2018-08-20 11:48
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Екзотична екскурзия
Есен
Септемврийски празници

Азербайджан - перла на Изтока и древността

Валенти 7
Видяна:
261 пъти


Актуализирана на :
14-04-2018
13:35

Азербайджан Азербайджан
8 дни
1099 лв.
Азербайджан снимки 2 Азербайджан снимки 3 Азербайджан снимки 4

всички оферти от агенция Валенти 7
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаБаку - столица на огъня

Акценти:
Огънят е в основата на всяка легенда за богатата столица на Азербайджан – Баку. Тази перла на Каспийско море е сред най-старите градове на петрола и до днес се развива именно благодарение на необятните залежи от черното злато. Баку е и крупен културен център не само в Азербайджан, но и в целия Изток. Тук за пръв път в мюсюлманска страна е вдигната завесата на национален театър, прозвучала е опера, издаден е първият вестник и др. Затова милиони туристи от цял свят идват всяка година, за да видят този богат на всичко Град на огъня. Ще посетите най-атрактивните туристически забележителности в Баку, Абшерон, Шамаки, Кабала и Лахик, обхващащи тази великолепна страна от изток на запад.

Програма:
Ден 1:  Полет от София за Баку в 11:55 ч. Пристигане в 16:05 ч
Добре дошли в столицата на Азербайджан, Баку. Вашата вълнуваща екскурзия  започва, когато пристигате на летището. Запознаване  с нашия професионален водач и шофьор, който ще ви отведе до хотела за настаняване. Нощувка в Баку.

Ден 2: Баку тур
Нашият  тур започва от най-високата част на града, наречена Хайланд Парк - удивителна градска панорама и фото-пауза . Паркът се намира в центъра на Баку. Това е едно от най-популярните места на местните жители и туристи. През съветския период (1920-1991 г.) този парк е кръстен на Сергей Киров. Най-уникалната страна на парка и причината, поради която в действителност се нарича Хайланд Парк  е неговата впечатляваща панорама, която гледа към града Баку, залива Баку и булевард Баку, който се простира по протежение на Каспийско море.
През 1930 г., когато е започнал мащабният план на Баку, паркът Хайланд се счита за важен елемент от общата архитектурна композиция на града. Паркът е основан на мястото на старото гробище въз основа на дизайна на архитекта Илийн, като се използват  различни видовете варовик, намиращи се в полуостров Аспехрон. Друго старо име на парка - Английският парк - произхожда от факта, че през 1920 г. тук са погребани английски войници, изпратени в Баку след падането на руския император, заедно с жертвите на масовото убийство на Азербайджан през март 1918 г. Продължаваме обиколката си до стария град Баку . Той обхваща двадесет и две хектара територия и включва стотици паметници; Този градски комплекс е изключително доказателство за архитектурата. В Ихери Шехер Iима четири паметника от световна класа.Поради културното значение и уникалността, целият, Ихери Шехер включително дворецът Ширваншах и средновековната кулата са вписани в списъка на световното наследство, който се състои от двадесет и шест архитектурни и три археологически паметници с национално значение и повече от шестстотин на регионално ниво. Освен това има много прекрасни образци на архитектура от края на 18-ти и началото на 19-ти век на територията. Има стотици джамии от късното средновековие, както и каравани, бани , мавзолеи и много други. Разбира се, старият град – Ичери шер е смятан за акропола на Баку.
Продължаваме  до улица Низами , която е била основната търговска улица на Баку в продължение на десетилетия, сега едно от любимите места на туристите и местните хора за пазаруване и развлекателни дейности. Звукът на водата те отвежда до  площада на фонтаните в Баку. Десетки фонтани наоколо създават спираща дъха атмосфера. Време е за вкусен обяд, сервиран в един от местните ресторанти на невероятния Баку.
Следваща спирка е на  Музея на килимите – сграда , изградена във формата на килим.  Тук може да видите  изящната колекция  от килими на Азербайджан. Вие  ще вървите по един от най-дългите булеварди в света, който се намира  успоредно с брега на Баку повече от 3, 5 километра. Булевардът е създаден през 1909 г. и сега е едно от любимите места на хората. Традиционно започва на площад " Свобода" , продължавайки на запад до Стария град и извън него. От 2012 г. насам Yeni Bulvar (новият булевард) практически удвои дължината си

Ден 3: обиколка Абшерон
Денят е посветен на нашата спираща дъха обиколка  до п-в Абшерон  в Каспийско море. Започваме  с посещение на Янар Даг; Едно от най-известните и популярни туристически места на " вечния пламък" в Азербайджан е планината Янар Даг. Намира се на 25 километра северно от Баку, в село Mехем. Дълбока стена с дължина 10 метра, която никога не изгасва, гори непрекъснато покрай ръба на хълма, което естествено е най-зрелищно през нощта, когато туристите и местните жители гледат огъня от близката чайна. Местният народ твърди, че един пастир,   случайно запалил огъня през 50-те години на миналия век, като хвърлил цигара .Известният френски писател Александър Дюма също е свидетел на тези пламъци. Той изразил своите чувства: " Това е абсолютно най-интересното и завладяващо нещо, което не може да се види никъде другаде" , пише той. Дори днес пламъците никога не успяват да учудят туристите и местните жители. Тези природни пожари винаги са вдъхновявали.

Ден 4: Баку-Габала
Станете и се наслаждавайте  на красива утрин.Вкусна закуска на шведска маса. В 10 ч. Шофьорът и водачът ви ще ви чакат в лобито на хотела. Напускане на хотела и заминаване  за Габала.
Това е приблизително 3, 5 часа пътуване до Габала от Баку. Но нашето пътуване ще отнеме повече време, тъй като ние ще спреме много често зо фотопаузи.Нашата първа спирка е мавзолеят Дири Баба в град Мараза. Изграждането на мавзолея е чудесен пример за архитектурно училище в Ширван. На самата постройка строителната дата се споменава като 1402 г. и името на архитекта е " ... синът на устад Хаджи" . Все още има много легенди, свързани с това място. Дълго време местните хора вярват, че тук е погребан един свещен човек, наречен Дибриба. Паметникът е под защитата и е отворен за туристите.
Продължаваме  до Шамаки - един от най-старите градове в Кавказ, за да разгледаме града. Градът е бил първоначално упоменат от Птолемей  през 1 век. Шамахи е бил най-важният град в региона през Средновековието като столица на Ширваншахската държава Азербайджан от 8-ти до 15-ти век,
След като напуснем Шамахи, продължаваме към Габала. Но има още едно място което трябва да видите - това е Лахич. Преди много години е имало  град с 36 000 души, наречен Ла. Един ден имало  много голямо земетресение и Ла изчезва.
От него не остава нищо и така се наричаше Ла-хек. Хек на  Азербайджански  е нищо или нула. С течение на времето хората отново започват да идват  да живеят в селището и така вече не може да се нарече " нищо" и съвременното име е Лахич Днес Лахич  е отдалечено планинско селище, обхващащо около 2000 жители. Разположен в района Ismayilly на Азербайджан, на южните склонове на планинската верига Голям Кавказ на височина 1211 метра надморска височина, той е едно от най-старите постоянно обитавани места в света. През Средновековието Лайхич става основен център на занаятчиите в Кавказ. Майсторите майстори на Лахич  могат да създадат четиридесет вида елементи, свързани с народното изкуство.. Много ценни примери за продуктите от тези умения са изложени в известни музеи и колекции. Изкуството все още играе важна роля в ежедневния живот на обикновените жители на Лахич. Селото е под закрила, но е отворено за туристите. Ще се възползваме от възможността тук да обядваме в село Лахич.
След Лахич ще продължим до Кабала и ще пристигнем там в рамките на един час. Хотелът се намира в центъра на град Кабала. След настаняване и един час почивка, ще имаме обиколка на града до края на деня. Ще се върнем обратно в хотела, за да има вечеря, за да се подготвим за утрешното пътуване.

Ден 5: обиколка на Габала
Ще започнете деня с прекрасна закуска. В 10 ч. Шофьорът и водачът ви ще ви чакат в лобито на хотела. Първото нещо, което ще направим, е да изкачим Туфандак - най-високият планински курорт в Азербайджан, за да се насладите на свежестта на кавказките планини. Туфандаг  се намира на 4 километра от град Габала - древната столица на албанския кавказки остров. Оттук можете да гледате невероятната панорама на кавказките планини да се насладите на невероятна гледка към града.
Нашата втора спирка е Nohurgol, красиво езеро, разположено на 3 километра от Кабала. Езерото е заобиколено от гора, можете да се разхождате до езерото. Тук можете да се отпуснете, дори да плавате с лодка по езерото. След като прекарате около час и половина около това красиво езеро, сега е време да посетите Чукур Кабала, част  от древния град Кабала. Всъщност Чукур Кабала е името на селището, разположено на брега на река Алазан. Селото има около 913 постоянни жители. Самото село е било част от древния град Кабала - столица на албанската кавказка земя. На територията на селото има останки от замъци и сгради. Селището е под защитата, но е отворено за посетители.
След като посетите  Габала и се наслаждавате на невероятните му забележителности, можете да продължите обиколката си до село Nij. Nij - е домът на специална етническа група сред азербайджанските националности Удин, които се считат за потомци на албанците от Кавказкия край. Понастоящем техният брой е не повече от 10 000 души, но те са успели да запазят своите традиции, език и духовна култура. Понастоящем храмът Alban в село Nijh е отворен и е отворен за енориаши и туристи. Това е един от най-древните паметници на християнството в Азербайджан. Храмът е възстановен през XVII-XVIII век на мястото на древна албанска църква от 4-ти век, основана от св. Елисей .
Ще се върнем обратно в хотела, за да се подготвите за следвация ден.

Ден 6: Шаки-Баку
Ще започнете деня с прекрасна закуска на шведска маса. След като излезе от хотела и качите  целия багаж в автобуса , започваме обиколка до град Шаки, един от най-красивите градове на Азербайджан. В Шаки ще посетим Шаки хан Палас, Старият град Шаки и Карансарай преди обяд. След обяд ще отпътуваме за Баку.

Ден 7: Тур за пазаруване
Събудете се и започнете деня с обилна закуска на шведска маса. Имаме време за пазаруване в Баку. В Баку  много търговски центрове.  В търговските  центрове  може да направите няколко неща , като закупуване на нови дрехи, гледане на най-новите филми в киното, хранене или прекарване на забавно време с децата си. След търговските центрове ще посетим Green Bazar от Баку, за да проучим сезонните храни и да се запознаем с живота на местните хора.

Ден 8: Отпътуване
Закуска .Напускане на хотела. Трансфер до летището.

Пакетна цена на ранни записвания до 30.05.2018г.:
1099 лв на човек в двойна стая

Пакетна цена след 30.05.2018г. – 1299 лв. на човек в двойна стая

Цената включва:
• Самолетен билет София – Баку - София, директен полет
• Летищни такси
• 1 ръчен багаж до 10 кг. 
• Транспорт по горепосочената програма и всички екскурзии
• 5 нощувки със закуски в Баку в хотел 3*,
• 2 нощувка със закуски в Габала в хотел 3***,
• Туристически обиколки и всички трансфери, според горепосочената програма
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език
• Водач от фирмата


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Консулска такса за издаване на виза за Азербайджан: 35 евро = 70 лв
• /заплаща се задължително/

• Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 50 долара
• /събират се предварително от водача на групата/

• Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.


Необходими документи за пътуване:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
За Азербайджан е нужна туристическа виза, Туристическата агенция съдейства за получаването на визата /попълване на визова анкета и т.н./, получава се в рамките на 5 работни дни.

Полезна информация:

1 лв = 0.90 азербаджански манат
Часови пояс: два часа разлика.
България 12:00 часа – Азербайджан 14:00 часа


Условия за резервации:

Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Дати:


04.09- 11.09.18

  Снимки от нашата галерия


Бързо търсене:
топ оферта 665 лв.  Бенитур
топ оферта 785 лв.  Рейна Тур
топ оферта 455 лв.  Нирамар Травел
топ оферта 169 €  Трип Адвайз
топ оферта 629 €  Джон Лий Травел

© 2005-2018 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 54.224.11.137 - us - us   _            
execution time : 0.28