно време в крепостта на Тирана и устроеният нов базар на територията й, където ще можете да си закупите сувенири, да изпиете чашка кафе или да обядвате в приятна атмосфера.
Завръщане в Шенгин и хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

7 ден (петък): Шенгин
Закуска. Свободен ден в Шенгин. Вечеря. Нощувка.

8 ден (събота): Шенгин – Призрен – Скопие – София
Закуска. В 08:30 часа (местно време) отпътуване за България с попътна разходка в Р. Косово и град Призрен който, за дълги години е бил част от българската история. В Призрен през 11 век е създадена Призренската българска епископия към Охридската българска архиепископия и пак в Призрен през 1072 год. е провъзгласено възстановяването на Българската държава и все тук е провъзгласен за български цар Георги Войтех, приел името цар Петър III, като пряк наследник на цар Самуил и комитопулите. Днес на територията на Призренска Гора в 19 на брой селища живеят българите – горани.
Пристигане в София късно вечерта.


ПРОМОЦИОНАЛНИ цени за РАННИ записвания до 30 МАРТ:
ОТСТЪПКА - 50 лева от редовните цени в таблиците САМО за ДАТИ в период от: 30 МАЙ - 20 ЮНИ вкл. и 12 СЕПТЕМВРИ -10 ОКТОМВРИ
ОТСТЪПКА – 30 лева от редовните цени за всички останали предложени дати!

Пакетни цени за 7 нощувки НА ЧОВЕК, в двойна стая с автобус на база закуска и вечеря:
30.05 - 06.06.20 - 535 лв.
06.06 - 13.06.20 - 535 лв.
13.06 - 20.06.20 - 579 лв.
20.06 - 27.06.20 - 579 лв.
27.06 - 04.07.20 - 625 лв.
04.07 - 11.07.20 - 625 лв.
11.07 - 18.07.20 - 695 лв.
29.08 - 05.09.20 - 579 лв.
05.09 - 12.09.20 - 535 лв.
12.09 - 19.09.20 - 510 лв.
19.09 - 26.09.20 - 510 лв.
26.09 - 03.10.20 - 510 лв.
03.10 - 10.10.20 - 510 лв.

ОПИСАНИЕ НА хотел „ПРЕЗИДЕНТ” 4* в курорта Шенгин на Адриатическо море
president-hotel.shengjin.hotels-al.com/...#photo

Местоположение на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е разположен на първа линия на морето в близост до центъра на курорта и до живописното пристанище. Разстояние до столицата Тирана – 70 км., разстояние до град Шкодра и границата с Р. Черна Гора – 45 км, разстояние до град Лежа – 5 км. Разстояние до природния резерват пясъчната дюна Rana e Hedhun – 3 км.
На територията на хотел Президент 4* Шенгин: хотелът разполага с обширно фоайе, денонощна рецепция, асансьор, собствен ресторант и дневен бар. На територията на целия хотел, както и в стаите безплатна безжична интернет връзка. Собствен, безплатен за гостите на хотела паркинг.
Настаняване в хотел Президент 4* Шенгин: хотелът е с капацитет от 50 помещения за настаняване, разпределени в: двойни стаи, стаи с допълнително легло и фамилни стаи с възможност за настаняване до 4 туристи. Всяка стая е обзаведена с вкус и разполага с: балкон, удобни легла, нощни шкафчета, телефон, гардероб, работно бюро, плоско екранен телевизор със сателитни програми, хладилник, индивидуален климатик, баня и тоалетна с тоалетни принадлежности и сешоар.
Плаж на хотел Президент 4* Шенгин: плажната ивица на курорта Шенгин е широка и с дължина 3 км., покрита със ситен тъмен пясък, а морето на дълго разстояние е плитко. Хотелът разполага със собствен плаж и чадърите и шезлонгите са безплатни за гостите на хотела. Плажът на курорта е идеално място за сутрешни и вечерни дълги разходки, на места е със естествени борови горички.

Дати :
30.05.2020,  06.06.2020,  13.06.2020,  20.06.2020,  27.06.2020,  04.07.2020,  11.07.2020,  29.08.2020,  05.09.2020,  12.09.2020,  19.09.2020,  26.09.2020,  03.10.2020

Пакетните цени включват:
Транспорт и транспортни разходи с лицензиран автобус за международни превози
7 нощувки в хотел „Президент” 4* на първа линия на морето със собствен плаж
7 закуски и 7 вечери на блок маса в ресторанта на хотела
Безплатни шезлонги и чадъри на плажа
Посещение на плажа – резерват пясъчна дюна Rana e Hedhun
Разходка в град Призрен,  Р. Косово
Водач от агенцията по време на целия престой

Пакетните цени НЕ включват:
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” или „Уника“при лимит 4000 евро за туристи до 69 год. -  8 лв;  от 70 год. и над 70 год. -  19 лева
Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
Музейни такси за обекти посещавани по желание
Екскурзия до Дуръс с включена дегустация на напитки в дестилерия от 1933 год. – 20 евро на турист,  осъществява се при минимум 15 туристи
Круиз „Албанският Тайланд” в езерото Коман и до река Шала в Албанските Алпи – 40 евро (включва:  трансфер до езеро Коман и специално наета лодка до река Шала);  осъществява се при минимум 20 туристи и се заплаща от България
Екскурзия до град и езеро Шкодра – 15 евро,  осъществява се при минимум 15 туристи
Екскурзия до Тирана,  Круя и Лежа – 20 евро,  осъществява се при минимум 15 туристи

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии,
само,  ако има свободни места в автобуса!

Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт
За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови,  санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
Депозит за промоционални цени с отстъпка 50 лв. -  50 %
Депозит за промоционални цени с отстъпка 30 лв. -  30 %
Депозит при стандартни цени -  30%
Доплащане -  20 дни преди отпътуване

  Снимки от нашата галерия© 2005-2020 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.228.11.9 - us - us   _           
execution time : 0.73