2018-08-22 00:45
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Почивка на море
Екскурзия в чужбина
Автобусни програми

Почивка в Албания - Ксамил!

Мистрал Травел
Видяна:
258 пъти


Актуализирана на :
25-01-2018
16:25

Албания Албания
8 дни
580 лв.
Албания снимки 2 Албания снимки 3 Албания снимки 4

всички оферти от агенция Мистрал Травел
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаНА МОРЕ В АЛБАНИЯ В САРАНДА И КСАМИЛ - АВТОБУС

СОФИЯ - КУЛАТА - ЯНИНА - САРАНДА - КСАМИЛ

8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

26.05.2018,   02.06.2018,   09.06.2018,   16.06.2018,   23.06.2018,   30.06.2018,   07.07.2018,   01.09.2018,   08.09.2018,   15.09.2018,   22.09.2018

Ще посетите: Саранда, КСАМИЛ, ХИМАРА, БУТРИНТ и ГИРОКАСТРА!
Пътуване с автобус: 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 6 вечери в приказния курорт КСАМИЛ!

Предимства на програмата:
Ксамил е курорт с недокосната и уникална природа и 12 пясъчни плажа в закътани заливи на чистото Йонийско море!
Ксамил е екзотичен и неповторим с 4-те си на брой островчета и възможност да плажувате на тях!
Ксамил привлича с малките си преобладаващо три етажни приветливи семейни хотели!
Ксамил привлича с ниски цени в магазини и заведения…

Изберете своя хотел:
хотел DIVO PALACE 3*
хотел LUXURY 4*
хотел ARDIANI 3*

ПРОГРАМА

1 ден: – Кулата – Янина – Саранда
Сутринта в 06:30 ч. отпътуване от София, храм – паметник ”Ал.Невски” по маршрута. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала „Виа Егнатия” или още известна като Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа привечер. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Ксамил – Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта. Това, което ще установите в този първи ден е, че в курорта Ксамил не е от голямо значение дали хотела, в който сте настанени е в непосредствена близост до плажа (такива хотели са ограничен брой) защото великият творец – Природата, тук е сътворил цяла една броеница от плажове, разполагайки ги по протежение на целия курорт (не по-дълъг от около 3 км. покрай морето) в закътани малки заливчета. Разходете се, опознайте заливчетата и изберете най-подходящият за Вас плаж и залив… Може пък да поискате да плажувате на остров…и това желание е изпълнимо!Тропическият РАЙ в Ксамил предоставя цели четири на брой островчета, пълни с живот: пищна зеленина и птича песен, които местните нарекли: Близнаците, Смарагдовият, Каменният и Малкият остров. До някои от островчетата се стига с плуване, а можете да отидете и с лодка или водно колело. На островчетата също, както и на останалите плажчета има плажен бар, предлагащ шезлонги и чадъри, напитки и храна.
След обяд в 17:00 ч. Ви каним по желание, с доплащане /5 евро/ на вълнуваща разходка в курорта Саранда, красиво разположен на живописен залив във формата на подкова с невероятна панорама към отсрещния остров Корфу, разположен само на 2 морски мили от Саранда! По протежението на целия залив е красивият крайбрежен булевард с дължина около километър, тънещ в зеленина, цветя и прекрасни огромни палми, които ведно с ласкавото слънце, създават усещане за тропически ширини.. В разходката си достигаме и до забележителностите: останки от древна синагога, принадлежала в 5 в от н.е на богата общност евреи живели тук, православната църква, пристанището и археологическият музей. Свободно време за разходка и възможност да отседнете в някое крайбрежно заведение за чашка кафе или халбаалбанска бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти”, вълненията достигат кулминацията си в прекрасния и уникален залез на Саранда, когато ти се струва, че остров Корфу в отблясъците на залязващото слънце, сякаш плува на повърхността на чудното Йонийско море! В 19:00 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Ксамил
Закуска. В 10:00 часа Ви каним (по желание 10 евро, с вкл. входен билет) на разходка до античния и средновековен град Бутринт, обект от листата на Юнеско. На разстояние 4 км. от Ксамил - на крачка от границата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк от 20 кв. км, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха, съпругата на Хектор намерил смъртта си в Троянската война. Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците. И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия! Разглеждането на Бутринт отнема около 1, 5 – 2 часа. Завръщане в курорта Ксамил около 12:00 часа на обяд. Свободно време за плаж и разходка.
Вечерта по желание и срещу доп. заплащане, Ви каним на албанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда. Нощувка.

4 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, нашият екскурзовод ще Ви ориентира как да достигнете до съвсем близко разположените до курорта Ксамил плажове: плажът на Чайката и плажът на Огледалото. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Ксамил - Синьото око – Гирокастра – Ксамил – 150 км.
Закуска. Свободно време за плаж.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия до природния феномен „Синьото око” - един от 18-те на брой извора, даващи началото на река Бистрица и уникалният каменен град на хилядата стъпки – Сребърната Крепост ( Аргирокастро от гръцки) – Гирокастра – град-музей под защитата на Юнеско. Вълнуващо пътуване в земите на Месопотам с древната църква „Свети Никола”, в земите на Финия – политически център на древните Каони и гърци ( този район, както и в самата Саранда гръцкото население е повече от малцинство и региона е естествен център за всички гърци на територията на днешна Албания, предпочели да останат да живеят тук), пътуване покрай 25 километра дългата река Бистрица с води толкова бистри, че дори от автобуса виждате камъчетата по дъното й! Разглеждането ни започва от града – музей Гирокастра, чиято история, както и наименование са забулени в мистерията на многочислени легенди, които ще чуете по време на пътуването. Първи заселници тук преди две хиляди години са илирийското племе арги, които са и строители на крепостта, един от обектите на посещение в нашата разходка. В 16 век наличната крепост е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра! Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Разходката ни продължава в стария град и местния базар с магазинчета, предлагащи сувенири, все тук е и църквата „Св. Сотир” и старата джамия. Ще посетим и етнографския музей, помещаващ се в къщата, в която е роден диктатора на Албания – Енвер Ходжа. Свободно време за покупки, самостоятелна разходка и възможност за обяд. На връщане за Ксамил ще посетим редкия природен феномен – Синьото око. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Ксамил – Химара – плаж Джале – Ксамил – 160 км.
Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – БРЕГУ, както я наричат албанците. В 09:30 часа се отправяме на вълнуващо пътуване, което в разстоянието от 70 километра пропътувани по живописен и панорамен път, все покрай Йонийско море ще ни направи свидетели на дивни гледки. Пътят ни превежда покрай крепостта Porto Palermo, разположена на остров свързан със сушата с тесен провлак. Крепостта е строена през 1622 год. от Венецианците, после е притежание на Али паша – Янинският лъв, а турците мечтаят да я притежават, за да я използват за атаките си срещу остров Корфу. Кратка спирка и фотопауза при крепостта. Още под давлението на красивата гледка към крепостта идва ред и на красотите на скътаня плаж „Горещият плаж”, селцето Кепаро и триетажната кула на Али Паша изградена в селото, прилежащият му плаж и така до градчето Борш с най-дългата плажна полоса в Албания – цели 7 км.! Отбиваме се в Борш за чашка ароматно кафе на плажа, снимки и гладки снежно бели камъчета за Вашата колекция… Нашата основна цел обаче е удивителният плаж Джале в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Името си дължи на епископа, който го основава. В антични времена е столица на каоните, едно от четирите елинизирани илирийски племена. Многобройни са забележителностите на Химара, поделена днес на нова и стара Химара. Свободно време за плажни забавления, по желание обяд и в 15:30 часа отпътуване обратно за курорта Ксамил с попътна спирка за плаж и къпане на плажа Ламан. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Ксамил
Закуска. Свободно време за плаж и разходки.
По желание и срещу доп. заплащане - целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Ксамил – Янина – София
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Необходими документи:
Лична карта или задграничен паспорт
За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин и срок на заплащане:
Депозит - при записване 30 %
Доплащане - 20 дни преди отпътуване

Дати :
Hotel LUXURY 4*

Хотелът можете да разгледате и тук:  www.hotel- luxury.al

Хотел LUXURY 4* е нов хотел и отвори врати през месец юни в Лято 2016.
Препоръчваме хотел LUXURY 4* на привържениците на съвършения лукс и удобствата на модерната техника...
Хотел LUXURY 4* е единственият четиризвезден хотел в курорта Ксамил и напълно отговаря на категория 4*. Обзаведен е с много вкус,  а собствениците правят всичко възможно да осигурят и поддържат висок стандарт на обслужване в целия комплекс:  хотел и ресторант.
Местоположение:  хотелът е разположен в края на курорта Ксамил на около 200 м. след хотел Vila Park BUJARI 3 *. Разстояние до най- близкия плаж "ЛОРИ" -  100 м. до плаж "Парадайз" -  150 метра. Претенциозни туристи биха определили като неудобство факта,  че хотелът е позициониран на хълм и свързващата го отсечка с крайбрежната улица е с не голям наклон,  дълга е около 80 -  100 метра и е настлана с дребна бяла мозайка.В същото време същите туристи обаче ще останат доволни от компенсацията -  прекрасната панорама,  която се разкрива от хотела към целия курорт!
В хотела:  рецепция,  асансьор,  ресторант и прекрасна градина към ресторанта.
Видове стаи:  капацитет 34 помещения:  двойни стаи изглед планина,  Deluxe двойни стаи ( страничен изглед море),  Premium Deluxe двойни стаи (директен изглед море),  Premium Deluxe Suite (директен изглед море)
Ресторант:  собствен ресторант на закрито с прилежаща прекрасна тераса с панорама към курорта. Предлага:  богата закуска на блок маса,  вечеря с 4- степенно меню за организираните от нас групи. Работи на свободна консумация на повече от приемливи цени.
Плаж:  хотелът е на 100 м. от плаж "Лори" и на 150 м. от плаж "Парадайз". Плаж "Три острова" е на около 1,  500 м.
Безплатни услуги:  безплатен безжичен интернет на територията на хотела
Платени услуги:  румсървиз
Хранене:  полупансион:  закуска и вечеря

Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря: 

Дати /  На турист в двойна стая /  Трети възрастен /  Дете 0- 12.99 г.
26.05 – 02.06.18  -    630 лева / 510 лева /  435 лева
02.06.– 09.06.18  -    630 лева / 510 лева / 435 лева
09.06.– 16.06.18  -    630 лева / 510 лева / 435 лева
16.06. -  23.06.18  -    630 лева / 510 лева /  435 лева
23.06.– 30.06.18  - 630 лева / 510 лева /  435 лева
30.06.– 07.07.18  - 695 лева / 565 лева / 455 лева
07.07.– 14.07.18  - 695 лева / 565 лева / 455 лева
01.09.– 08.09.18  - 630 лева / 510 лева /  435 лева
08.09.– 15.09.18  - 630 лева / 510 лева /  435 лева
15.09.– 22.09.18  - 630 лева / 510 лева / 435 лева
22.09.– 29.09.18  - 630 лева / 510 лева / 435 лева

Доплащане за предпочитан изглед на стаята на турист за 7 дни: 
до 30 юни и през септември за страничен изглед море – 70 лева на турист за целия период
до 30 юни и през септември за директен изглед море – 140 лева на турист за целия период
до 30 юли за страничен изглед море – 140 лева на турист за целия период
до 30 юли за директен изглед море -  280 лева на турист за целия период

Hotel DIVO PALACE 3*
Хотелът можете да разгледате и тук:  http: / / ksamil.al/ divo- palace- hotel/

Хотел DIVO PALACE 3* е построен през 2010 г.
Препоръчваме хотел Divo Palace 3* на тези туристи,  които обичат да бъдат в центъра на курорта.
Изберете хотел Divo Palace 3* ако искате да бъдете в центъра на курорта Ксамил! 
Divo Palace 3* е семеен хотел на три етажа,  построен през 2010 год. Почти всички стаи са с изглед море -  директен или страничен,  а малкото оставащи стаи са с не по- малко красив изглед към езерото Бутринт.
Хотел Divo Palace 3* получи заслужена оценка "ОТЛИЧЕН" от туристите в изминалото лято 2016 по всички критерии:  гостоприемни и отзивчиви стопани ,  безукорна чистота и хигиена ,  вкусна кухня ,  централно разположение в курорта:  на 100 м. от най- близък плаж,  равно отдалечен от станалите,  не малко плажове в курорта,  разстояние само 100 м. до същинския център на курорта! 
Местоположение:  хотелът е с перфектно местоположение:  100 метра до най- близък плаж и 100 метра до същински център на курорта Ксамил. Намирайки се в средата на курорта в хотел Диво Палас 3*,  туристите са равно отдалечени от останалите не малко плажове на курорта Ксамил,  разположени в ляво и дясно от хотела..
В хотела:  триетажна сграда с прекрасна озеленена площ в красиво оформен двор с цветя. На разположение на гостите е ресторант с модерно обзаведена кухня и изкусна готвачка в лицето на собственичката на хотела
Стаи:  16 помещения -  двойни стаи,  тройни стаи,  фамилни стаи -  повечето с гледка към морето:  странична и директна. Предимство на хотела е наличието на фамилни стаи,  състоящи се от две преходни помещения отделени с врата. Ежедневно почистване и подреждане на стаята!  Смяна на спално бельо на три дни,  смяна на кърпите на два дни.
Удобства:  разположен на централната крайбрежна улица,  свързваща хотели и плажове в курота
Ресторант:  собствен ресторант
Плаж:  хотелът е на 100 м. от най- близкия плаж "Замъка" и на около 150 м. от най- харесвания плаж " ТРИ острова". Централното разположение на хотела е предимство за туристите да бъдат по средата измежду общо 12 плажа на курорта!
Безплатни услуги:  безжичен интернет на територията на целия хотел
Хранене:  полупансион:  закуска и вечеря

Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря: 

Дати /  На турист в двойна стая/ Трети възрастен / Дете 0- 11.99 г./  Фамилна стая*

26.05 – 02.06.18  - 580 лева / 510 лева / 415 лева / 2099 лева
02.06.– 09.06.18  - 580 лева / 510 лева / 415 лева / 2099 лева
09.06.– 16.06.18  - 580 лева / 510 лева / 415 лева / 2099 лева
16.06.-  23.06.18  - 615 лева / 580 лева / 449 лева / 2355 лева
23.06.– 30.06.18  - 615 лева / 580 лева / 449 лева / 2355 лева
30.06.– 07.07.18  - 679 лева / 599 лева / 529 лева / 2515 лева
07.07.– 14.07.18  - 679 лева / 599 лева / 529 лева / 2515 лева
01.09.– 08.09.18  - 589 лева / 550 лева / 415 лева / 2270 лева
08.09.– 15.09.18  - 589 лева / 550 лева / 415 лева / 2270 лева
15.09.– 22.09.18  - 569 лева / 499 лева / 415 лева / 2099 лева
22.09.– 29.09.18  - 569 лева 499 лева /  415 лева / 2099 лева
Фамилната стая се състои от 2 преходни стаи и цената е за 4 възрастни

Hotel ARDIANI 3*

Хотелът можете да разгледате и тук:  http: / / hotel- ardiani.ksamil.hotels- al.com/ 
Хотел ARDIANI 3* е построен 2010 г.
Препоръчваме хотел ARDIANI 3* на тези туристи,  които обичат да бъдат в хотели централно разположени и на комуникативни места! 
Местоположение:  хотелът е разположен на основната крайбрежна улица,  пред симпатичен малък площад. В непосредствена близост е супермаркет и автобусна спирка. Най- близкия плаж е на 80 м. Разстояние до същинският площад на курорта Ксамил около 1 км.
В хотела:  сграда на два етажа и разполага с прекрасен и обширен ресторант. В момента на публикуване на офертата (януари 2017) в хотела протича реновация,  изразяваща се в подмяна на:  входни врати,  мебели и санитарен фаянс.
Стаи:  14 стаи,  от които 6 тройни стаи,  разположени на два етажа. Стаите са застроени по дължината на сградата и всички предлагат страничен изглед море. Всяка стая разполага с телевизор със сателитни програми,  баня,  тоалетна и балкон.
Ресторант:  прекрасен и обширен ресторант с професионален екип от готвачи и сервитьори!  Ресторантът е с прекрасна панорамна тераса към морето и професионална пещ на дърва за приготвяне на пици.
Плаж:  най- близкият плаж до хотел Ардиани е на 80 м. Пешеходна крайбрежна алея скъсява разстоянието до красивите плажове:  "ГУВАТ" на около 200 м. до плаж "ТРИ острова" около 350 -  400 м.
Безплатни услуги:  безжичен интернет на територията на ресторанта и хотела.
Хранене:  полупансион:  закуска и вечеря

Пакетни цени за 7 нощувки с автобус на база закуска и вечеря: 

Дати /  На турист в двойна стая /  Трети възрастен / Дете 0- 11.99 г./ Единична стая
26.05 – 02.06.18  - 595 лева/  510 лева/  469 лева /  775 лева
02.06.– 09.06.18  - 595 лева/ 510 лева/ 469 лева/ 775 лева
09.06.– 16.06.18  - 595 лева/ 510 лева/ 469 лева 775 лева
16.06.-  23.06.18  - 635 лева/ 585 лева/  485 лева/
23.06.– 30.06.18  - 635 лева/ 585 лева/ 485 лева/
30.06.– 07.07.18  - 698 лева/ 599 лева/ 529 лева/
07.07.– 14.07.18  - 698 лева/ 599 лева/ 529 лева/
01.09.– 08.09.18  - 599 лева/ 540 лева/ 469 лева/
08.09.– 15.09.18  - 599 лева/ 565 лева/ 469 лева/
15.09.– 22.09.18  - 569 лева/ 525 лева/ 455 лева/ 775 лева
22.09.– 29.09.18  - 569 лева/ 525 лева/ 455 лева/ 775 лева

Пакетните цени за всички посочени хотели включват: 
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
7 нощувки със закуски в избрания хотел (само в хотелите:  Диво палас и Лъкшъри закуската е на блок маса)
6 стандартни вечери по меню в ресторантите на хотелите:  4- степенно меню включващо:  салата,  предястие,  основно ястие по избор от две предложени,  десерт и вода по време на вечерите
Посещение в Янина – столицата на ЕПИР
Водач от агенцията по време на целия престой

Пакетните цени НЕ включват: 
Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Уника”:  при лимит 5000 евро до 65 г. -  7 лв.;  над 65 г. до 70 г. -  14 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от 1 турист – 70 лева
Трансфер до Саранда – 5 евро на турист,  осъществява се при мин. 20 души
Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 10 евро на турист (вкл. входен билет) при мин. 20 души
Еднодневна екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 25 евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туриста
Еднодневна обзорна екскурзия Албанска Ривиера с плажуване на плажове:  Джале и Ламан – 25 евро при мин. 20 души
Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекуръси” в Саранда – 30 евро на човек при мин. 30 души
Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при мин. 30 души

За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цената – 70 лева!
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии,
само ако има места в автобуса! 

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 665 лв.  Бенитур
топ оферта 785 лв.  Рейна Тур
топ оферта 455 лв.  Нирамар Травел
топ оферта 169 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.80.140.29 - us - us   _            
execution time : 0.31